هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

پایگاه خبری اتاق ایران بررسی می‌کند

دورنمای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در سال 99

آن‌گونه که متولی وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: در سال جاری قرار است 2 هزار واگن و لوکوموتیو به ناوگان حمل‌ونقل ریلی کشور اضافه شود و ساخت هزار کیلومتر راه روستایی هم در دستور کار قرار بگیرد. از سوی دیگر طبق گفته رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، بودجه عمرانی در سال جدید نیز ۸۷ هزار میلیارد تومان است که بخش قابل‌توجهی از آن به زیرساخت‌های حوزه حمل‌ونقل اختصاص دارد.

14 فروردین 1399
کد خبر : 32717
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

توسعه زیرساخت‌های حوزه راه و حمل‌ونقل، رابطه مستقیمی با توسعه اقتصادی و کاهش هزینه تولید دارد. البته در کنار توسعه شبکه‌های حمل‌ونقل و زیرساخت‌ها، فراهم کردن زمینه مساعد برای دسترسی بنگاه‌های اقتصادی و صنایع به این زیرساخت‌ها نیز ضروری است در غیر این صورت، بخش عمده ظرفیت‌های ایجاد شده، مانند ظرفیت‌های حمل‌ونقل بر از طریق ریل مغفول و بلااستفاده خواهد ماند.

 محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی می‌گوید: در سال 99 قرار است در بخش ریلی، 2 هزار دستگاه واگن و کشنده تولید داخل به ناوگان کشور افزوده شود و تا پایان سال، بیش از هزار کیلومتر راه روستایی نیز ساخته خواهد شد.

اسلامی در پنجمین جلسه ستاد برنامه‌ریزی و راهبری جهش تولید سازمان برنامه‌وبودجه که به بررسی طرح‌های وزارت راه و شهرسازی اختصاص داشت، اولویت دادن به طرح‌های نیمه‌تمام در حوزه راه‌های ریلی، جاده‌ای، روستایی و تکمیل طرح‌های بندری و ساخت شناورهای بومی و همچنین ساخت و تکمیل چهارصد هزار واحد مسکونی را مهم‌ترین برنامه وزارت راه و شهرسازی در سال جهش تولید عنوان می‌کند.

او می‌افزاید: در بخش مسکن، امسال صد هزار واحد مسکونی در بخش بافت‌های فرسوده و ۳۰۰ هزار واحد دیگر در بخش طرح اقدام ملی تولید مسکن ساخته خواهد شد که نقشی مهم در تحرک بخشی به اقتصاد کشور در صنایع مختلف مرتبط با ساخت‌وساز خواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی همچنین از رئیس سازمان برنامه‌وبودجه خواسته است به روال سابق حداقل ۲۰ درصد منابع بانک‌ها به تسهیلات مربوط به ساختمان و مسکن تخصیص یابد تا این بخش از رکود خارج شود.

از سوی دیگر، اسلامی اظهار می‌کند: ساخت ماشین‌آلات راه‌سازی با شرکت هپکو که پیش‌تر در قالب قراردادی تنظیم شده علاوه بر اینکه موجب خروج این شرکت و همکاران قطعه ساز آن خواهد شد موجب نوسازی ناوگان خواهد شد.

از طرفی، وزیر راه و شهرسازی می‌گوید: تکمیل راه‌آهن خواف - هرات نیز از جمله طرح‌های قابل افتتاح در سال جاری است، ضمن اینکه ساخت و تکمیل راه‌آهن میانه - بستان‌آباد نیز از جمله طرح‌های قبال بهره‌برداری است که موجب کم شدن فاصله میان دو شهر تهران و تبریز خواهد شد.

به گفته اسلامی، راه‌آهن میانه - بستان‌آباد، مسیر تهران و تبریز را بیش از ۱۱۴ کیلومتر کاهش می‌دهد و زمان سیر را بیش از ۵ ساعت کوتاه می‌کند.

البته برنامه‌های اعلام شده از سوی وزیر راه و شهرسازی برای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقلی در سال جهش تولید، مستقیماً منوط به تخصیص و تأمین منابع مالی است که طبق اظهارات رئیس سازمان برنامه‌وبودجه در پنجمین جلسه ستاد برنامه‌ریزی و راهبری جهش تولید می‌توان انتظار داشت بخش قابل‌توجهی از آن محقق شود.

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و رئیس ستاد راهبری و برنامه‌ریزی جهش تولید می‌گوید: در سال جدید ۸۷ هزار میلیارد تومان منابع به طرح‌های عمرانی اختصاص خواهد یافت و سازمان برنامه مصمم است تا پایان ماه آینده این ارقام را به طرح‌ها اختصاص دهد تا در پایان سال جاری شاهد افتتاح پروژه‌های مربوطه باشیم.

نوبخت با اشاره به مطرح شدن برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در راستای تحقق جهش تولید، می‌گوید: بر این اساس هشت محور شامل برنامه‌هایی از جمله در حوزه ریل، مسکن و غیره با تمرکز بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام ارائه شد.

او می‌افزاید: بر مبنای این برنامه‌ها هزار و ۴۰۰ کیلومتر ریل جدید می‌توان افتتاح کرد و همچنین برنامه‌ای برای دو بانده و یا تکمیل هزار کیلومتر خط آهن مطرح شده است. از سوی دیگر برنامه‌ریزی برای افتتاح ۶۰۰ کیلومتر آزادراه و ۸۵۰ کیلومتر بزرگراه و همچنین ۳۰۰ هزار واحد مسکونی انجام شده است.

به گفته نوبخت، در این جلسه مقرر شده است یک کمیته مشترک مجموعه پیشنهادهای مطرح شده را بررسی و در جلسات آتی گزارش نهایی را به ستاد ارائه کند.

او اظهار می‌کند: اولویت‌بندی طرح‌های وزارت راه و همچنین بررسی و اولویت‌بندی برنامه‌ها، طرح‌ها و پروژه‌های وزارت خانه‌های صنعت و جهاد کشاورزی نیز در دستور کار قرار دارد.

در همین رابطه