رادیو مجازی اتاق ایران - 8 دی 1403

رئیس اتاق اصفهان مطرح کرد

عبور از کرونا با بسیج دولت، بنگاه‌های اقتصادی و خانوارها

رئیس اتاق اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه، بر ضرورت تطبیق‌پذیری سریع با شرایط بحران کرونا و هوشمندی بنگاه‌های اقتصادی در این دوران تأکید کرد.

13 اردیبهشت 1399 - 13:07
کد خبر : 33079
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: در زمانی که کرونا تغییر پارادایم نظام اقتصادی جهان حاضر را رقم زده است، نیازمند هستیم که اهالی کسب‌وکار و حوزه‌های اجتماعی با درک صحیح از پیامدهای کرونا و بسیج کردن تمامی ظرفیت‌های خود برای گذار از این بحران تجهیز شوند.

مسعود گلشیرازی در دومین نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع بیداری اقتصادی و به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، افزود: کوچک‌تر شدن سفره‌های خانوارها، کاهش قدرت خرید و در نتیجه سخت‌تر شدن شرایط بنگاه‌های اقتصادی را از تبعات تأثیر بحران کرونا در GDP کشور است؛ در این شرایط می‌طلبد در سطوح حاکمیتی، فعالان اقتصادی و خانوارها با هوشیاری و تطبیق‌پذیری سریع، بحران موجود را به فرصت تبدیل کنند.

گلشیرازی در ادامه تشکیل ستادهای بحران در سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی مانند اتاق‌های بازرگانی و انجمن‌ها را ضروری دانست و بر همراهی و تعامل هر چه بیشتر در این حوزه تأکید کرد.

دبیر شورای گفت‌وگوی استان اصفهان، بسیج شدن امکانات در سطح دولت، بنگاه‌های اقتصادی و خانوار و تطبیق‌پذیری سریع را موجب عبور موفق از این بحران و تبدیل تهدید به فرصت دانست.

نیازمند اقدامات سریع دولت هستیم

گلشیرازی در ادامه بر ضرورت انجام اقدامات حمایتی عاجل توسط دولت در عرصه‌های مختلف ازجمله حفظ نیروی انسانی، زنجیره تأمین و حمایت مالی مستقیم و بی‌واسطه به بنگاه‌های اقتصادی تأکید کرد و گفت: در صورت گسیل حمایت مالی دولت به بنگاه‌های اقتصادی شاهد این حجم از متقاضیان بیمه بیکاری دوران کرونا و تبعات اجتماعی این بیکاری‌ها نخواهیم بود.

او کم‌توجهی به بحران کرونای صنعتی و عدم اتخاذ تدابیر لازم متناسب با سطح این بحران توسط دولت را موجب ایجاد تبعات جبران‌ناپذیری بر اقتصاد کشور دانست و گفت: بیداری اقتصادی عبارتی است که باید در تمامی بسته‌های حمایتی دولت لحاظ شود.

گلشیرازی ایجاد تلنگر به فعالان اقتصادی برای درک شرایط عصر کرونای صنعتی و راه‌اندازی دوره‌های توانمندسازی آنها در نحوه مدیریت و رهبری، تغییرات حوزه بازاریابی، مالی، منابع انسانی و زنجیره تأمین و چگونگی حرکت به سمت دنیای پس از کرونا را ازجمله اقدامات اتاق بازرگانی بیان کرد.

«در خانه بمانیم» به «در کنار اقتصاد بمانیم» تغییر یابد

او افزود: زمان آن رسیده تا شعار «در خانه بمانیم» به «در کنار اقتصاد بمانیم» تغییر یابد تا با هوشیاری کامل و در کنار یکدیگر چرخ‌های اقتصاد را به حرکت درآورده که برای تحقق این امر نیازمند حمایت هر چه بیشتر دولت و تعامل و برادری جامعه کارگری و صاحبان بنگاه‌ها هستیم. رئیس اتاق اصفهان در پایان سخنان خود گفت: بحران کرونا ما را به نهضتی اقتصادی ملزم می‌کند تا با بسیج کردن تمامی ظرفیت‌ها در سه حوزه دولت، بنگاه‌های اقتصادی و خانوارها؛ بیداری اقتصادی را رقم بزنیم.

بودجه سال 1399 سریعاً بازنگری شود

محمدرضا رجالی، عضو هیات نمایندگان اتاق اصفهان نیز با بیان اینکه موانع کسب‌وکار در حوزه خدمات از مسائل جدی عصر کرونا است، افزود: در شرایطی که در بحران کرونا نوع گردشگری به‌صورت گردشگری نیابتی تبدیل شده اتاق اصفهان در حال تهیه زیرساخت‌های لازم در این نوع گردشگری بوده تا فعالان این حوزه بتوانند بخشی از فعالیت‌های خود را به‌صورت تورهای آنلاین ارائه نمایند.

او افزود: در شرایطی که کشورهایی مانند اسپانیا بیش از 30 درصد GDP خود را به حل بحران بنگاه‌های اقتصادی و ارائه کمک‌های بلاعوض تخصیص داده‌اند؛ این رقم در ایران بسیار ناچیز و زیر 5 درصد بوده که به‌هیچ‌عنوان متناسب با بحران و شرایط آن نیست.

او تشکیل شورای عالی اقتصادی مدیریت کرونا در سطح حاکمیت و دولت و ایجاد کمیته‌های تأمین امنیت غذایی، تقویت زیرساخت‌های درمان و بهداشت، کمیته اشتغال، تحریک دائمی بازار و گردش زنجیره‌ها را ضروری دانست. رئیس کمیسیون صنایع اتاق اصفهان همچنین خواستار بازنگری فوری در بودجه سال 1399 و تنظیم آن بر اساس شرایط موجود شد.

در ادامه احسان شهیر، مدیر توسعه کسب‌وکار اتاق اصفهان از رونمایی بسته چگونگی ایجاد ساختار بیداری اقتصادی در سازمان‌ها و 9 دوره آموزشی ویژه مدیران اعم از سناریوی کرونای صنعتی، رهبری در دوران کرونا، زنجیره تأمین، آینده پس از کرونا و... خبر داد و افزود: اتاق اصفهان هر دو هفته بسته‌های توانمندسازی را به زیست‌بوم کسب‌وکار ارائه خواهد کرد.

موضوعات :
در همین رابطه