هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

ابراهیم جمیلی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

حضور ایران در چهارچوب معاهدات اقتصادی جهان کمرنگ است

رئیس شورای بازرگانی ایران و هند معتقد است احداث شهرک صنعتی ایران و هند می‌تواند یکی از بهترین راه‌های جذب سرمایه باشد.

03 شهریور 1395
کد خبر : 3499
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

«عمده‌ترین مشکل اقتصادی ایران این است که در چهارچوب معاهدات اقتصادی جهان حضور کمرنگی دارد» این را ابراهیم جمیلی رئیس شورای بازرگانی ایران و هند در حاشیه نشست شورای پیشکسوتان به خبرنگار پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید. طبق گفته جمیلی هندی‌ها باید در اولویت ایران قرار بگیرند. او تأکید کرد که هندی‌ها بر خلاف فعالان اقتصادی چین با زبان انگلیسی به راحتی ارتباط برقرار می‌کنند. جمیلی اصرار دارد که شهرک صنعتی مشترک بین ایران و هند از سوی کمیسیون مشترک پیگیری شود و برای احداث آن هر چه سریع‌تر اقدام شود. او احداث این شهرک را یکی از مهم‌ترین راه‌های جذب سرمایه می‌داند.

شهرک صنعتی مشترک ایران و هند راه‌اندازی می‌شود

مدتی پیش اتاق ایران به محل رفت‌وآمد هندی‌ها تبدیل شده بود. اما طبق گفته جمیلی رفت‌وآمدها همچنان ادامه دارد. او در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران در این باره گفت: «قرار نیست رفت‌وآمدها فقط به یک زمان خاص محدود شود.» او در مورد ظرفیت تجاری موجود بین دو کشور گفت: «قطعاً ایران و هند از ظرفیت بالایی برای تجارت و مبادلات اقتصادی برخوردار هستند. در حال حاضر بحث بندر چابهار و سرمایه‌گذاری هندی‌ها در این بندر مطرح است. به دنبال این هستیم که شهرک صنعتی مشترک ایران و هند را راه بیندازیم.»

فرایند‌های بوروکراتیک مانع احداث شهرک صنعتی

به باور رئیس شورای بازرگانی ایران و هند ایجاد شهرک صنعتی مشترک بین ایران و هند می‌تواند یکی از بهترین راه‌های جذب سرمایه باشد. او با گلایه از روند بوروکراتیک در این زمینه گفت: «متأسفانه همکاری دوستان دولتی بسیار آهسته است. به نظر من ایجاد شهرک صنعتی باید در اولویت کارهای کمیسیون مشترک قرار بگیرد.» او ادامه داد: «احداث شهرک صنعتی مشترک فرصت خوبی را برای ایجاد ارزش افزوده بالا برای کشور ما ایجاد کند. احداث این شهرک صنعتی می‌تواند به ایجاد سرمایه‌گذاری بیشتر نیز کمک کند به همین خاطر باید تلاش کنیم این شهرک هر چه زودتر راه بیفتد.»

جمیلی در مورد ارتباط هند و ایران گفت: «توانمندی‌های بسیاری بین دو کشور موجود است و خوشبختانه مشکل ارتباطات بانکی در حال حل شدن است. مشکلاتی که وجود داشت و محدودیت‌ها نسبت به اروپایی‌ها و سایر کشورها، هندی‌ها بیشتر همکاری می‌کنند.» او در ادامه گفت: «آن‌ها بدهی‌های قبلی را به موقع پرداخت می‌کنند. خرید نفت و فرآورده‌های نفتی و همچنین در زمینه پتروشیمی ادامه دارد. امیدواریم همچنان ادامه داشته باشد.»

زبان انگلیسی هندی‌ها را در اولویت می‌گذارد

طبق گفته رئیس شورای بازرگانی ایران و هند، هندی‌ها در خارج از کشور به ویژه آن‌ها که در امارات و افریقا و اروپا هستند بسیار فعال هستند. او در توضیح گفت: «هند از آنجا که زمانی مستعمره انگلیس بوده‌است می‌توانند زبان انگلیسی را به خوبی صحبت کنند.» او ادامه داد: «انگلیسی زبان دوم کشورشان است. برعکس چینی‌ها که در پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای خود با مشکل زبان و ارتباطی مواجه هستند.» جمیلی در ادامه گفت: «به هر صورت به نظر من به زمان نیاز داریم. زمان مشکلات را حل خواهد کرد. هندی‌های مقیم امارات می‌توانند اتفاق خوبی باشند.»

هند باید در اولویت ما باشد

او در پایان گفت: «در مورد بازار صادراتی ایران، باید به دنبال موافقتنامه تجاری دو جانبه باشیم. هندی‌ها آن را هر چه سریع‌تر امضا کنند. کاری نسبتاً تخصصی است.» او ادامه داد: «هم ما و هم آن‌ها به دنبال این هستیم که کالاهایی را در لیست قرار دهیم. باید با اولویت با هند برخورد کنیم.» طبق گفته جمیلی یکی از مشکلات اقتصادی ایران این است که در چهارچوب معاهدات اقتصادی جهان حضور کمرنگی دارد و باید در این بخش حضور پررنگ‌تری داشته باشیم.

در همین رابطه