رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

رئیس اتاق کرمانشاه

سرمایه‌گذاران منطقه ویژه اقتصادی قصر شیرین به دلیل مشکلات قانونی در محدودیت هستند

کیوان کاشفی رئیس اتاق کرمانشاه خواستار رفع مشکلات واگذاری اراضی منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین شد و گفت: در گذشته منتظر سرمایه‌گذار برای این منطقه بودیم اما اکنون که سرمایه‌گذاران زیادی پای کار هستند به دلیل برخی مشکلات قانونی امکان واگذاری اراضی نیست.

06 آبان 1398
کد خبر : 30868
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

پنجاه و سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اتاق کرمانشاه با محوریت موانع و مشکلات صادرات برگزار شد.

رئیس اتاق کرمانشاه در این جلسه  با اشاره به بخشنامه‌های متعددی که در طول یکسال گذشته فضای تجارت کشور را محدود کرده، گفت: خوشبختانه طی چند ماه اخیر ثبات و آرامش نسبی بر این  فضا حاکم شده است‌.

کیوان کاشفی از سال گذشته به عنوان سالی سخت در حوزه اقتصاد کشور یاد کرد و افزود: به دلیل تحولاتی که در حوزه ارز داشتیم کشور دچار  بهم خوردگی اقتصادی شد که نتیجه این شرایط صدور تعداد زیادی بخشنامه اقتصادی و عمدتا مربوط به حوزه تجارت بود.

به گفته عضو هیات رئیسه اتاق ایران، بر اساس گزارشی که از سوی خود وزارت صنعت منتشر شده، از ابتدای سال ۹۷ تا مرداد ماه امسال (۱۵ ماه) حدود ۶۲۹ بخشنامه در کشور صادر شد که ۵۰ درصد آن در حوزه واردات، ۳۰ درصد در حوزه صادرات و ۲۰ درصد نیز هر دو حوزه را تحت تاثیر قرار داده است.

کاشفی عنوان کرد: بر اساس همین گزارش طی یازده ماه گذشته هر روز تقریبا یک بخشنامه صادر شده است. او در همین زمینه گفت: درگذشته عمده‌ترین شاخص‌های مخل فضای کسب و کار مربوط به تامین نقدینگی یا مشکلات مالیات بود اما اکنون متغییر بودن قوانین و مقررات در صدر مشکلات است.

به گفته کاشفی، عمده این بخشنامه‌ها نیز در راستای محدودسازی، کنترل و نظارت است تا گشایش و رونق امور.

رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به اینکه طی چند ماه اخیر حجم بخشنامه‌ها کم شده، گفت:  آرامش نسبی بر فضای تجارت حاکم شده و بسیاری از مشکلات بخشنامه‌ها نیز در حال حل و فصل شدن است.

وی ابرازامیدواری کرد با بهبود این شرایط، شاهد رونق بیشتر صادرات کشور خصوصا در نیمه دوم سال باشیم.

وی در ادامه از استان کرمانشاه هم به عنوان یکی از استان‌های صادراتی کشور یاد کرد که جایگاه هفتم صادرات کشور را داشته و افزود: بخشی از صادرات استان مربوط به تولیدات و تجار استان و بخشی هم مربوط به استفاده سایر استان‌ها از پایانه‌های کرمانشاه است.

رئیس اتاق کرمانشاه از مشکلات متعددی که طی یکسال گذشته صادرات استان را تحت تاثیر قرار داده یاد کرد و افزود: یکی از اصلی‌ترین مشکلات ما بسته بودن مرز سومار است که امیدواریم با پیگیری‌هایی که در حال انجام است زودتر بازگشایی شود.اگرچه اقدامات خوبی در مرزها در حال انجام است اما هنوز مشکلات زیرساختی هم در مرزها داریم که باید مرتفع شود.

او مشکلات مربوط به بازگشت ارز را نیز عامل دیگر محدودکننده صادرات استان دانست که البته مختص به کرمانشاه نیست و یک مشکل ملی محسوب شود‌.

