رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

کیوان کاشفی به مناسبت روز ملی صادرات مطرح کرد

از بازار رایگان صادرات بیشتر بهره ببریم

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است برای حفظ بازارها و همچنین توسعه صادرات غیرنفتی، ابتدا باید بروکراسی‌های اداری و موازی‌کاری‌ها حذف شوند و در ادامه باید برای حضور فعال در بازارهای مستعد منطقه خصوصاً بازار سوریه برنامه‌ریزی شود.

29 مهر 1398
کد خبر : 30761
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: شاهد موازی‌کاری‌هایی در حوزه صادرات هستیم که کار را برای تجار و صادرکنندگان سخت می‌کند و باید برای حفظ بازارها و استفاده از ظرفیت‌های موجود، این موازی‌کاری‌ها رفع شوند.

کیوان کاشفی به مناسبت روز ملی صادرات (29 مهر) از شرایط سختی که صادرکنندگان و تولیدکنندگان طی یک سال اخیر پشت سر گذاشته‌اند یاد کرد و گفت: طی این مدت فعالان اقتصادی در شرایطی بسیار پیچیده کار خود را حفظ کردند که جای قدردانی دارد.

 او با اشاره به نوسانات اقتصادی خصوصاً در نرخ ارز که سال گذشته در کشور رخ داد، یادآور شد: این نوسانات کشور را دچار یک غافلگیری اقتصاد کرد که پیامدهای آن گریبانگیر بخش خصوصی شد.

 رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه این شرایط اقتصادی باعث صدور بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های متعدد و متنوع از سوی دستگاه‌های مختلف آن‌هم در یک بازه زمانی کوتاه شد، افزود: در این مدت شاهد ممنوعیت صادرات خیلی از کالاها و یا وضع تعرفه بر آنها با هدف تنظیم بازار داخلی بودیم که این امر باعث شد بسیاری از بازارهای مهم صادراتی که تجار سال‌ها برای به دست آوردن آنها زحمت کشیده بودند دچار مشکل شود.

کاشفی با اشاره به سایر مشکلات پیش روی حوزه صادرات خصوصاً طی یک سال اخیر، خاطرنشان کرد: مشکلات برگشت ارز و اختلاف قابل‌توجه ارز نیمایی و بازار آزاد از دیگر موارد بود که صادرات را تحت تأثیر قرار داد.

او گفت: نتیجه این مشکلات را در کاهش صادرات کشور در 6 ماهه امسال شاهد بودیم. البته چون این کاهش صادرات صرفاً در بعد ارزی بوده و کاهشی ازنظر وزنی نداشتیم، به نظر می‌رسد کاهش صادرات ناشی از واقعی شدن قیمت‌های صادراتی است.

کاشفی ابراز امیدواری کرد در 6 ماهه دوم امسال شاهد جبران بخشی از این کاهش صادرات باشیم.

او بخشی از این امیدواری را مربوط به ثبات نسبی دانست که اکنون در اقتصاد کشور ایجاد شده و ادامه داد: خوشبختانه شاهد کنترل بخشی از بخشنامه‌ها و قوانین خلق‌الساعه هستیم و دولت به این نتیجه رسیده که باید در تصمیم‌گیری‌های حوزه اقتصاد و تجارت نظر بخش خصوصی را نیز بخواهد.

همه به کمک صادرات بیایند

عضو هیات رئیسه اتاق ایران در ادامه با تأکید بر لزوم بهره‌مندی بیشتر از بازارهای صادراتی، گفت: صادرات یک بازار رایگان است که بدون هیچ فعالیتی در اختیار ما قرار دارد و می‌تواند به رونق تولید، اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور کمک کند، پس باید با همکاری بخش خصوصی و دولتی استفاده بیشتری از این بازار ببریم.

کاشفی با اشاره به راهکارهای متعددی که می‌تواند به توسعه صادرات غیرنفتی کشور کمک کند، عنوان کرد: اگرچه ما مسئولین دولتی را خادم حوزه صادرات می‌دانیم و از اقداماتی که در این حوزه انجام داده‌اند قدردانی می‌کنیم، اما باید تلاش بیشتری برای تسهیل شرایط صادرات انجام دهند.

 او اضافه کرد: نباید فراموش کنیم که افزایش صادرات از خواسته‌های مهم مقام معظم رهبری نیز هست که در سال رونق تولید تأکید زیادی بر آن داشتند.

کاشفی خواستار برقراری مشوق‌های صادراتی برای تجار و صنعتگران شد و اظهار کرد: بسیاری از کشورهای پیشتاز در صادرات، در زمینه مشوق‌های صادراتی بسیار خوب عمل کرده‌اند.

