السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

در همایش بررسی راهکارهای توسعه بازار فرش ایران در اتاق اصفهان مطرح شد

حمایت از صادرات فرش با ایجاد مرکز رشد

رئیس اتاق اصفهان در همایش بررسی راهکارهای توسعه بازار فرش ایران، از تشکل‌های تولیدی و صادراتی فرش خواست برای حمایت هرچه بیشتر از صادرات فرش برای ایجاد مرکز رشد فرش در اتاق اصفهان همکاری کنند.

18 آذر 1398
کد خبر : 31389
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: با فضایی که امروز بر اصفهان حاکم بوده و باوجود روحیه جهادی موجود در استان، می‌توان با تعامل هرچه بیشتر دستگاه‌های اجرایی، مشکلات صنعت فرش را حل کرد.

مسعود گلشیرازی در همایش «بررسی راهکارهای توسعه بازار فرش ایران»، استفاده از ظرفیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را در طرح، پیگیری و حل مشکلات فعالان هنر- صنعت فرش اصفهان مؤثر دانست و افزود: یکی از چالش‌های مهم تشکل‌های اقتصادی، عدم ارتباط فعال با اعضاست؛ بر همین اساس، اتاق اصفهان در زمینه فعال‌سازی شبکه ارتباطی تشکل‌ها با اتاق و شبکه‌های ارتباطی بین اعضا اقداماتی انجام داده است.

رئیس اتاق اصفهان از تشکل‌های تولیدی و صادراتی فرش خواست تا به‌منظور حمایت هرچه بیشتر از صادرات فرش با همکاری یکدیگر مرکز رشد فرش را در اتاق ایجاد کنند.

در ادامه فرشته دست‌پاک، رئیس مرکز ملی فرش ایران، ایجاد بالاترین ارزش‌افزوده با کمترین سرمایه‌گذاری را از خصوصیت‌های صنعت فرض دانست و گفت: فرش دستباف به‌عنوان پرچم دوم کشور به تبلیغات گسترده‌تر نیاز داشته و از اصفهان به‌عنوان شهر خلاق صنایع‌دستی انتظار انجام تبلیغات مؤثرتر در این صنعت را داریم.

او تشکیل کارگروه‌های فرش، مارکتینگ، تجارت الکترونیک و ایجاد تشکل‌های نوین در این حوزه را در حل مشکلات موجود فرش دستباف حائز اهمیت دانست و افزود: فرش، صنعت مادری است که هیچ‌گونه جایگزینی برای آن نبوده و صنعتی است که نیازمند یک رنسانس با همکاری و تعامل دستگاه‌های مختلف استانی و کشور است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه از اتاق بازرگانی درخواست کرد نهایت تلاش خود را در راستای اعزام هیات‌های تجاری و صادرکنندگان فرش در استان برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی به کار گیرد.

دست‌پاک با تأکید بر اینکه فرش بهشت ایران بوده و باید از این بهشت صیانت کرد، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات فعالان این حوزه در زمینه گمرک بوده و لازم است واردات مواد اولیه و صادرات فرش دستباف در کشور تسهیل شود.

او در ادامه خواستار استفاده از این نماد دیپلماسی کشور در ساختمان‌های دولتی و خصوصی کشور شد و تصریح کرد: باید با کمک بخش خصوصی، دولتی، مجلس و حتی قوه قضائیه مشکلات حوزه فرش دستباف را حل کنیم.

بهمن نامور مطلق، مشاور ارشد سازمان بین‌المللی یونسکو در ایران نیز در این همایش گفت: لازم است برای نجات فرش دستباف به‌عنوان هنر اصیل ایرانی و بخشی از میراث جهانی چاره‌ای اندیشید؛ زیرا صنایع‌دستی باوجود ماهیت صادراتی در داخل دوام نخواهد آورد.

او با تأکید بر اینکه برند فرش ایرانی در معرض خطر است، افزود: چنانچه تغییر و تحول اساسی در این راستا صورت نگیرد آخرین نسل‌هایی هستیم که با فرش دستباف روبه‌رو خواهیم بود.

موضوعات :
در همین رابطه