جلسه فوقالعاده شورای مدیران منطقه ۵ سازمان بازرسی کل کشور شامل استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان بهصورت ویدئوکنفرانس با حضور روسای سازمانهای صنعت معدن و تجارت، روسای اتاقهای بازرگانی، روسای خانه صنعت، معدن و تجارت و 5 نفر از فعالان اقتصادی استانهای حاضر برگزار شد.
در این جلسه علی یگانه فرد، رئیس اتاق زنجان با بیان اینکه موضوعات بانکی، تخصیص ارز و مسائل گمرکی، عمده مشکلات واحدهای تولیدی استان را شامل میشود، گفت: پایش محیط کسبوکار بهصورت کشوری در بازه زمانی هر سه ماه و فصلی در استانها صورت میگیرد که در این رابطه پنج مورد از مشکلات استان نیز احصا و برای بهبود وضعیت پیشنهاد شده است.
یگانه فرد قابل پیشبینی نبودن تغییرات قیمت مواد اولیه، بیثباتی سیاستها و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسبوکارها را ازجمله مشکلات مهم حوزه اقتصاد استان عنوان کرد و افزود: تأمین مالی از بانکها، تولید و عرضه نسبتاً آزاد کالاهای غیراستاندارد و تقلبی در بازار و رویههای اداری برخی دستگاههای دولتی نیز از دیگر مشکلات مهم حوزه اقتصاد استان است.
به گفته یگانه فرد، در شرایط فعلی واحدهای تولیدی روی استان زنجان در بحث تأمین مواد اولیه با مشکلات بسیار زیادی روبرو هستند.
او مشکلات ارزی را نیز از دیگر مشکلات واحدهای تولید روی زنجان عنوان کرد و گفت: این واحدها در حال حاضر خاک موردنیاز خود را بهصورت موقت و بدون اینکه ارزی مبادله شود وارد میکنند که بانک مرکزی با یک بخشنامه در مورد برگشت ارز، واردات این واحدها را با مشکل مواجه کرده است.
رئیس اتاق زنجان مشکلات مربوط به گیاه گون و بخشنامههای منابع طبیعی را یکی از مشکلات بخش معدن استان زنجان دانست و تصریح کرد: از سال ۱۳۹۷ تا به امروز این مشکل برطرف نشده و حوزه کاری معدن استان و استانهای شمال غرب را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است.
یگانه فرد در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به مشکلات حوزه کشاورزی و عدم سرمایهگذاری در عمده محصول تولیدی استان یعنی زیتون، گفت: توسعه باغات زیتون در اراضی شیبدار در حال حاضر با مشکل تخصیص و تأمین آب مواجه بوده و این مشکل تا به امروز حل نشده و کشاورزان را در بلاتکلیفی قرار داده است.
رئیس اتاق زنجان با اشاره به اینکه تولیدات مرتبط با حوزه کشاورزی دو محصول زیتون و سیر نیاز به سرمایهگذاری و حمایت دارد، گفت: زیتون ایران رتبه نهم دنیا را دارد درحالیکه در تولید روغن زیتون جزو ۱۹ کشور دنیا هستیم.
در ادامه این جلسه موضوعات دیگری از سوی حاضران موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت که در این رابطه ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه تولیدکنندگان انتظار تسهیل امور برای رونق تولید دارند، اظهار کرد: تحقق شعار سال نیازمند انجام اقداماتی است که فعالیت واحدهای تولیدی را متوقف نسازد و در حال حاضر بخشنامههایی از سوی بانک مرکزی برای تولیدکنندگان مشکلات ایجاد کرده که نیازمند اقدامات مؤثر در این حوزه است.
سرپرست سازمان بازرسی استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه برنامههای تسهیل گری حوزه جهش تولید پیشبینی شده است، گفت: در این بخش ۲۶ برنامه مصوب شده در استان داریم که عملیاتی میشود.