رئیس اتاق کرمانشاه با تأکید بر اینکه بروکراسی پیش روی حوزه صادرات نیز باید کاسته شود، افزود: متأسفانه شاهد موازی‌کاری‌هایی در حوزه صادرات هستیم که کار را برای تجار و صادرکنندگان سخت می‌کند.

او با بیان اینکه بخشی از مسئولیت‌های حوزه صادرات بر عهده خود تولیدکنندگان و تجار نیز هست، گفت: یکی از مهم‌ترین این موارد توجه به علم بازاریابی و توجه به خواسته و سلیقه بازار هدف است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران یادآور شد: افزایش رقابت‌پذیری با تولید کالاهای با کیفیت و قیمت مناسب، توجه به استانداردهای بین‌المللی، بسته‌بندی مناسب کالاهای صادراتی و... از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود.

کاشفی همچنین بر لزوم فاصله گرفتن از شیوه‌های سنتی تجارت و صادرات هم تأکید کرد و ادامه داد: امروزه شیوه‌های تجارت در دنیا مدرن شده و ما نیز باید به همین سمت پیش برویم.

او با بیان اینکه عمده طرف تجاری ایران 15 تا 20 کشور شامل کشورهای همسایه، چین، اوراسیا و ... است، عنوان کرد: باید برای هرکدام از این کشورها الگوی صادراتی مخصوص به همان کشور را داشته باشیم.

از بازار سوریه غافل نشویم

رئیس اتاق کرمانشاه بر لزوم توجه به بازار سوریه به‌عنوان یک منطقه استراتژیک هم تأکید کرد و گفت: با بازگشایی معبر بوکمال بین سوریه و عراق و تسهیل ترانزیت زمینی بین ایران و سوریه، صادرات بسیاری از کالاها به دلیل کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل توجیه اقتصادی بیشتری پیدا کرده است.

او کالاهایی مانند فولاد، کاشی و سرامیک، لوازم ساختمانی و بهداشتی و... را از جمله این موارد دانست.

کاشفی همچنین از پیگیری برای راه‌اندازی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی بین سه کشور ایران، عراق و سوریه هم خبر داد که می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل را بیش‌ازپیش کاهش دهد.

او تصریح کرد: سوریه برای حدود 10 سال آینده بازار خوبی برای خدمات فنی و مهندسی است که باید در این حوزه نیز کار کنیم.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: البته باید توجه داشته باشیم بازار سوریه متفاوت از بازار عراق است و به نظر می‌رسد بخش خصوصی ما اطلاعات کافی در زمینه این بازار ندارد که البته ما به‌زودی سمینارهای آموزشی در این زمینه برگزار خواهیم کرد.

کش‌وقوس‌های مرزها تهدیدی برای صادرات کرمانشاه

کاشفی در ادامه از وضعیت صادرات استان کرمانشاه نیز یاد کرد و با بیان اینکه استان کرمانشاه یکی از استان‌های صادراتی است که همواره جایگاه ششم تا هفتم صادرات کشور را دارد، تأکید کرد: در برخی سال‌ها آمار صادرات سه میلیارد دلاری را نیز در استان به ثبت رسانده‌ایم.

او با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیک استان کرمانشاه و محوریتی که در زمینه تعاملات اقتصادی ایران و عراق دارد، افزود: متأسفانه باوجود این محوریت، آن‌طور که باید به زیرساخت‌های صادراتی استان توجه نشده است.

رئیس اتاق کرمانشاه خاطرنشان کرد: به‌علاوه طی یک سال گذشته نیز مرزهای استان دچار کش‌وقوس‌های فراوانی شد که نمود آن را همچنان در بسته بودن مرز سومار می‌بینیم که امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده به‌زودی شاهد بازگشایی این مرز باشیم.

کاشفی تأکید کرد: باوجود این مشکلات، بازگشایی مرز خسروی بارقه جدیدی را در استان ایجاد کرده و به نظر می‌رسد شاهد سرمایه‌گذاری‌های جدیدی در این منطقه باشیم.

او از برنامه‌های اتاق کرمانشاه برای رونق صادرات استان ‌هم یاد کرد و گفت: اعزام و پذیرش هیات‌های اقتصادی از مهم‌ترین این موارد است که هم در نیمه اول سال با جدیت انجام شد و هم برای نیمه دوم سال برنامه‌های مشخصی در این زمینه داریم.

کاشفی با اشاره به پیگیری برای راه‌اندازی مرکز شتاب‌دهنده صادرات استان و همچنین آغاز فعالیت مرکز رتبه‌بندی واحدهای تولیدی و صنعتی، ابراز امیدواری کرد مجموعه این اقدامات به رونق صادرات استان کمک کند.

در همین رابطه