السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران 26 آبان 1403

سومین نشست کمیته فرعی شورای گفت‌وگوی استان مازندران بررسی شد

برداشت پرتقال از 15 آبان و صادرات از آذرماه انجام شود

در سومین نشست کمیته فرعی شورای گفت‌وگوی استان مازندران درباره تعیین زمان مناسب جهت برداشت محصول مرکبات استان بحث و گفت‌وگو شد. صاحب‌نظران در این نشست، بهترین زمان برای آغاز برداشت محصول پرتقال مازندران را از حوالی نیمه آبان برآورد کردند و بر لزوم پرهیز از رفتارهای سودجویانه برای برداشت زودتر از موعد محصولات تأکید کردند.

03 آبان 1399
کد خبر : 35072
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سومین نشست کمیته فرعی شورای گفت‌وگوی استان مازندران درباره تعیین زمان مناسب جهت برداشت محصولات مرکبات به ریاست عبداله مهاجر دارابی، رئیس اتاق ساری برگزار شد.

موضوع برداشت مرکبات به این سبب حائز اهمیت است که سال گذشته برداشت زودهنگام کیوی سبب شد تا بازار این میوه در کشورهای هدف صادراتی با چالش مواجه شود و کیوی مازندران در مقطعی زیر سؤال برود ازاین‌رو تلاش می‌شود صادرات پرتقال مازندران به سرنوشت کیوی در سال 98 دچار نشود.

با توجه به اینکه برداشت پرتقال نارس توسط برخی باغداران از شهریورماه آغاز شده است و از طرفی بحث رنگ افزایی و سبز زدایی نیز مطرح شده است، لذا در جلسه قبلی حضور رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری و توضیحات ایشان در رابطه با استاندارد نسبت قند به اسید موجود در پرتقال به میزان معمول برای برداشت که باید 6.2 دهم باشد، و اکنون این میزان کمتر از 5 است، لذا جلسه سوم برای نهایی کردن زمان برداشت برگزار شد و هر یک از اعضای جلسه توضیحاتی را درباره برداشت یا عدم برداشت در اول آبان یا 15 آبان برای مصارف داخلی و صادرات بیان کردند.

برداشت میوه بر مبنای منافع شخصی نباشد

رئیس اتاق ساری با اشاره به برداشت کیوی در شهریورماه سال گذشته و ورود بخشی از آن به بازار صادراتی که در ادامه با پیگیری اتاق از ادامه صادرات جلوگیری به عمل آمد، تأکید کرد که برداشت میوه نباید بر مبنای منافع شخصی باشد.

عبداله مهاجر دارابی تصریح کرد: به‌صرف اینکه هرکسی خودمحور باشد و صادرات را زیر سؤال ببرد نمی‌شود در بازار داخلی و خارجی حرفی برای گفتن داشت، کیفیت پرتقال باید خوب باشد و اگر دانشگاه علوم پزشکی بر واکس میوه و سبز زدایی با رعایت مواد بهداشتی و استاندارد ایراد نمی‌گیرد باید قبول کرد.

او درباره رنگ افزایی نیز با توجه به صحبت‌های موافقان و مخالفان، از دانشگاه علوم پزشکی خواست که دلایل خود برای ممنوعیت این روش را اعلام کند تا به اطلاع صادرکنندگان برسد.

او با اشاره به اینکه بیشتر اعضای جلسه بر زمان برداشت 15 آبان تأکید دارند، این زمان را مناسب دانست و گفت: برای برداشت نوبرانه نیز ابتدای آبان ماه پیشنهاد شده است.

رئیس اتاق ساری درباره صادرات پرتقال اظهار کرد: آمار می‌گوید که صادرات ما در سال‌های گذشته از آذرماه آغاز می‌شد و اکنون چه اصراری هست که پرتقال پیش از موعد برداشت شود و عده‌ای سوءاستفاده کرده و نام پرتقال مازندران را به چالش بکشند.

 برداشت به‌موقع میوه، صادرات خوب را به دنبال دارد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز نظر دانشگاه علوم پزشکی و جهاد کشاورزی را ارجح دانست و گفت: برای عدم برداشت مرکبات اگر نیاز است، مانند کیوی مقابل صادرات زودهنگام گرفته شود، بازهم ورود پیدا می‌کنیم.

حسینقلی قوانلو بیان کرد: این امر طبیعی است که اگر برداشت به‌موقع و مناسب داشته باشیم، صادرات خوبی هم خواهیم داشت و پرتقال و کیوی مازندران در زمان خود با قیمت بالا در بازارهای هدف صادراتی خریداری می‌شود.

او با بیان این درباره تاریخ برداشت اختلاف زیاد است، تصریح کرد: زمانی که میوه طعم و مزه و شیرینی خود را به دست آورده و مشتری‌پسند است، زمان واقعی برای برداشت و توزیع است.

در این جلسه تأکید شد که در زمان فعلی که هنوز نسبت قند به اسید در پرتقال به‌اندازه مناسب نرسیده و از طرفی برخی تجار کشورهای دیگر نیز خواسته یا ناخواسته به دنبال خرید زودهنگام پرتقال از مازندران هستند و بازار پرتقال استان را کمرنگ می‌کنند، لذا اجازه صادرات داده نشود، ضمن آنکه بیشتر اعضای جلسه بر برداشت پرتقال از 15 آبان، و زمان صادرات از آذرماه تأکید دارند.

موضوعات :
در همین رابطه