رئیس اتاق بجنورد به اهمیت صنعت گردشگری در ایجاد اثرات مثبت اقتصادی در کشور اشاره و اظهار کرد: از عوامل مهم در رونق صنعت گردشگری در کشورهای درحالتوسعه و کشورهای توسعهیافته ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری است.
سعید پورآبادی، در جلسه کمیسیون گردشگری اتاق بجنورد با بیان اینکه افزایش گردشگری بهعنوان یک منبع تأمین مالی سبب رشد و توسعه اقتصادی میشود، افزود: رشد اقتصادی یک کشور نهتنها تابعی از نیروی کار، سرمایه، صادرات و عوامل دیگر در آن کشور است، بلکه میتواند تحت تأثیر میزان گردشگر وارد به آن کشور هم باشد.
پورآبادی بررسی مسائل و مشکلات واحدهای گردشگری در پاییز و زمستان 99 پیشنهادها جهت برگزاری برنامههای گردشگری با توجه به شیوع ویروس کرونا به مناسبت روز جهانی گردشگری را از جمله دستور جلسه کمیسیون گردشگری اتاق بجنورد عنوان کرد.
حبیب صدری فرد، مشاور کمیسیون گردشگری اتاق بجنورد در جلسه کمیسیون گردشگری بر استفاده از ظرفیتهای بالقوه گردشگری استان تأکید کرد.
او استان خراسان شمالی را استان خودکفا در حوزه صنایعدستی، محصولات باغی و زارعی دانست که بایستی در امر صادرات از ظرفیتهای موجود استان بهویژه فرآوردههای بومی استفاده کرد.
صدری فرد ارائه طرح مدون در زمینه گردشگری، ایجاد کمیتهای برای احصا مشکلات واحدهای گردشگری استان، پایکار آمدن مسئولان در امر صنعت گردشگری با ارائه بستههای تشویقی از جمله پیشنهادات برای عبور از بحران کرونا در زمینه گردشگری استان عنوان کرد.
او افزود: تعطیلی واحدهای گردشگری از سوی ستاد کرونا از ابتدای شیوع کرونا آسیب فراوانی را به این واحدها وارد کرده است بنابراین لازم است با توجه به شرایط موجود به دنبال راهحل و راهکاریهای لازم در این خصوص باشیم.
محمدرضا رحیم زاده، رئیس میراث فرهنگی شهرستان بجنورد نیز با اعلام اینکه سرآغاز حل مشکلات حوزه گردشگری را باید از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی آغاز کرد، گفت: در بحث کرونا یک ضایع مضاعف که به تحریمها گره زده شده نقش خود ما در بحث کروناست.
او افزود: در این زمینه بهطور مثال برای حوزه بوم گردی، تورها و موزهها باید پروتکلهای جداگانهای تعریف شود و نحوه مراودات در هرمانی بر اساس پروتکل آن حوزه باشد.
رحیم زاده با تأکید بر افزایش رونق تولید در حوزه گردشگری استان، اظهار کرد: باید در این زمینه به دنبال ارائه مشوقهایی در حوزه گردشگری شهرستان و استان در بحث بیمه و نیروها باشیم.
او به 5 شهریور هفته گردشگری اشاره کرد و از اعلام آمادگی برگزاری تقدیر از فعالان حوزه گردشگری تحت عنوان همایش خبر داد و گفت: در این هفته توسط اداره کل 10 درصد تخفیف در تمام تأسیسات گردشگری برای عموم، زنگ گردشگری در مدارس و برگزاری جشنواره کودک خواهیم داشت.
مهدی احمدزاده، نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان شمالی نیز بر تغییر شیوه کسبوکار و زندگی در شرایط امروز جامعه تأکید کرد و معتقد است بایستی مردم به دنبال سازگاری با شرایط کرونا در مشاغل و زندگی خود باشند.
او در این زمینه پیشنهاد داد: میراث فرهنگی طی تفاهمنامههای که با صداوسیما دارد در این زمینه مردم را تشویق به اجرای برنامهها و همایشها در فضای باز و خارج از اماکن سرپوشیده و بسته کند.
عظیمی، مدیر دوشنبههای توسعه استان نیز به مصوبات جلسه قبل این کمیسیون اشاره کرد و گفت: بحث تولید محتوا، اتاق فکر گردشگری 2 موضوعی است که اگر اتفاق بیفتد بخش زیادی از زمانهای صرف شده در جلسات حذف خواهد شد.
او در این زمینه پیشنهاد داد: خروجی جلسات بایستی توسط تیمی که اشراف به موضوع از جمله حوزههای گردشگری، بوم گردی و... دارند به جمعآوری مستنداتی بپردازند که اوضاع آنها در ایام چگونه گذشته است.
او تقویت بخش گردشگری را یک ضرورت دانست و متذکر شد: بایستی در تمام حوزهها به دنبال تدوین برنامهٔ استراتژی در شرایط بحران کرونا باشیم تا با ارائه نظرات، پیشنهادات و راهکارها بر مشکلات فائق شویم.