هیات رئیسه اتاق ایران با اعضای هیات نمایندگان اتاق اهواز طی نشستی که به صورت مجازی برگزار شد، دیدار و گفتوگو کردند. در این جلسه اقدامات اتاق اهواز طی سال 98 تشریح و اهم مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی این استان مطرح شد.
در این نشست، غلامحسین شافعی، رئیس، حسین سلاح ورزی، نایبرئیس، غلامحسین جمیلی، عضو هیات رئیسه، محمدرضا رمضانی، دبیرکل و مظفر علیخانی، معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران حضور داشتند.
شهلا عموری، رئیس اتاق اهواز در ابتدا گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این اتاق طی سال 98 ارائه داد. وی به نشستهایی که طی سال گذشته درباره موضوعات مختلف برگزار شده، اشاره کرد و به تشریح فعالیتهای اتاق اهواز در مواجه با سیل سال قبل، عقد تفاهمنامه بین مرکز فنی و حرفهای استان و اتاق اهواز، برگزاری دورههای آموزشی و فعالیتهای نمایشگاهی این اتاق پرداخت.
بر اساس اظهارات او در حال حاضر اتاق اهواز 581 کارت فعال بازرگانی دارد که متأسفانه در سال جاری به دلیل مشکلات و مسائل اقتصادی تعداد متقاضیان دریافت و تمدید کارت بازرگانی به نسبت با کاهش مواجه شده است.
این فعال اقتصادی همچنین از تشکیل سه میز عراق، عمان و اوراسیا در اتاق اهواز با هدف تسهیل تجارت با این کشورها خبر داد و گفت: امروز مهمترین معضلی که واحدهای تولیدی با آن درگیر هستند، نبود مواد اولیه تولید است. این مسئله در بخش فولاد و صنایع پاییندست پتروشیمیها نیز وجود دارد.
رئیس اتاق اهواز با تأکید بر لزوم ایجاد شهرک صنعتی در مرز چذابه، خواستار تجهیز گمرک این مرز و پیگیری آن از سوی اتاق ایران شد.
در ادامه تکنرخی شدن ارز و پایان دادن به دخالتهای دولت در قیمتگذاری انواع محصولات به منظور ایجاد فضایی همراه با آرامش در محیط اقتصادی کشور به عنوان مطالبات فعالان اقتصادی اهواز مورد تأکید قرار گرفت.
با توجه به آنچه در این نشست مطرح شد، غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور به موقعیت ویژه استان خوزستان و جایگاه پررنگ این استان در اقتصاد ایران اشاره و تصریح کرد: باید زیرساختهای مرزی این استان را تقویت کنیم و سرمایهگذاری در این بخش همواره یکی از مطالبات اصلی بخش خصوصی بوده است. از طرفی نگرانی واحدهای تولیدی برای تأمین مواد اولیه را درک کرده و به جد در تلاشیم تا این مسئله را حل کنیم.
وی مشکل اصلی کشور را ناهماهنگی بین گفتار و کردار دانست و بر فاصله عمیق به این دو تأکید کرد.
رئیس اتاق ایران در ادامه اختلاف نظر در هر جایگاهی بین اعضای یک خانواده را امری طبیعی برشمرد و گفت: وجود اختلاف نظر در هر حوزه و در هر سطحی طبیعی است. آنچه اهمیت دارد تعامل بین افراد و رسیدن به یک نگاه واحد است. بخش خصوصی باید بتواند از این دیدگاههای متفاوت و حتی گاهی متضاد به یک توافق رأی برسد و یک صدا مطالبات خود را مطرح کند. بخش خصوصی باید بتواند از کلیه امکانات و توانمندیهای در اختیار استفاده بهینه کند.
در ادامه غلامحسین جمیلی نیز بر این همصدایی و تعامل سازنده تأکید کرد و راز موفقیت را در اتحاد و همبستگی دانست. به باور او با آرامش و متنانت میتوان مشکلات را پشت سر گذاشت و در راستای ساماندهی شرایط و برآوردن انتظارات قدم برداشت.
محمدرضا رمضانی، دبیرکل اتاق ایران در ادامه از اعضای اتاق اهواز خواست تا تعاملات خود را با نمایندگان جدید مجلس تقویت کرده و از طرفی همکاری با مرکز پژوهشهای اتاق ایران که به تازگی دور جدیدی از فعالیتهای خود را با ریاست محمد قاسمی آغاز کرده، در برنامه کاری خود قرار دهند.
مظفر علیخانی، معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران نیز اشارهای به فعالیتهای اتاق ایران در راستای حل مشکلات ارزی صادرکنندگان داشت. بر اساس گفتههای او هیات رئیسه و اعضای کمیته ارزی اتاق ایران در این مدت جلسات متعددی درباره موضوع ارز با رئیسجمهور، معاون اول، رئیس مجلس، رئیسکل بانک مرکزی و وزرای اقتصادی داشتهاند. این موضوع همچنین در شورای گفتوگو نیز مطرح و بررسی شده است. همچنین آخرین بخشنامه بانک مرکزی در این رابطه را نیز نقد و پیشنهادهای اصلاحی خود را عنوان کردهاند.