رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

در مراسم افتتاح دفتر انجمن خرمای هرمزگان مطرح شد

ممنوعیت صادرات خرما، یک نوع خودتحریمی است

محمدرضا صفا رئیس اتاق بندرعباس معتقد است: ایجاد انجمن ملی خرما در شهر بندرعباس می‌تواند همبستگی بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد کند و با شناسایی بازارهای هدف، بهبود زیرساخت‌های تولیدی خرما، شناساندن پیارم و خرماهای خاص استان هرمزگان در جهان، موجب رونق صنعت خرما شود.

17 شهریور 1399 - 09:36
کد خبر : 34513
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس گفت: متأسفانه بازاریابی خوبی در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در زمینه خرما صورت نگرفته و واسطه‌های زیادی در معاملات وجود دارند که امیدوارم با ایجاد دفتر انجمن خرما در بندرعباس بتوانیم دست واسطه‌ها را در صادرات خرما کوتاه کنیم.

محمدرضا صفا در حاشیه راه‌اندازی دفتر انجمن خرمای استان هرمزگان به عنوان یکی از تشکل های زیر مجموعه اتاق بندرعباس، اظهار کرد: امیدوارم با همدلی تمامی اعضای انجمن در آینده‌ای نزدیک شاهد شکوفایی انجمن خرما در حوزه صادرات باشیم.

وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی خود را مسئول می‌داند از جایی که در آن همدلی و همراهی باشد حمایت کند، افزود: ایجاد انجمن ملی خرما در شهر بندرعباس می‌تواند همبستگی بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد کند و با شناسایی بازارهای هدف، بهبود زیرساخت‌های تولیدی خرما، شناساندن پیارم و خرماهای خاص استان هرمزگان در جهان، موجب رونق صنعت خرما شود.

رئیس اتاق بندرعباس با بیان اینکه هدف ما شناساندن محصولات کشت‌شده در استان هرمزگان و صادرات به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و سایر کشورهای اروپایی است، عنوان کرد: متأسفانه بازاریابی خوبی در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صورت نگرفته و واسطه‌های زیادی در معاملات وجود دارند که امیدوارم با ایجاد دفتر انجمن خرما در بندرعباس بتوانیم دست واسطه‌ها را در صادرات خرما کوتاه کنیم.

ممنوعیت صادرات، نوعی خود تحریمی است

رئیس انجمن ملی خرما، ممنوعیت صادرات خرما را یک نوع خود تحریمی دانست و گفت: با توجه به رقابتی که میان بازارها وجود دارد این ممنوعیت صادرات می‌تواند بخش بزرگی از بازار فروش ایران را کوچک کند.

محسن رشید فرخی در آئین افتتاح دفتر انجمن خرمای استان هرمزگان اظهار کرد: خرمای پیارم بر عکس خرماهای دیگر، صادراتی است و با مشکلاتی که کشور با آن روبرو است می‌تواند یک نقطه عطفی باشد.

رئیس انجمن ملی خرمای کشور عنوان کرد: 25 درصد از محصول پیارمی که در استان هرمزگان به دست می‌آید به مصرف داخل می‌رسد و باقی آن پتانسیل صادرات دارد.

وی تشریح کرد: تحریم‌ها به ما ثابت کرد می‌توان به اتکا به صادرات غیر نفتی چرخ اقتصاد کشور را چرخاند.

رشیدفرخی مطرح کرد: خرما یک جهش 400 میلیون دلاری را در دو سال پیش تجربه کرد. انجمن خرمای کشور، خواسته خود را روی جهش نیم‌ میلیاردی برای سال گذشته قرار داد اما با تصمیمات لحظه‌ای که در حوزه صادرات اتخاذ می‌شود، تحقق این امر با مشکل روبرو می‌شود.

رئیس انجمن ملی خرمای کشور ابراز داشت: صادرات مانند ویترین کشور است؛ هنگامی که که ممنوعیتی را برای صادرات محصولی قرار می‌‌دهیم کشورهای دیگر به دنبال جایگزینی محصولات و فروشنده‌های دیگر خواهند رفت.

در همین رابطه