رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

در نشست شورای گفت‌وگوی کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد

مسئولان استانی برای توسعه و رونق استان‌ها پای‌کار بیایند

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه صنعت، معدن و تجارت در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اینکه توسعه استان‌ها اول‌ازهمه نیازمند تغییر و تحول در داخل استان‌هاست، از مسئولان استانی خواست پای‌کار بیایند و عزم و هماهنگی برای توسعه استان را ایجاد کنند.

15 تیر 1399
کد خبر : 33771
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

پنجاه و چهارمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت و با دستور کار «آسیب‌شناسی توسعه‌نیافتگی صنعتی استان با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود» برگزار شد.

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه صنعت، معدن و تجارت در این جلسه با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه برای رونق واحدهای صنعتی، معرفی طرح‌های بالای ۶۰ درصد استان کهگیلویه و بویراحمد را خواستار شد.

او افزود: ما فهرست‌های واحدهای تعطیل را در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت بارگذاری کردیم و هر سرمایه‌گذاری که بخواهد فعالیتی انجام بدهد، ابتدا ما این واحدها را به آنها معرفی می‌کنیم.

زرندی در ادامه به مسئولان کهگیلویه و بویراحمد توصیه کرد برای توسعه و رونق واحدهای تولیدی، زمینه تغییر و تحول درون استان خود را فراهم کنند؛ چرا بانک‌های استان برای جذب تسهیلات رونق واحدهای صنعتی همکاری نکردند، پس ابتدا باید خودتان پای‌کار بیاید و تا خودتان پای‌کار نیاید، هیچ کاری نمی‌توان برای پیشرفت و توسعه این استان انجام داد.

او تأکید کرد: کهگیلویه و بویراحمد پتانسیل رشد را دارد، پس باید موضوعات داخل استان را مدیریت کنید، به نظر می‌آید، ابتدا باید عزم و هماهنگی برای توسعه استان در بین مسئولان شکل بگیرد، چراکه شرایط کشور برای کار فراهم است.

حسین کلانتری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار کرد: تا سال گذشته مطالعاتی بر روی معادن استان کهگیلویه و بویراحمد صورت نگرفته است.

کلانتری با بیان اینکه شناخت معادن و مطالعاتی که روی معاون صورت می‌گیرد بسیار مهم است و به‌تازگی این مطالعات روی معادن را در استان شروع کرده‌ایم، افزود: در حال حاضر، مطالعات حدود ۷ هزار کیلومتر در حدود ۵۰ درصد معادن استان در حال انجام است، ۴۲ معدن به نتیجه رسیده است، زیرساخت‌های ۸ معدن در شهرستان چرام به جاهای خوبی رسیده است، کهگیلویه و بویراحمد جزئی از این کشور است و هیچ مطالعاتی روی معادنش صورت نگرفته، درحالی‌که نیاز هست بیشتر هم دیده شود.

او با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد در همه بخش‌ها نیاز به فعالیت و کار دارد، بیان کرد: خیلی از استانداران با یکی دو وزیر بیشتر کار ندارند و خیلی از این استان‌ها مشکلات صادرات دارند، ولی ما الآن مشکلات زیرساختی داریم و من در طول سفرم از آموزش‌وپرورش گرفته تا مسائل دیگر در اقتصاد و صنعت باید جلسات متعددی را با وزیران و معاونان برگزار کنم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از پرداخت تسهیلات رضایت داریم، در برخی فعالیت‌ها مصارف بیش از منابع است، ۴۵ درصد مصارف ما بیشتر از منابع ما است، و در واقع بانک‌ها بیکار ننشسته‌اند. ولی یکی از موانع ما این است که نیروهای توانمند مالی بومی استان در جاهای دیگری سرمایه‌گذاری کرده‌اند، و افرادی می‌آیند از منابع داخلی بانک استفاده کنند منصرف می‌شوند، چون مشروط به این است که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی را داشته باشیم.

کلانتری گفت: در بحث معادن، تلاشی که پیش‌ازاین در استان داشتند، از رتبه ۲۸ به رتبه ۲۱ رسیده‌ایم، ولی این قابل‌قبول نیست، ما باید به میانگین رتبه و در میانه جدول و در بین ۱۵ استان برتر برسیم.

جبار کیانی پور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نیز در این نشست با بیان اینکه کارخانه سیمان مارگون آبرو و نماد صنعت این استان است، اظهار کرد: کارخانه سیمان مارگون به‌منظور تقسیم عدالت اقتصادی ایجاد شده است و اکنون بزرگ‌ترین مشکل آن، حمل‌ونقل است. این مجموعه سال‌ها است که اظهار نگرانی می‌کند، از این بابت. برای خرید ماشین‌آلات موردنیاز صادرات تولیدات خود، با مشکل مواجه است و بانک‌ها هم همکاری لازم را با این کارخانه نداشته است.

او تصریح کرد: کارخانه سیمان مارگون برای صادرات مشکل اساسی دارد. این در حالی است که این کارخانه مدرن‌ترین و به‌روزترین تجهیزات را در اختیار دارد.

کیانی پور در بخش دیگری از این نشست به تشریح ظرفیت‌های استان کهگیلویه و بویراحمد برای سرمایه‌گذاری پرداخت و اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد دومین تأمین‌کننده نفت کشور، رتبه اول سرانه جنگلی، بالاترین تنوع گیاهان دارویی و بیشترین مواد معدنی را دارد.

او افزود: با توجه به این ظرفیت‌ها، باید با درد و آه گفت که سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از تولید ناخالصی چقدر است؟ سهم این استان از اشتغال و واحدهای صنعتی فعال چقدر است؟ سهم ما از واحدهای تولیدی بزرگ چقدر است؟ به‌اندازه تعداد انگشتان دست هم نمی‌شوند.

او افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد در بحث توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و آبادانی استفاده درست از ظرفیت قانون بودجه در سال‌های گذشته نبرده است.

کیانی پور گفت: در برنامه‌های توسعه می‌بایست حداقل به‌تناسب ظرفیت استان توجه می‌شد و پروژه‌های بزرگ تعریف می‌شد که شاهد توسعه زیرساخت از قبل این طرح‌ها بزرگ می‌بودیم.

رئیس اتاق یاسوج گفت: پروازهای که به استان ما انجام می‌گیرد، توجیه اقتصادی ندارد. ما پروژه‌ای نداریم که اشتغال آن‌چنانی داشته باشد.

او با گلایه از عدم همکاری سازمان‌های توسعه‌ای با استان کهگیلویه و بویراحمد به‌منظور پیشرفت و توسعه استان، اظهار کرد: در سال‌های گذشته ایمیدرو و ایدرو پای‌کار آمده‌اند و اقداماتی در سطح کشور و استان انجام گرفت.

کیانی پور با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد محرومیت تاریخی دارد، افزود: باید با سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی این محرومیت تاریخی جبران شود. باید منابع در سطح کشور عادلانه تقسیم شود، ما تنها یک سرمایه‌گذاری خارجی داریم. لذا توقعی که از مسئولان کشوری داریم این است که ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری ما را درک کنند.

موضوعات :
در همین رابطه