السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

در جلسه شورای گفت‌وگوی استان خراسان شمالی مطرح شد

لزوم توسعه تجارت با توجه به مبادلات تهاتری

رئیس اتاق بجنورد در جلسه شورای گفت‌وگوی استان خراسان شمالی گفت: توجه به مبادلات تهاتری با دیگر کشورها یکی از راهکارهای توسعه تجارت در دوره تحریم محسوب می‌شود و با توجه به ظرفیت‌هایی که در تجارت با همسایگان وجود دارد، باید برای تحقق این کار برنامه‌ریزی کرد.

02 تیر 1399
کد خبر : 33607
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بجنورد، افزایش مبادلات تهاتری با کشورها را از راهکارهای مناسب برای توسعه تجارت دانست و گفت: در شرایط حاضر ارتباطات تجاری بیشتر با کشورها به معنای توسعه تجارت است بر این اساس ما باید با کشورهای متعددی ارتباط تجاری داشته باشیم.

سعید پورآبادی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان شمالی، با اشاره به ظرفیت صادراتی کشور به کشورهای همسایه افزود: متأسفانه تاکنون ظرفیت‌های تجاری ما با کشورها در منطقه نادیده گرفته شده است.

او ادامه داد: همان‌گونه که بخش خصوصی با فشارهای زیادی که در تحریم مواجه بوده همچنان به فعالیت خود ادامه داده بنابراین بایستی ما با حفظ بازارها و کمک به بخش خصوصی تجارت خارجی و داخلی را رونق دهیم.

به گفته پورآبادی، کلیدی‌ترین سیاست‌های شرایط فعلی کشور را حفظ بازارهای خارجی است که باید در اولویت قرار گیرد.

بخش خصوصی باید به دنبال سرمایه‌گذار خارجی باشد

استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه یکی از اولویت‌های بخش خصوصی استان باید جذب سرمایه‌گذار خارجی باشد، ادامه داد: تجارت مرز نمی‌شناسد و برای گسترش فعالیت‌های فرامرزی باید ببینیم در کدام کشورها موضوعات صادرات و واردات آسان و روان است.

محمدعلی شجاعی با اشاره به اینکه افغانستان و عراق بازارهای هدف صادراتی این استان هستند، افزود: با حفظ بازارهای قبلی خارجی باید به دنبال ایجاد بازارهای جدید باشیم، هم‌مرز بودن استان با کشور ترکمنستان به معنای عدم ایجاد مراودات تجاری با دیگر کشورها نیست.

شجاعی با اعلام اینکه واحدهای تولیدی در تأمین منابع مالی تنوع ایجاد کنند و اظهار کرد: ظرفیت بورس و فرابورس ظرفیت‌های بسیار مناسبی هستند که حتی تولیدکننده‌ها را از مشکلات وام نجات می‌دهد.

استاندار در ادامه از مسئولان دستگاه‌های اجرایی خواست تا در خرید کالاهای مورد نیاز برای دستگاه مربوط خود دقت کنند.

او با بیان اینکه در معاملات کوچک و متوسط باید از کالاهای داخل استان خرید شود، اظهار داشت: در این زمینه تلاش شود تا در معاملات بزرگ نیز ملاک کالاهای استان باشد.

جلوگیری از تعطیلی ۱۶ واحد تولیدی در استان

حجت‌الاسلام جعفری، رئیس‌کل دادگستری خراسان شمالی نیز گفت: دستگاه قضا در استان ۱۶ واحد تولیدی در حال تعطیل و تعطیل شده بودند جلوگیری و به چرخه تولید بازگشتند.

او افزود: در این زمینه در سال گذشته دستگاه قضای استان در ستاد اجرایی اقتصاد مقاومتی ۱۰ جلسه با ۶۷ مصوبه اجرایی کرد و جلسات مختلفی با صاحبان کار، تولید و سرمایه برگزار کرد.

جعفری اشاره به مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی استان اظهار کرد: هیچ واحد تولیدی حتی اگر معوقات بانکی داشته باشد نباید از چرخه اقتصادی خارج شود.

او افزود: از مجموع این واحدها ۱۰ واحد تولیدی در حال تعطیلی بودند که با تلاش‌های انجام شده از تعطیل شدن آنها جلوگیری شد و همچنین در سال‌های گذشته ۶ واحد به دلایل مشکلات مختلف تعطیل شدند که بار دیگر این واحدها را به چرخه تولید برگردانده شدند.

موضوعات :
در همین رابطه