رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

ابوالفضل خاکی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

برای ایجاد اشتغال اجازه تولید و صادرات بدهید

ابوالفضل خاکی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و رئیس اتاق قم معتقد است: در شرایط فعلی اقتصاد که مشکلات ارزی و کمبود مواد اولیه به چالشی جدی برای رونق تولید تبدیل شده‌ است، همچنان راهکارهایی وجود دارد که از متولیان امر برای اجرای آنها دست به کار شوند، میتوان امیدوار بود تا هم حال تولید و اشتغال شرایط بهتری پیدا کند و هم فشارهای مالی در سطح جامعه تعدیل شود.

02 شهریور 1399 - 12:59
کد خبر : 34361
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
ابوالفضل خاکی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و رئیس اتاق قم معتقد است: در شرایط فعلی اقتصاد که مشکلات ارزی و کمبود مواد اولیه به چالشی جدی برای رونق تولید تبدیل شده‌ است، همچنان راهکارهایی وجود دارد که از متولیان امر برای اجرای آنها دست به کار شوند، میتوان امیدوار بود تا هم حال تولید و اشتغال شرایط بهتری پیدا کند و هم فشارهای مالی در سطح جامعه تعدیل شود.

ابوالفضل خاکی، رئیس اتاق قم -عکس: محمد علیمهدی

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به تبعاتی بروز مشکل در حوزه واردات، گفت: کمبود مواد اولیه در کشور باعث فشار به بنگاه‌های تولیدی و محقق نشدن رونق تولید شده که بخشی از آن ناشی از مشکلاتی واردات در سال جاری است.

ابوالفضل خاکی با اشاره به اینکه دولت در نظر دارد کشور را بدون اتکا به نفت اداره کند افزود: کار بسیار سختی را پیش رو داریم و در این مسیر، تأمین نشدن نقدینگی موردنیاز برای واحدهای تولیدی، مشکلات سنگین‌تری برای واردات و صادرات کشور ایجاد کرده که مانع از رونق تولید مورد انتظار شده است.

خاکی با اشاره به اینکه هنوز هم تصمیم‌سازان کشور می‌توانند برای برون‌رفت از وضعیت موجود دست‌به‌کار شوند، گفت: پیشنهاد می‌شود ارز حاصل از صادرات تولیدی‌های بخش خصوصی را به خود واگذار تا بتوانند به‌صورت صد درصد از آن بهره‌برداری کنند. ضمن آنکه آمار آنها در بانک مرکزی ثبت خواهند شد، متعهد می‌شوند ارز خود را جهت تأمین مواد اولیه و ماشین‌آلات خط تولید خود استفاده کنند بدین ترتیب هم صادرات رونق می‌گیرد و هم خطوط تولید فعال‌تر می‌شوند و هم مشکلات در حوزه‌های مختلف نیز بسیار کمتر می‌شود.

او همچنین پیشنهاد داد: شرکت‌های دارای طرح‌های توسعه‌ای از پرداخت مالیات تا ۵ سال معاف شوند و کارفرمایان نیز باهدف حفظ اشتغال موجود و کاهش فشاری مالی بر تولید، موقتاً از پرداخت بیمه سهم کارفرما معافیت بگیرند.

به عقیده خاکی، با این تدابیر رونق تولید در آینده‌ای نزدیک محقق خواهد شد.

رئیس اتاق قم در بخش دیگری از سخنان، در خصوص سیاست‌های تورمی گفت: اگر نگاه ما در شرایط تورمی به همه ابعاد جامعه باشد به نظر می‌رسد بیشترین اثرگذاری این شرایط از صاحبان پول و ثروت است که متأسفانه عوامل بازدارنده وجود ندارند.

او افزود: ضمن اینکه موضوع خانه‌های خالی، خرید سکه و دلار توسط اشخاصی که صرفاً به خاطر مال‌اندوزی و کسب ثروت در همه دوره‌ها وجود داشته‌اند کمبود قانون مؤثر نیز که بتواند شرایط مناسب برای آنها، که علاقه به سرمایه‌گذاری و دریافت درآمد دارند ایجاد کند احساس می‌شود.

او ادامه داد: دریافت مالیات از درآمدهایی مثل خریدوفروش زمین، ساختمان، سکه، دلار و مهم‌ترین آنها بانک که بیشترین نقش ایجاد تورم را در کشور ایفا کرده است و همچنین دریافت مالیات غیرموثر از تولیدکنندگان، بهتر است برای تشویق تولید شرایطی ایجاد شود که اکنون مالیات را از درآمدهای غیر مؤثر دریافت کنند که بیشترین مشکل اقتصادی را در جامعه ایجاد می‌کند.

رئیس اتاق قم گفت: دولت کارخانه‌ها و شرکت‌ها را حمایت کند که هم ایجاد اشتغال و درآمد برای همه مردم دارند و هم تأثیرگذاری زیادی در اقتصاد سالم کشور ایفا می‌کنند

خاکی افزود: ازآنجایی‌که خریدهای غیر مؤثر در تولید ساختمان و همچنین سکه و دارایی‌هایی که در خانه‌ها محبوس شده‌اند و هیچ تأثیری به‌غیراز تورم در جامعه ندارند کمترین مالیات را پرداخت می‌کنند و فشار پرداخت مالیات را به تولید وارد می‌کنند.

به گفته او، با اتخاذ سیاست‌های درست مالیاتی و بیمه‌ای، باید محیط را برای تولید، صادرات و اشتغال‌زایی مهیا کنیم.

در همین رابطه