رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

رئیس کمیته تجارت کالا و خدمات حلال خبر داد

سند نقشه راه حلال کشور در انتظار تصویب

رئیس کمیته تجارت کالاها و خدمات حلال از برگزار نشدن نشست شورای سیاست‌گذاری حلال که به ریاست وزیر صمت اداره می‌شود، خبر داد و گفت: به دلیل برگزار نشدن این نشست، همچنان متن پیشنهادی در مورد نقشه راه تجارت حلال کشور که انتهای سال 97 توسط کمیته تجارت بروز رسانی و به دبیرخانه شورای سیاست گذاری ارسال شد، به تصویب نرسیده است.

26 شهریور 1398 - 10:18
کد خبر : 30271
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیته تجارت کالا و خدمات حلال بی‌توجهی به موضوع حلال در ایران را عامل از دست دادن بازار حلال دنیا دانست و گفت: روزبه‌روز محدودیت‌ها برای ورود و حفظ این بازار بیشتر می‌شود.

محمدرضا کرباسی در نشست با اعضای کمیته ضمن اعلام این خبر که هنوز نقشه راه حلال به تصویب شورای سیاست‌گذاری حلال نرسیده، گفت: قرار بود متن پیشنهادی کمیته تجارت حلال با عنوان نقشه راه حلال کشور در نشست شورای سیاست‌گذاری که به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار می‌شود، بررسی و تصویب شود. متأسفانه از ابتدای امسال هنوز موفق به برگزاری این نشست نشده‌ایم. در نتیجه این سند هم به تصویب نرسیده است.

بر اساس اظهارات او از آنجا که کشور نتوانسته در بخش حلال تکالیف ملی خود را به درستی انجام دهد، در حال از دست دادن بازارهای خود است. کرباسی گفت: از طرفی کشورهای مسلمان نیز محدودیت‌های جدیدی برای واردات محصولات با برند حلال در نظر گرفته‌اند که کار را برای ما سخت‌تر می‌کند.

به باور کرباسی باید تغییراتی در شیوه نگاه به موضوع محصولات حلال در کشور رخ دهد تا به موفقیت‌هایی در این بخش برسیم. در این رابطه طی نشستی با وزارت امور خارجه درخواست کردیم تا وابستگان اقتصادی حاضر در سفارت‌خانه‌های ایران، نسبت به بازاریابی این محصولات اقدام کنند.

رئیس کمیته تجارت کالا و خدمات حلال ادامه داد: زمانی که در حال تدوین نقشه راه حلال کشور بودیم، کسری تراز تجاری غذای حلال در دنیا حدود 80 میلیون دلار بود؛ امروز این رقم به 50 میلیون دلار رسیده است و متأسفانه ایران در این 30 میلیون دلار هیچ سهمی ندارد.

در ادامه این نشست موضوع برگزاری کنگره ملی غذای حلال از سوی دانشگاه آزاد، سخنرانی‌ها و برنامه‌هایی که برای این کنگره منظور شده است، اهداف و شاخص‌های آن مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس مصوبات، مسئولیت اعطای مجوز برای برگزاری هر نمایشگاه و کنفرانس ملی و بین المللی در حوزه حلال برعهده کمیته تجارت حلال است.

در این نشست همچنین اسماعیل تکیه سادات، رایزن اقتصادی اوراسیا، پروژه‌ای با موضوع توسعه صنعت تجارت حلال در کریدور شرق با محوریت چابهار ارائه داد. به اعتقاد او منطقه چابهار از آنجا که خارج از تحریم است، می‌تواند به هاب منطقه در حوزه حلال تبدیل شود. تکیه سادات در عین حال گفت: البته باید پیش از هر چیز زیرساخت‌های لازم برای این هدف در چابهار فراهم شود.

موضوعات :
در همین رابطه