رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

قائم‌مقام وزیر صنعت در مراسم تجلیل از صادرکنندگان استان یزد

صادرکنندگان مأمور نجات تولید و حفظ اشتغال هستند

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر یزد، از رشد صادرات ایران به کشورهای همسایه و بازگشت 70 درصدی ارزش حاصل از صادرات غیرنفتی به کشور خبر داد. به عقیده او در شرایط فعلی کشور که توان خرید داخلی نیز افت کرده، صادرکنندگان مأمور رونق و نجات تولید و حفظ اشتغال هستند.

01 بهمن 1398
کد خبر : 31954
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر یزد، از رشد صادرات ایران به کشورهای همسایه و بازگشت 70 درصدی ارزش حاصل از صادرات غیرنفتی به کشور خبر داد. به عقیده او در شرایط فعلی کشور که توان خرید داخلی نیز افت کرده، صادرکنندگان مأمور رونق و نجات تولید و حفظ اشتغال هستند.

حسین مدرس خیابانی، قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی با بیان اینکه طی ۹ ماهه امسال سهم صادرات ایران به ۱۵ کشور همسایه از ۵۵ درصد به ۵۹ درصد افزایش یافته است، گفت: امروز ۷۰ درصد ارز صادرات غیرنفتی به داخل کشور برگشته می‌شود.

حسین مدرس خیابانی با حضور در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر این استان، با بیان این‌که بخش عمده‌ای از درآمدهای ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی تأمین می‌شود، اظهار کرد: صادرات نه‌تنها مسیر رونق تولید است بلکه مسیر به حرکت درآوردن چرخ تولید محسوب می‌شود.

او با اشاره به اینکه امروز ۷۰ درصد ارز صادرات غیرنفتی به داخل کشور برگشته می‌شود، افزود: امروز توان خرید داخلی کاهش یافته و آنچه می‌تواند واحدهای تولیدی را در این شرایط نجات دهد، صادرات است.

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در ادامه صادرات را برطرف‌کننده مشکلات اشتغال دانست و گفت: تمرکز ما اکنون در حوزه صادرات باید روی ۱۵ کشور همسایه و کشورهای اتحادیه اوراسیا باشد.

مدرس خیابانی تصریح کرد: طی ۹ ماهه امسال سهم صادرات ایران به ۱۵ کشور همسایه از ۵۵ درصد به ۵۹ درصد افزایش یافته است.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاهم‌نامه اوراسیا که با کشورهای روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان منعقد شده است، خاطرنشان کرد: طی ۹ گذشته امسال میزان صادرات ما به این کشورها ازنظر ارزش ۷۵ درصد و ازنظر وزن ۱۰۰ درصد افزایش یافته است

صنعتگران فارغ‌التحصیلان بیکار را جذب کنند

استاندار یزد نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی استان، گفت: به نظر می‌رسد ظرفیت استان بیش از آن چیزی است که امروز فعال شده و می‌توانیم با استفاده از همه ظرفیت‌های استانی و کشوری یک جهش جدی در اقتصاد و صادرات استان به وجود بیاوریم

محمدعلی طالبی تشکیل کارگروه ویژه توسعه ارتباطات با کشورهای اوراسیا را ظرفیت خوبی برای پیشبرد برنامه‌ها در حوزه صادرات استان یزد دانست و افزود: صادرکنندگان یزدی باید با برنامه‌ریزی سریع در حوزه اوراسیا فعال و از این ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده کنند.

استاندار یزد تنوع بازار را از جمله ویژگی‌های یزد در حوزه صادرات دانست و بیان کرد: حمایت از صادرات نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

طالبی با اشاره به مشکلات پیش روی تولیدکنندگان، تصریح کرد: مشکلات مسیر صادرات برای تولیدکنندگان باید با ورود حاکمیت هموار شود

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بالا بودن آمار بیکاری در استان یزد، گفت: طبق برآوردهای انجام شده حدود ۳۰ درصد اشتغال استان یزد در اختیار نیروهای غیربومی است.

استاندار یزد بیکار بودن نیروی‌های بومی را چالش جدی دانست و با بیان اینکه بیکاری بومی‌ها توجیه ندارد، تأکید کرد: صنعتگران و تولیدکنندگان باید در کنار راهبردهای توسعه‌ای بحث به‌کارگیری نیروها به‌ویژه فارغ‌التحصیلان بومی را در دستور کار خود قرار دهند.

در ادامه رئیس اتاق یزد نیز با بیان اینکه شرایط صادرات و واردات کشور در یک آرامش نسبی قرار دارد، گفت: استان یزد در میزان صادرات حتی نسبت به مرکز نیز پیشی گرفته است. در سال 97 میزان رشد اقتصادی 4.5- درصد بوده است و درمجموع پیش‌بینی می‌شود تا 5 سال آینده به رشد 5 درصد برسد.

محمدرضا قمی افزود: با توجه به افزایش میزان رشد اقتصادی در کشور به نظر می‌رسد که فعالان اقتصادی باید تلاش خود را دوچندان کنند و مسئولین نیز همکاری لازم را با آنها داشته باشند. بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری می‌بایست سعی در گسترش صادرات با 15 کشور که در حوزه خودمان هستند انجام پذیرد.

به گفته او استان یزد با اتکا به بخش خصوصی و حمایت به جد مسئولین استانی می‌تواند در سال 99 گام‌های بسیار خوبی هم در زمینه تولید و هم صادرات بردارد.

در همین رابطه