کاشفی بر لزوم رفع مشکلات صادراتی استان تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم کاهش صادراتی که در نیمه اول سال داشتیم در شش ماهه دوم جبران کنیم.

کاشفی در ادامه از مشکلات واگذاری اراضی منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین هم یاد کرد و خواستار رفع آن شد و افزود: در گذشته منتظر سرمایه‌گذار برای این منطقه بودیم اما اکنون که سرمایه‌گذاران زیادی پای کار هستند به دلیل برخی مشکلات قانونی امکان واگذاری اراضی نیست که این مشکل باید حل شود.

وی تاکید کرد: با توجه به صادراتی بودن منطقه قصرشیرین، اگر مشکلات واگذاری اراضی حل شود قصرشیرین می‌تواند از پررونق‌ترین مناطق ویژه اقتصادی کشور باشد

اتاق بازرگانی قوانین مخل صادرات را معرفی کند

در ادامه هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه نیز از مرزها به عنوان یک فرصت هم برای کشور و هم استان یاد کرد و افزود: مرزها فرصت بهتری به عنوان بازار صادراتی را پیش روی ما قرار می‌دهد و هنر ما این است که این بازار را فتح کنیم.

 وی ادامه داد: برای به دست آوردن بازارهای صادراتی موانع و مشکلاتی در بعد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری وجود دارد که باید آنها را حل و فصل کنیم.

 استاندار کرمانشاه قوانین مزاحم حوزه صادرات را از جمله مهمترین این موارد دانست که یک بار برای همیشه باید حل شود و یادآور شد: از اتاق بازرگانی می‌خواهیم قوانین و مقررات مزاحم این حوزه را احصا و به ما معرفی کند.

به گفته بازوند قوانینی که مربوط به هیات دولت باشد آسانتر مرتفع خواهد شد، اما آنهایی که نیازمند قانون است سیکل طولانی‌تری دارد و باید مراحل خود را در مجلس بگذراند.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بخشی از مشکلات مرزها سخت‌افزاری است، تاکید کرد: بسته شدن مرزها از جمله مرز سومار از مهم‌ترین این مشکلات است.

وی خاطرنشان کرد: طرف عراقی برای بازگشایی مرز سومار ایرادهایی گرفت که در حال رفع این ایرادها هستیم.

بازوند با بیان اینکه موافقت نخست وزیر عراق برای بازگشایی مرز سومار اخذ شده، اضافه کرد: قرار است جلسه‌ای در بغداد در این خصوص تشکیل شود که منتظر برگزاری آن هستیم.

وی معتقد است با توجه به اخذ موافقت نخست وزیر عراق، مسئولین محلی این کشور نمی‌توانند مانع بازگشایی مرز شوند، بلکه فقط ممکن است مسیر را طولانی‌تر کنند.

بازوند افزود: به بخش خصوصی اطمینان می‌دهیم عجله ما برای بازگشایی مرز سومار از آنها بیشتر است.

استاندار کرمانشاه از پیگیری برای رفع مشکلات جاده مرز سومار هم خبر داد و با بیان اینکه سال گذشته ۷.۵ میلیارد تومان اعتبار برای جاده سومار  در نظر گرفته شده بود، عنوان کرد: متاسفانه این اعتبار تخصیص پیدا نکرد، اما همچنان پیگیر تامین اعتبار هستیم.

به گفته استاندار کرمانشاه، تامین آب شرب سومار نیز ۱۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۵۰ درصد اعتبار مورد نیاز را تقبل کردیم.

بازوند تاکید کرد: برای مرز پرویزخان نیز ۱۸ ماه دوندگی کردیم تا نزدیک ۱۱۰ میلیارد تومان در قالب دو قرارداد برای تکمیل زیرساخت‌های این مرز از محل گمرک و سازمان پایانه‌ها در نظر گرفته شود.

وی یادآور شد: البته قبول داریم روند کارهای عمرانی در مرز پرویزخان کند است و این روند باید تسریع شود تا شاهد توقف کامیون‌ها در مرز نباشیم.

