کیوان کاشفی در نشست شورای اداری استان کرمانشاه که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو برگزار شد، با بیان اینکه اصلاحات اقتصادی کشور نباید با ترس صورت گیرد، گفت: برای این منظور نیازمند تقویت سرمایه های اجتماعی در کشور هستیم که میتواند با همت مجلس محقق شود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به مشکلات متعدد اقتصادی که در کشور وجود دارد از جمله نرخ بالای بیکاری، مشکلات نظام بانکی، مشکلات صندوقهای بازنشستگی و ...، افزود: بیکاری امروز به یک ابرچالش برای جوانان تبدیل شده و رفع این معضل نیازمند میلیاردها تومان سرمایهگذاری و سازوکارهای مختلف است.
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران یادآور شد:در حوزه نظام بانکی نیز با معضلات متعددی مواجهیم و نظام بانکی امروز به سانتریفیوژی تبدیل شده که هر چهار سال یکبار نقدینگی موجود در کشور را دو برابر میکند.
به گفته کاشفی، شرایط نظام بانکی امروز به گونهای شده که این نظام نه در خدمت بخش تولید است و نه در خدمت اقتصاد کشور است.
وی با اشاره به معضلات صندوقهای بازنشستگی که در شرایط اقتصادی بدی قرار دارند، گفت: چرا باید مالیاتی که از فعالان اقتصادی گرفته میشود به این صندوقها تزریق شود.
رئیس اتاق کرمانشاه، فشارهایی که بر فضای کسب و کار کشور و فعالان اقتصادی وارد میشود را نیز مزید علت مشکلات دانست.
وی با بیان اینکه برای همه مشکلات راهکارهای کارشناسی وجود دارد، تاکید کرد: متاسفانه سرمایههای اجتماعی در کشور بسیار تنزل پیدا کرده و این امر باعث شده هر اصلاح اقتصادی که بخواهیم انجام دهیم با ترس مواجه باشیم.
کاشفی، اصلاح قیمت سوخت که تقریبا همه کارشناسان با آن موافق بودند را از جمله این موارد دانست که نیاز آن ضروری بود اما با واکنشهایی از سوی مردم مواجه شد.
وی معتقد است: اگر قرار است اصلاحات اقتصادی در کشور صورت بگیرد ابتدا باید سرمایههای اجتماعی را تقویت کنیم و این امر به همت مجلس میتواند محقق شود.
وی با بیان اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی میتواند پرچم گفتمان ملی را در کشور بلند کند، تاکید کرد: مردم ما مردم خوبی هستند و اگر با آنها صحبت کنیم و آنها را از مسائل مطلع کنیم حتما خواهند پذیرفت.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران، در ادامه با بیان اینکه مجلس طی سالهای اخیر اقداماتی در خصوص بعضی از موارد انجام داده که از جمله آن میتوان به قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون بانکداری، قانون تجارت و ... اشاره کرد، ادامه داد: متاسفانه این موارد با گذشت چند مدت به سرانجام نرسیده و فعالان اقتصادی چشم به راه تعیین تکلیف آن هستند.
وی در ادامه اشارهای هم به خواستههای استان کرمانشاه داشت و با بیان اینکه کرمانشاه اکنون در مسیر توسعه قرار گرفته، خاطرنشان کرد: حتی مسائلی مانند زلزله نیز ما را از راه توسعه استان دور نکرد.
به گفته کاشفی، اکنون استاندار فعالی در کرمانشاه داریم و نمایندگان مجلس نیز به خوبی همراه و پای کار هستند و برای تداوم این مسیر تنها نیازمند حمایتهای مجلس هستیم.
رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه برای ادامه مسیر توسعه نیازمند بودجه به عنوان یک شتابدهنده توسعه است، تاکید کرد: تقاضاهایی که در این زمینه از سوی کرمانشاه به مجلس داده میشود باید ویژهتر دیده شود.
وی ابراز امیدواری کرد تا از این طریق بتوانیم مسیر توسعه استان کرمانشاه را با سرعت بیشتری پیش ببریم زیرا کرمانشاه در طول سالیان و به دلایل مختلفی از مسیر توسعه عقب مانده است.
قوانین زائد حذف میشود
علی لاریجانی در نشست شورای اداری استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم تقویت سرمایه اجتماعی در کشور، اظهار کرد: بخش از کاهش سرمایه اجتماعی در کشور به دلیل شیطنت دیگران و بخشی هم ناشی از بداخلاقیهای داخلی است. متاسفانه گاهی در داخل به جای همافزایی، سایش ایجاد میکنیم.
وی اظهار کرد: در شرایط حساس کنونی که مطمئنا سپری خواهد شد، باید با راست گفتاری و صدق در عمل و عمل مجاهدانه برای رفع مشکلات مردم کوشید.
وی ادامه داد: هر کس مسئولیتی دارد، بداند که با پشتوانه ملت بزرگ ایران مسئولیت دریافت کرده و باید به اتکای همین پشتوانه، اخلاق سیاسی و تقوای حکمرانی داشته باشد.
