رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

رئیس اتاق قزوین در نشست با نماینده این استان در مجلس

بخش خصوصی بازوی مجلس در تصویب و اصلاح قوانین اقتصادی است

لطف الله سیاهکلی منتخب مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با حضور در اتاق قزوین به هم فکری با فعالان اقتصادی پرداخت و از آن ها خواست تا با مشاوره به او، شرایط را برای طرح راهکارهای عملیاتی در راستای جهش تولید فراهم کنند.

16 اردیبهشت 1399
کد خبر : 33098
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

منتخب مردم قزوین در مجلس یازدهم با حضور در اتاق قزوین با رئیس اتاق، اعضای هیئت رئیسه، هیئت نمایندگان و رؤسای تشکل‌های بخش خصوصی در خصوص راهکارهای رفع موانع تولید و حرکت در مسیر جهش تولید گفت‌وگو کرد.

رئیس اتاق قزوین در این نشست اظهار داشت: اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی تلاش می‌کند با درک شرایط دولت و با شناخت از مشکلات صنعت و تولید، به عنوان یک بازوی قدرتمند در کنار نمایندگان مجلس در اصلاح و تصویب قوانین نقش کلیدی ایفا کند.

مهدی بخشنده بیان کرد: به میزان کافی در کشور قانون داریم اما دولت برخی از آن ها را اجرا نمی‌کند و خود را ملزم به آن نمی‌داند که این موضوع مشکلات تولید را بیشتر می‌کند.

به گفته او، حذف قوانین زائد، به روز کردن قوانین، اصلاح فرآیندها، رصد هوشمندانه امور و تصویب قوانین روزآمد، می‌تواند به حل مشکلات کمک کند.

مهدی عبدیان نایب رئیس اتاق قزوین در این نشست گفت: در همه دنیا سیاست‌مداران پشت اقتصاد و فعالان بنگاه‌ها هستند اما در ایران این روند معکوس است.

وی گفت: با مسائلی که در مقاطع مختلف ایجاد شد و با بسته شدن مرزها با همسایگان، صادرات تحت تأثیر قرار گرفت. یک وزیر یا مدیر دولتی به خود زحمت نداد برای حل آن از پشت میزش جدا شود و برای رفع موانع به کشورهای همسایه برود.

عبدیان تصریح کرد: مدیران ما عادت کرده‌اند وقتی شرایط بحرانی می‌شود در دقیقه ۹۰ وارد میدان می‌شوند اما قبل از بروز مشکلات بزرگ هیچ برنامه‌ای برای رفع موانع ندارند.

این فعال اقتصادی یادآور شد: پس از شیوع ویروس کرونا و ضرورت تأمین ماسک و مواد بهداشتی همگان دیدیم که کارگاه‌ها برای تولید فعال شد و پس از تولید مجوز کار برای آن‌ها صادر شد و به سرعت شاهد تولید محصول بودیم. این روند منطقی نشان می‌دهد اگر بخواهیم می‌توانیم با حذف بوروکراسی به رونق و جهش تولید کمک کنیم.

عبدیان گفت: ای کاش این روند در تولید و صنعت شکل بگیرد به طوری که با همین سرعت بتوان مجوز فعالیت گرفت و تولید را آغاز کرد تا به اشتغال و جهش تولید کمک شود.

در ادامه این نشست سایر اعضای هیئت رئیسه اتاق دیدگاه‌ها و راهکارها و مشکلات بخش اقتصاد را مطرح کردند و خواستار پیگیری آن در مجلس آینده شدند.

نداشتن راهبرد یکسان در اداره کشور، استفاده نکردن از مدیران توانمند و متخصص در دستگاه‌های اقتصادی، دخالت نمایندگان در انتصاب افراد ناکارآمد، نداشتن متولی لجستیک در کشور برای تسهیل در امور بازرگانی، نبود ایستگاه راه آهن مستقل، نامساعد بودن بودن فضای کسب و کار، اصلاح قوانین تجارت، تداوم مذاکرات هوشمندانه و توجه به دیدگاه کارشناسی فعالان اقتصادی و اتاق از دیگر راهکارهای ارائه شده از سوی فعالان اقتصادی استان قزوین به منتخب مجلس یازدهم بود.

درادامه منتخب مردم قزوین در مجلس یازدهم گفت: فعالان اقتصادی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی با رعایت حفظ منفعت و حقوق دولت، تنظیم بازار و رونق صادرات، راهکارهایی به نمایندگان ارائه کنند.

لطف الله سیاهکلی در این نشست اظهار داشت: دولت باید به سمت واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی برود و نظارت و سیاست گذاری کند.

وی در خصوص راهکار رفع موانع تولید هم گفت: امروز در راه واگذاری امور فقط شعار می‌دهیم و هنوز مقررات و برخی قوانین مهمترین مانع در مسیر تولید است.

سیاهکلی تصریح کرد: جایگاه دولت در گرفتن هزینه‌های بی موقع از سرمایه گذار و کارآفرین باید تغییر کند و بعد از تولید محصول و اجرا شدن طرح، حقوق خود را بگیرد در غیر این صورت کارها پیش نمی‌رود.

