السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

علی‌اصغر زبردست در گفت‌وگو با رسانه‌های همدان

تعهد ارزی، صادرکنندگان را زمین‌گیر کرده است

علی‌اصغر زبردست، رئیس اتاق همدان می‌گوید: از سال 97 که رفع تعهد ارزی اجباری شده، صادرات در روند نزولی قرار گرفته و صادرکنندگان به‌خصوص صادرکنندگان کالاهای فسادپذیر که مجبور بوده‌اند محموله‌های خود را به هر قیمتی صادر کنند، با مشکل در رفع تعهد ارزی مواجه شده و به‌کلی زمین‌گیر شده‌اند.

03 آبان 1399
کد خبر : 35071
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق همدان گفت: طبق آماری که از گمرک استان همدان ارائه گردیده، استان در 6 ماهه سال 99، حدود 65 میلیون دلار صادرات داشته که افزایش 22 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد؛ اما این میزان نسبت به سال‌های گذشته همچنان کمتر است.

علی‌اصغر زبردست افزود: از سال 97 که دولت تعهد ارزی را برای صادرکنندگان گذاشته ضربه سنگینی به صادرات زده و آن را به سمت افول برده است. از بیش از 200 تاجر و صادرکننده همدانی که کارت بازرگانی داشتند 97 کارت تعلیق شده که 40 کارت به‌صورت قطعی تعلیق شده است چون این تاجرها نتوانسته‌اند ارز خود را به کشور بازگردانند و این 40 کارتی که به‌طور قطعی تعلیق شده همه مربوط به صادرکنندگان میوه ‌و تره‌بار است که محصولاتشان فسادپذیر است و باید با هر قیمت و شرایطی که شده آن را از مرز رد می‌کردند.

به گفته او، تلاش زیادی شده که وزارت کشاورزی و صنعت و معدن را قانع کنیم که میوه ‌و تره‌بار فسادپذیر است و مشکلات زیادی برای صادرات دارند و تعهدات ارزی را برای آنها بردارند اما هنوز توفیقی حاصل نشده است.

رئیس اتاق همدان تصریح کرد: دو گروه در صادرات فعال هستند. یکی، آنها که تولیدکننده و صادرکننده هستند گروه دیگر هم تنها صادرکننده هستند. تا حدی مشکل گروه نخست حل شد چون آنها با دلاری که از صادرات به دست می‌آورند، می‌توانند واردات مواد اولیه موردنیاز خود را انجام بدهند اما اغلب صادرکنندگان صرف، کارت بازرگانی‌شان تعلیق شد چون نتوانستند ارز خود را به کشور بازگردانند.

زبردست اظهار کرد: مجاب کردن بانک مرکزی و مرکز توسعه صادرات ایران برای حذف تعهدات ارزی و بازگرداندن کارت بازرگانی این افراد کار بسیار سخت و پیچیده‌ای شده، تا جایی که موضوع به دستگاه قضا هم کشیده شده است.

او گفت: این مسائل در درازمدت خودش را نشان می‌دهد. در حال ‌حاضر صادرات سیب‌زمینی، کشمش و سیر با مشکل مواجه شده چون کارت بازرگانی اغلب این صادرکنندگان تعلیق شده است. اما صادرات تولیدات پتروشیمی و مقداری هم مواد غذایی کنسرو شده جزو بهترین‌های صادرات استان هستند.

زبردست با بیان اینکه سال سختی پیش ‌رو داریم و باید در استان طوری مدیریت کنیم که کمترین آسیب به صادرات و تولیدات استان وارد شود، افزود: البته امیدواری وجود دارد که کارها را روی ریل حرکت ببریم. اگر تحریم‌ها شکسته شود و فشار ارزی و فروش نفت از دوش دولت کم شود این امیدواری وجود دارد که به حذف تعهدات ارزی منجر شود اما تا زمانی که فشار تحریم‌ها از روی دولت برداشته نشود احتمالاً اوضاع همین‌گونه پیش برود.

موضوعات :
در همین رابطه