هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 3 آذر 1403

در نشست مجازی فرصت‌های بازرگانی با کشور چین مطرح شد

راه‌اندازی میز چین در اتاق اصفهان پیگیری می‌شود

نشست مجازی «فرصت‌های بازرگانی با کشور چین» که به همت کمیسیون تجارت اتاق اصفهان و با حضور رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین برگزار شد. پیگیری راه‌اندازی میز چین در اتاق اصفهان ازجمله مسائلی بود که در این نشست مجازی موردبررسی قرار گرفت.

06 مرداد 1399
کد خبر : 34025
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق اصفهان با بیان اینکه وضعیت صنعت و تجارت کشور به دلیل شرایط تحمیلی کرونا در کنار تحریم‌های یک‌جانبه سخت شده است، برگزاری نشست‌هایی به‌منظور تبادل‌نظر و به‌روز کردن اطلاعات را در تسهیل این شرایط حائز اهمیت دانست.

مسعود گلشیرازی، در نشست مجازی فرصت‌های بازرگانی با کشور چین افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا، آمار صادراتی اصفهان به چین در سه‌ماهه اول سال 2020 با افت نزدیک به 50 درصدی مواجه شده است.

گلشیرازی همچنین از افت 16 درصدی واردات از چین خبر داد و بر ضرورت توجه ویژه به نحوه ورود و حفظ سهم ایران در بازار چین و همچنین لحاظ کردن منافع تجار ایرانی برای واردات از این کشور در توافقنامه در حال تبادل بین طرفین تأکید کرد.

او مهم‌ترین اقلام صادراتی از اصفهان به چین را در حالی صنایع‌دستی عنوان کرد که این محصول در دوران کرونا به دلیل متوقف شدن گردشگری، بیش‌ترین آسیب را متحمل شده است.

رئیس اتاق اصفهان خواستار چاره‌اندیشی برای کاهش آثار این آسیب شد و با اشاره به کاهش 20 درصدی GDP اصفهان در دوران کرونا، انجام سلسله اقداماتی ازجمله توجه به بازارهای فزون‌تر و رشد تقاضا را در مدیریت بحران کنونی مؤثر دانست.

گلشیرازی در ادامه راه‌اندازی میز چندین کشور هدف صادراتی ازجمله چین در اتاق اصفهان با هدف تسهیلگری تجارت با این کشورها را از برنامه‌های در حال پیگیری کمیسیون تجارت اتاق اصفهان بیان و ابراز امیدواری کرد که با این اقدام خدمت مؤثری به جامعه کسب‌وکار استان رقم بخورد.

در ادامه مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه تعامل ما با کشور چین به‌صورت جدی پس از جنگ تحمیلی آغاز شد، افزود: در حال حاضر 26 درصد از صادرات غیرنفتی ایران به چین صورت می‌گیرد و این تعامل از ابتدا از مبلغ 1.2 میلیارد دلار در سال شروع شد که تا سال 2014 روندی صعودی داشته و به 51.8 میلیارد دلار رسیده است.

او تصریح کرد: از سال 2014 به بعد به دلیل افت شدید قیمت نفت و به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از تعاملات تجاری ما به حوزه‌های نفت، گاز، میعانات و پتروشیمی‌ها اختصاص دارد، این رقم چه به لحاظ میزان و چه ازنظر ارزش به‌صورت قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافت و تا سال 2019 به 22 میلیارد و 800 میلیون دلار رسید.

حریری گفت: از ابتدای سال 2020 شیوع ویروس کرونا به کاهش حدود 60 درصدی واردات از این کشور منجر شد و این در حالی است که در دو ماه اخیر از طریق صادرات غیرنفتی، عقب‌ماندگی‌های 4 ماهه اول سال در حال جبران است.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین، اتاق بازرگانی اصفهان را یکی از شرکای اصلی اتاق مشترک ایران و چین دانست و از پیگیری پروژه ملی توسعه صادرات به چین به‌عنوان پروژه‌ای برای افزایش تعاملات دو کشور خبر داد.

حریری همچنین حضور مستمر و فعال‌تر در نمایشگاه‌های این کشور به‌منظور بازاریابی و توسعه بازارها و همچنین گشایش دفتر تجاری ایران در شانگهای پس از کرونا و همچنین استفاده از ظرفیت صادرات در برابر واردات برای رفع تعهد ارزی را گام مؤثری در افزایش تعاملات دو کشور دانست.

او مشکل حمل‌ونقل کالا از طریق مسیرهای دریایی به این کشور را مشکل مقطعی و مربوط به مسائل مربوط به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بنادر چین دانست و از حل این مسئله ظرف دو هفته آینده خبر داد.

حریری همچنین در خصوص مبادلات پولی با چین نیز گفت: نباید در کوتاه‌مدت انتظار داشت مشکل تبادلات پولی بانک‌های این کشور به دلیل تحریم‌های اعمال شده علیه ایران مرتفع شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در ادامه با تأکید بر اینکه منع قانونی از طرف دو کشور برای راه‌اندازی پرواز مستقیم از استان‌هایی مانند اصفهان به چین وجود ندارد، افزود: شرکت‌های هواپیمایی بر اساس منافع و مصالح اقتصادی خود در این زمینه اقدام خواهند کرد.

حریری شانگهای، گوانجو و شنزن را شهرهای پیشنهادی برای برقراری تعاملات تجاری با چین معرفی و تصریح کرد: تجارت در این مناطق روان‌تر بوده؛ اما در این زمینه لازم است به نوع محصول توجه شود.

موضوعات :
در همین رابطه