رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

غلامحسین شافعی در نشست با فعالان صنعت برق

خطر تعطیلی نیروگاه‌های برق، هشدار مهمی برای بنگاه‌های اقتصادی است

اعضای هیات رئیسه سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، ظهر امروز با غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران و مظفر علیخانی معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران دیدار کردند.

زینب صفری

خبرنگار
31 خرداد 1399 - 14:03
کد خبر : 33589
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اعضای هیات رئیسه سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، ظهر امروز با حضور در ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رئیس و معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران را در جریان مهم‌ترین مشکلاتی که تولیدکنندگان برق با آن مواجه هستند قرار دادند.

تهیه نظام نامه تعیین نرخ برق، اهمیت تعامل دولت و بخش خصوصی، ضرورت اصلاح ضوابط تعیین نرخ برق، نحوه بازپرداخت تسهیلات ارزی دریافتی از صندوق توسعه ملی، تاثیرات ناشی از جهش قیمت ارز و کاهش درآمد نیروگاه‌ها، ضعف سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌ها، عملکرد انحصاری وزارت نیرو در صادرات برق، ضرورت اتصال شبکه صادراتی برق به منطقه، اصلاح قوانین و مقررات، افزایش تبادلات منطقه‌ای از جمله مهم‌تربن موضوعاتی بود که از سوی اعضای هیات رئیسه سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق مطرح شد و آنها خواستار حمایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از شرکت‌های فعال در این حوزه شدند.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران پس از شنیدن نقطه‌نظرات و هشدار اعضای هیات رئیسه سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در خصوص تعطیلی نیروگاه‌های برق در صورت عدم حمایت دولت و عدم اصلاح نهادی و اقتصادی در این حوزه، خاطر نشان کرد که تعطیلی نیروگاه‌ها و نبود برق، یعنی تعطیلی اقتصاد و در صورتی که دولت فکر عاجلی برای حل مشکلات موجود در این حوزه نکند، جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از این غفلت برای جامعه بسیار سخت خواهد بود.

شافعی از آمادگی کامل اتاق ایران برای رایزنی با تصمیم‌گیران به منظور حل مشکلات تولیدکنندگان برق خبر داد و اعلام کرد هر زمان که سندیکای شرکت‌های تولیدکننده ضروری بداند، اتاق ایران آماده مذاکره با مسئولان است. او در همین ارتباط تعامل دولت و بخش خصوصی را مورد توجه قرار داد و به انتقاد از عدم مشورت دولت با بخش خصوصی در اخذ تصمیم‌هایی پرداخت که اتاق ایران رسما حق رای دارد. شافعی خاطرنشان کرد: باید تناسبی بین اثرگذاری رای بخش خصوصی در اخذ تصمیمات و نقشی که این بخش در میزان اشتغال و پرداخت مالیات دارد، وجود داشته باشد اما متاسفانه گاها شاهدیم که تصمیمات بدون توجه به سهم و نقش بخش خصوصی گرفته می‌شود.

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه بحران ناشی از شروع کرونا در کشور لطمه گسترده‌ای به کسب‌وکارهای اقتصادی به‌ویژه فعالیت‌های تولیدی، خدماتی و تجاری وارد کرده است به نامه ارسال شده از سوی اتاق ایران به رئیس قوه قضاییه اشاره کرده و گفت: پیشنهاد دادیم که برهه زمانی از اول اسفند 1398 تا پایان خرداد 1399 به‌عنوان فورس‌ماژور یا عُسر و حَرج تلقی شود تا کنون چنین چیزی در عمل اتفاق نیفتاده است.

در ادامه مظفر علیخانی معاون استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران ظرفیت‌های شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برای پیگیری سیاست‌های کلان و ارتباط تنگاتنگ اتاق و مجلس را مورد توجه قرار داد و تاکید داشت که تشکل‌های بخش خصوصی دارای جایگاه خاصی در ساختار اتاق ایران هستند و مورد توجه ویژه هیات رئیسه اتاق ایران قرار دارند.

علیخانی به اعضای هیات رئیسه سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق پیشنهاد داد تا به منظور حل مشکلات اعضای خود، ارتباط سازمانیشان را با اتاق ایران بیشتر کنند. او در همین ارتباط تاکید داشت که یکی از مهم‌ترین برنامه‌های اتاق ایران در حوزه تشکل‌ها، به توانمندسازی آنها اختصاص دارد و در راستای سلسله اقداماتی که باید انجام گیرد، این وظیفه تشکل‌های بخش خصوصی است که شاخت درستی از ظرفیت‌های خود داشته و بر اساس آن عمل کنند.معاون استان‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی همچنین بر اهمیت رسانه و ضرورت طرح تقاضای قانونی تشکل‌های بخش خصوصی در فضای رسانه‌ای تاکید داشت و نقش اتاق ایران را به عنوان پل ارتباطی توصیف کرد.

 

 

در همین رابطه