بازوند معتقد است، اکنون که مرز سومار با مشکلاتی مواجه شده مرز خسروی و پرویزخان باید بهره‌وری بیشتری داشته باشند و بار مرز سومار را بکشد.

وی تاکید کرد: در ایام اربعین نیز علی‌رغم  همه فشارهایی که به ما وارد شد حمل بار از مرز خسروی را  تعطیل نکردیم که البته این امر زحمات زیادی را برای بخش‌های مختلف همراه داشت.

استاندار کرمانشاه در ادامه بر لزوم حل مشکلات  صادرکنندگان در زمینه صادرات آرد، غرفه استقرار تجار و ... تاکید کرد و گفت: مشکل کارخانه کاشی کاژه نیز اگر صرفا مربوط به مسئله حمل و نقل است باید حتما حل شود، اما بعید به نظر می‌رسد که همه مشکلات مربوط به حمل و نقل باشد.

 وی خواستار برگزاری یک جلسه اختصاصی با دستگاه‌های مرتبط برای حل مشکلات این واحد تولیدی شد.

 صادرات را محدود نکنیم

عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از مشکلات صادرات کرمانشاه ۲۰ سال است که حل نشده، گفت: دنیا به دنبال یک گرم صادرات است و ما برای صادرات تنگنا ایجاد می‌کنیم.

وی با انتقاد از برخی گره‌هایی که به دست و پای خود می‌بندیم تا نتوانیم به خوبی از این بازار استفاده کنیم، گفت: تمام کشورهای دنیا به دنبال یک گرم صادرات هستند، اما ما زمینه‌های صادرات را داریم و پیش روی آن تنگنا ایجاد می‌کنیم.

نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رفع مشکلات با کارهای معمولی و روند عادی انجام نمی‌شود، تاکید کرد: رفع مشکلات اقدامات جهادی می‌خواهد که همان اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری است.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه بر لزوم استفاده حداکثری از بازارهای صادراتی هم تاکید کرد و ادامه داد: باید تلاش کنیم ذائقه  بازارهای صادراتی را به سمت کالاهای ایرانی سوق دهیم تا اگر کالای دیگری نیز وارد این بازار شد کشورهای مصرف کننده کالای ما را ترجیح دهند.

مصری در ادامه از برخی مشکلات صادراتی استان کرمانشاه یاد کرد و با بیان اینکه برخی از مشکلات صادرات کرمانشاه ۲۰ سال است که مدام مطرح می‌شود اما حل نشده، یادآور شد: عمده مشکلات ناشی از گره‌هایی است که خود ما ایجاد کردیم.

وی یکی از مهمترین مشکلات صادرات کرمانشاه را خواب کامیون‌ها در مرز دانست و گفت: وقتی که دو شب خواب کامیون در مرز داریم، یعنی اگر دوشب مازاد تلاش کنیم این خواب رفع خواهد شد و برای این منظور همه مسئولان مربوطه باید همان چند شب را به طور مداوم پای کار باشند.

مصری از اینکه در برخی موارد به دلیل کمبود ترازو و باسکول خودروهای حمل بار در مرز معطل می‌مانند به شدت ابراز تاسف کرد. به علاوه باید در جاهایی که مانع قانونی نداریم، کارها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

مصری خواستار تسهیل‌گری امور برای تجار و صادرکنندگان استان شد و عنوان کرد: نباید به دلیل اینکه برخی قاچاق و یا تخلف می‌کنند همه تجار و صادرکنندگان را با یک چشم نگاه کنیم.

در ادامه جمشید رستمی عضو هیات نمایندگان اتاق کرمانشاه نیز خواستار رفع مشکلات مرزها خصوصا مرز پرویز خان شد و افزود: کند بودن عملیات عمرانی روند تجارت در این مرز را تا حدودی با دشواری مواجه کرده است.

وی ادامه داد: مشکلاتی که در مرزها وجود داردتجار و بازرگانان را دلسرد میکند.

رستمی با بیان اینکه تجار سال ها برای به دست  آوردن بازارهای خود زحمت کشیدند، افزود: این مشکلات بازارهای صادراتی را دچار اختلال خواهد کرد.

در همین رابطه