وی با بیان اینکه با توجه به نزدیک شدن به انتخابات برخی تصور می کنند که تخریب افراد و نهادها بر روی افزایش آرایش آنها تاثیر میگذارد در حالیکه اثر منفی دارد، گفت: افراد اگر هنری دارند باید آن را عرضه کنند، نه اینکه به تخریب دیگران دست بزنند.
رییس مجلس در ادامه با بیان اینکه در این مجلس کارهای خوبی صورت گرفته، گفت: طرح ستاد رفع موانع تولید از جمله کارهای خوب صورت گرفته است که منجر به رفع مشکلات بسیاری از تولیدکنندگان شده است. همچنین در زمینه عمران و آبادانی روستاها، مالیات بر ارزش افزوده و... کارهای خوبی شده است.
وی به توانمندیهای استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: حوره صادرات پایه خوبی برای توسعه استان است و باید به رشد و توسعه این بخش کمک کرد.
لاریجانی، گردشگری را نیز از دیگر مزیتهای استان کرمانشاه برشمرد و گفت: باید به این بخش به صورت ویژه توجه شود و آمادهایم از پیشنهادات استان برای توسعه این بخش حمایت کنیم.
وی در خصوص وجود برخی قوانین مزاحم و لزوم حذف آن که از خواستههای فعالان بخش خصوصی حاضر در این نشست بود، گفت: در این راستا ستادی تشکیل دادهایم. اخیرا هم مقام معظم رهبری سیاستهای کلی نظام قانونگذاری را ابلاغ کردند که پایهاش همین است.
لاریجانی بر لزوم تقویت صنایع تبدیلی که خواسته فعالان بخش خصوی استان بود، نیز تاکید کرد.
از سامانههای آبی برای رونق گردشگری استفاده میکنیم
وزیر نیرو در این نشست گفت: در برنامه داریم از عمده سامانههای آبی و دریاچه سدها در جهت توسعه گردشگری استفاده کنیم.
رضا اردکانیان با اشاره به رونمایی از طرح گردشگری سامانههای آبی، اظهار کرد: نظامنامهای با مشارکت وزارت میراث فرهنگی تعریف کردهایم که بر اساس آن از عمده سامانههای آبی و سدها برای توسعه گردشگری استفاده شود که در این راستا از توان بخش خصوصی استفاده خواهد شد.
وی گفت: تا پایان سال در استانهای آذربایجان غربی، کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری طرحهای مربوط به این موضوع را نهایی و برای اجرا در اختیار بخش خصوصی قرار خواهیم داد تا هم موجب رونق اقتصادی و هم اشتغالزایی شود.
اردکانیان به موضوع ساماندهی رودخانه قرهسو کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: شش کیلومتر از مسیر این رودخانه که در داخل شهر قرار دارد که ساماندهی شده و برای ساماندهی 15 کیلومتر باقی مانده در خارج شهر به 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که رقم قابل توجهی است و اعتبارات امسال جوابگوی آن نیست، اما در لایحه بودجه سال آینده اعتبارات خوبی برای ساماندهی رودخانهها دیده شده که میتوان از این محل اعتبار مناسبی برای ساماندهی رودخانه قرهسو در نظر گرفت.
وی در مورد ساماندهی رودخانه آبشوران هم گفت: هم اکنون کار در 14.5 کیلومتر توسط سه پیمانکار در حال انجام است، البته محدودیت منابع گریبانگیر این پروژه هم شده و بر پیشرفت کار اثرگذار است.
اردکانیان همچنین با بیان اینکه تاکنون برای پروژه آبرسانی به کرمانشاه 160 میلیارد تومان هزینه شده، گفت: این پروژه سرعت خوبی دارد و امیدواریم با همین سرعت پیش برود.
وزیر نیرو در خصوص تکمیل سامانه گرمسیری نیز گفت: تا پایان امسال 700 میلیارد تومان اوراق به این منظور اختصاص داده میشود. برای سال آینده هم هزار میلیارد تومان جهت این پروژه عظیم دیده شده و امیدواریم تا سال آینده بتوانیم عمده طرحهای این پروژه که از افتخارات نظام است را به بهرهبرداری برسانیم.
300 میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای مرز لازم است
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه نیز در این جلسه به کنترل تورم در استان اشاره کرد و افزود: از دیگر اقدامات اقتصادی خوب صورت گرفته در استان میتوان به احیای 150 واحد تولیدی راکد که هریک بیش از یک سال تعطیل بودهاند، اشاره کرد.
استاندار کرمانشاه، رشد 19 درصدی صادرات استان به لحاظ ارزشی را از دیگر اقدامات مثبت اقتصادی در استان دانست و افزود: در شرایط تحریم کشور، در هشت ماهه امسال صادرات مرزهای استان به لحاظ ارزشی 19 درصد و به لحاظ وزنی 45 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: امسال 2.9 میلیارد دلار از مرزهای استان صادرات داشتهایم که 65 درصد آن متعلق به استان و مابقی مربوط به استانهای دیگر بوده است.
بازوند یادآور شد: چنانچه 300 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساختهای شش مرز رسمی و بازارچه مرزی استان تخصیص داده شود این حجم صادرات به راحتی به دو برابر افزایش مییابد.