رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

در دیدار رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه و رئیس اتاق اهواز مطرح شد

بازار ترکیه، مقصد خرمای خوزستان

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در حاشیه حضور در اتاق اهواز از برنامه‌ریزی‌هایی این اتاق مشترک برای شناسایی بازارهای مناسب محصولات ایرانی در ترکیه خبر داد. در دیدار مهرداد سعادت دهقان، رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه و شهلا عموری، رئیس اتاق اهواز، صادرات خرمای خوزستان به ترکیه به عنوان یکی از حوزه‌های نیازمند همکاری و تلاش معرفی شد.

16 شهریور 1399
کد خبر : 34475
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در حاشیه حضور در اتاق اهواز، توسعه فعالیت‌های تجاری کشور را نیاز به تقویت هماهنگی‌های بین بخشی دانست و گفت: یکی از برنامه‌ریزی‌هایی که در اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه صورت گرفته شناسایی بازارهای مناسب محصولات ایرانی در کشور ترکیه است.

مهرداد سعادت دهقان ادامه داد: این اقدام می تواند با وجود اعمال تحریم‌های ظالمانه‌ای که بر علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته عملی گردد؛ اما لازمه آن توجه هرچه بیشتر به ظرفیت و توانمندی اتاق‌های مشترک تجاری است که در این صورت قطعا مشکلات کشور در توسعه تعاملات تجارت خارجی کمتر خواهد شد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه با تاکید بر اینکه به‌همین منظور برای انجام همکاری‌های بین بخشی در راستای انجام این توسعه، تشکیل میز تجاری ترکیه در اتاق بازرگانی اهواز پیشنهاد می‌شود، گفت: از این طریق می‌توان ظرفیت مناسب برای رونق صادرات محصولات تولیدی این استان در زمینه‌های مختلف بخصوص خرما را فراهم کرد.

وی خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر این محصول با عناوین تجاری دیگر و از طریق واسطه‌های مختلف به کشور ترکیه صادر می‌شود؛ اما نیاز است تا ارتباط مستقیمی بین استان خوزستان و کشور ترکیه به لحاظ تجاری برقرار شود.

سعادت دهقان یکی از ویژگی‌های ایجاد بازارهای مناسب برای محصولاتی مانند خرما را توجه به موضوع بسته‌بندی استاندارد و مدنظر کشور هدف عنوان‌کرد و ادامه‌داد: اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه آمادگی دارد تا در این زمینه، راهنمایی‌های لازم را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

 رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه همچنین به مشکلات تجاری پیش آمده به واسطه شیوع کرونا اشاره‌کرد و گفت: مسدود شدن مرزهای ایران و ترکیه روند صادرات محصولات ایرانی را با مشکلات جدی همراه کرده بود که به‌منظور رفع این مشکلات، همکاری و تعامل ویژه‌ای در اتاق‌های بازرگانی هر دو کشور صورت گرفت که نتیجه آن تماس رییس جمهور کشورمان با رییس جمهور ترکیه شد که بعد از ۴۸ ساعت به از سرگیری فعالیت تجاری در مرزهای مشترک منجر گردید.

سعادت دهقان یادآورشد: بر همین اساس می‎‌توان گفت که اتاق‌های بازرگانی مشترک در توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی کشورها تاثیرگذار هستند.

 رییس اتاق اهواز با بیان اینکه خوزستان به خاطر وجود زمین‌های حاصل‌خیز ،مستعد تولید و صادرات محصولات مختلف کشاورزی به ترکیه می‌باشد گفت: این استان همچنین قادر به تامین مواد صنعتی چون پتروشیمی و فولاد مورد نیاز کشور ترکیه است.

 شهلا عموری با اشاره به تولیدات مختلف استان خوزستان به خصوص در بخش محصولات پتروشیمی، فولاد و کشاورزی بیان‌داشت: قطعا این محصولات بازار مناسبی در کشور ترکیه دارند که نیاز است با برنامه‌ریزی‌ صحیح، صادرات آنها با جدیت انجام گیرد.

رییس اتاق اهواز خاطرنشان‌کرد: استان خوزستان در زمینه‌های مختلف تولیدی استعدادها و ظرفیت‌های مناسبی دارد که از مهمترین آنها، کشت محصولات کشاورزی به‌ویژه در بخش خرما است.

وی ادامه داد: این استان حتی استعداد لازم برای تولید محصولات مورد نیاز ترکیه بر اساس الگوی کشت مشخص و تعریف شده این کشور را دارد و در همین راستا تشکیل میز تجاری ترکیه در اتاق بازرگانی اهواز می‌تواند اقدام بسیار موثری برای راهنمایی تجار خوزستانی باشد.

عموری با اشاره به اینکه کشور ترکیه طی سال‌های اخیر به واسطه مطالعه بازارهای مختلف، رشد صادرات قابل توجه ای پیدا کرده است، گفت: این دستاورد از طریق فرهنگ سازی هوشمندانه برای مصرف کنندگان به وسیله تبلیغات کاربردی به‌وجود آمده و به‌همین منظور نیز باید برای گسترش دامنه تجارت خارجی تولیدات ایرانی از این تجربه استفاده بهینه شود تا بازار محصولات کشور از توسعه بیشتری برخوردار گردد.

رییس اتاق اهواز همچنین به مکاتبات صورت گرفته با اتاق‌های بازرگانی مشترک به‌منظور تعامل و توسعه همکاری‌ها بین بخشی اشاره‌ کرد و گفت: عمده مقصد تجاری محصولات تولیدی استان خوزستان کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند که بعضا با سیاست‌های تجاری که اعمال می‌کنند، روند صادرات با موانعی روبه‌رو شده است و از همین‌رو لازم است تا بازارهای جدیدی برای محصولات استان شناسایی شود.

وی با اشاره به تشکیل میزهای تجاری عمان، عراق و کشورهای اوراسیا، گفت: تجربه برگزاری نشست‌های تجاری در قالب این میزها، دستاوردهای با ارزشی را برای توسعه صادارت در استان خوزستان رقم زده که با تشکیل میز ترکیه و دیگر کشورهای به موفقیت‌های بیشتری نیز منجر خواهد شد.

عموری تصریح کرد: قرار است اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، تعاملات تجاری با اتاق مشترک ایران و ترکیه تفاهم‌نامه همکاری منعقد ‌کند.

وی همچنین گفت:قطعا این اتاق‌های مشترک تجاری هستند که می‌توانند با کمک دیگر پارلمان‌های بخش خصوصی، مسیر مناسبی را برای صادرات محصولات داخلی ایجاد کنند.

عموری ادامه‌داد: در این راستا اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز آمادگی دارد تا همکاری جدی را با دیگر اتاق‌های مشترک داشته باشد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان با تاکید بر اینکه ارتباط تنگاتگ بین فعالان اقتصادی کشورها به واسطه فعالیت اتاق‌های بازرگانی مشترک رقم زده خواهد شد، گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران ارتباطات تجاری بسیار خوبی با کشور ترکیه دارد و لازم است این روابط ، توسعه بیشتری پیدا کند..

موضوعات :
در همین رابطه