وی اضافه کرد: دولت باید از سرمایه گذار، طلبکار باشد تا تولید نتیجه بدهد و تا وقتی که در زمان واگذاری زمین به کارآفرین پول هنگفت می‌گیرد و خدمات و مجوز را به سختی و با هزینه فراوان ارائه می‌کند، دیگر چیزی برای روز تولید نمی‌ماند و کارآفرین و صنعتگر با کمبود نقدینگی روبرو می‌شود.

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک اظهار داشت: دولت‌ها باید خدمت گذار و نوکر سرمایه گذاران باشد در حالی که فقط آقایی می‌کنند و با کاغذ بازی و طولانی کردن امور، بسیاری را فراری می‌دهند.

وی گفت: امروز سرمایه شرکت‌های دولتی بیش از سه برابر بودجه دولت است و با این اوضاع شعار جهش و رونق تولید زمانی محقق می‌شود که دولت جیره خوار تولید باشد یعنی حق و حقوق و هزینه‌های خود را پس از تولید محصول دریافت کند.

سیاهکلی اضافه کرد: سیستم فناوری اطلاعات امروز یک ابزار مدیریت برای شفاف سازی در کارها است و اگر دولت الکترونیک را توسعه دهیم از فساد و رانت جلوگیری می‌شود.

وی اضافه کرد: بخش خصوصی و فعالان اقتصادی که می‌خواهند وضعیت بهتر شود باید راهکار عملی ارائه کنند و در این برنامه‌ها به ما بگویند که چگونه می‌توان درآمد دولت را تضمین، بازار را تنظیم و صادرات را هم رونق بخشید. در واقع قانونی که وضع می‌شود باید منفعت دولت و بخش خصوصی را تضمین کند.

سیاهکلی اظهار داشت: در کشور قانون کم نداریم بلکه مقررات مسئله ساز است. معلوم نیست کدام نهاد قانون را به مقررات تبدیل می‌کند و بسیاری از مشکلات کشور هم به دلیل مقررات متعدد است.

وی گفت: ما مقررات نویس در کشور نداریم و به نظر می‌رسد این خلاء باید با تدریس مقررات نویسی در دانشگاه‌ها پر شود. در کنار آن شرکت‌هایی هم باشند که مقررات را تدوین و نگارش کنند. این یک نیاز است زیرا اگر قانون خوب هم در مجلس تصویب شود ولی مقررات خوب نداشته باشیم قانون کارآمد نیست و فایده‌ای ندارد.

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی از یک بدنه کاملاً تخصصی و عملیاتی برخوردار است و بدون شک همه دیدگاه‌ها و پیشنهادهایش کارشناسی است اما در ارائه نظرات کارشناسی حتماً به منافع دولت هم فکر کنید تا یاد بگیریم در سفره اقتصاد همه منتفع شوند.

وی اظهار داشت: شما در دستگاه‌های اجرایی شاید با مدیران و کارکنان متخصص و توانا مواجه نشوید که بلافاصله مشکلات شما را درک کرده و آن را حل کنند به همین دلیل توقع نکنید دولت مشکل شما را فوراً حل کند بلکه خودتان راه حل ارائه کنید. من هم آمادگی دارم با کمک شما هر هفته یک موضوع جدید را روی میز مجلس بگذارم تا گره‌ای از مشکلات صنعت و تولید حل شود.

سیاهکلی گفت: برای حل موانع تولید و صنعت با استفاده از مشاوره بخش خصوصی و اتاق، راهکارهایی را ارائه می‌کنیم تا گره‌گشای تولید باشیم.

وی بیان کرد: انتظار داریم اتاق قزوین در یک گزارش کارشناسی علت ضعیف بودن ما در بخش بازرگانی را اعلام کند تا پیگیر آن در مجلس باشیم.

سیاهکلی در پاسخ به سوال یکی از فعالان اقتصادی که پرسید نگاه شما در مورد عزل و نصب مدیران چیست؟ تصریح کرد: رویکرد من این است که در عزل و نصب‌ها دخالت نکنم البته افرادی که شاخص مدیریت داشته باشند را معرفی می‌کنیم ولی هیچ اصراری نداریم چه کسی مدیر باشد بلکه باید شاخص مدیریت را داشته باشد. به‌رغم توصیه‌ای که به استاندار داشتیم تا در این یک سال مدیران را جابجا نکند اما باز هم شاهد تغییر هستیم و این رویه موجب توقف کارها می‌شود.

سیاهکلی افزود: در چند سال اخیر در قزوین ۴ استاندار تغییر کرده و با این روند چگونه می‌توان انتظار توسعه و حرکت شتابنده داشت. وقتی وزیران ما هم سیاسی انتخاب می‌شوند باید منتظر خرابکاری و نابلدی آنها باشیم و اینکه کارها معطل بماند.

وی اضافه کرد: توصیه می‌کنیم افراد بومی و توانمند و شایسته را به مدیریت‌ها منصوب کنند اما اینکه نیروی من را بگذارند غلط است. اگر اینگونه باشد، همانی می‌شود که امروز با آن مواجهیم.

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس یازدهم گفت: باید قزوینی‌های خارج از استان را مجاب کنیم به توسعه استان کمک کنند اما فضا را طوری کرده‌ایم که سرمایه گذاران بومی جرأت نمی‌کنند در قزوین راحت زندگی کنند و به سایر استان‌ها می‌روند که این رویکرد باید عوض شود.

در همین رابطه