رادیو مجازی اتاق ایران - 1 بهمن 1403

در جلسه شورای گفت‌وگوی مازندران مصوب شد

موافقت با پیشنهاد زمان برداشت و صادرات مرکبات مازندران

در نشست شورای گفت‌وگوی مازندران با دو پیشنهاد بخش خصوصی مبنی بر برداشت مرکبات از یکم آبان و صادرات از 15 آبان و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت همکاری و پشتیبانی بانک صادرات برای بهبود فضای کسب‌وکار استان موافقت شد.

12 آبان 1399 - 10:04
کد خبر : 35169
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هفتمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مازندران با دستور کار بررسی پیشنهاد‌های اتاق ساری در خصوص زمان برداشت و صادرات مرکبات و ارائه تسهیلات بانک صادرات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان، برگزار شد.

با توجه به وجود 114 هزار هکتار باغ مرکبات در مازندران که سالانه به‌طور میانگین 2.5 میلیون تن میوه با کیفیت بالا را روانه بازار می‌کنند که بخش مهمی از آن را پرتقال تامسون و صادراتی تشکیل می‌دهد، جهت بازارپسندی و پاسخگویی به مطالبات خریداران و مصرف‌کنندگان خارجی در کشورهای هدف، لازم است که استانداردهای لازم رعایت شود تا برند پرتقال مازندران همچنان در بازارهای داخل و فرامرزی معتبر بماند.

در این جلسه که تولیدکنندگان، سورتینگ داران و صادرکنندگان مرکبات نیز حضور داشتند، اشاره‌ای به جلسات کمیسیون‌ها و شورای فرعی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق شد.

نتیجه این بحث و بررسی‌ها به پیشنهاد بخش خصوصی درباره زمان برداشت و صادرات انجامید که مقرر شد امسال از یکم آبان ماه برداشت مرکبات و از ابتدای آذرماه نیز صادرات آن آغاز شود.

باغداران به قیمت فعلی مرکبات راضی نباشند

استاندار مازندران نیز زمان پیشنهادی اتاق ساری برای برداشت و صادرات پرتقال در سال جاری را مناسب دانست و درباره رنگ آوری، سبززدایی و واکس میوه، گفت: سبززدایی و واکس میوه برابر استانداردها پذیرفتنی است، رنگ آوری را گرچه نمی‌توانیم به‌طورکلی نفی کنیم و این صنعت را زیر سؤال ببریم اما نیاز به مدیریت دارد.

احمد حسین‌زادگان ادامه داد: ایراد کار در جایی است که هنوز قند پرتقال به حد استاندارد نرسیده، چیده و با رنگ آوری و کیفیت پایین وارد بازار داخلی و صادرات شود.

او درباره قیمت پرتقال اعلام کرد: باغداران نباید به قیمت 7 هزار تومان راضی باشند چون گرچه حجم فروش بالا رفته اما قدرت پول کاهش یافته و قیمت 7 هزار تومان سال گذشته باید به 14 هزار تومان در سال جاری برسد.

نظرات متفاوت درباره زمان برداشت مرکبات

برخی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان با ممنوعیت برداشت پرتقال در زودتر از زمان اعلام شده مخالف بودند و دلیل آن را به سبب وجود برخی انواع زودرس و پیش‌رس پرتقال عنوان کردند که 90 درصد آن‌ها مانند نوبل صادراتی است و از نیمه دوم مهرماه باید برداشت شود.

یکی دیگر از تولیدکنندگان، برداشت مرکبات را منوط به نظر پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری دانست و گفت: نسبت قند به اسید در پرتقال باید حداقل 6 الی 7 باشد تا برداشت شود اما در شهریورماه عده‌ای پرتقال را با قند کمتر از 5 برداشت کردند.

عزیزاله شهیدی فر، مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه چیدن پرتقال در مهرماه پذیرفته شده نیست، موافقت خود را با زمان پیشنهادی اتاق اعلام کرد.

دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز استانداردهای علمی پژوهشی در حوزه مرکبات را مبنا قرار داد و سبززدایی، رنگ آوری و واکس میوه را بر اساس شاخص‌های موجود بلامانع دانست.

 مدیریت بازار مرکبات و نقش واسطه‌ها

رئیس اتاق ساری با اشاره به برگزاری سه جلسه در خصوص صادرات و برداشت مرکبات با دعوت از مسئولین مربوطه در اتاق، گفت: در سال گذشته مدیریت و همت خوبی از سوی مسئولان استان برای صادرات کیوی داشتیم، امسال برای صادرات پرتقال نیز همان مدیریت باید صورت بگیرد که برند مازندران همچنان در بازارهای هدف بدرخشد.

عبداله مهاجر دارابی گفت: نظرات مختلف بررسی، و مقرر شد که برداشت از یکم آبان‌ماه و صادرات از آ 15 آبان ماه باشد.

او ادامه داد: درباره واکس میوه، رنگ آوری و سبززدایی نیز آنچه را که کارشناسان و استانداردها مشخص کرده است موردنظر است، تنها روی رنگ آوری بحث داشتیم که اگر کشور هدف تقاضا داشته باشد باید به‌صورت کتبی اعلام کند تا صادرات صورت بگیرد.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران با اعلام اینکه پرتقال مازندران در حال حاضر و روی درخت نیز با قیمت 5 هزار تا 7 هزار و 500 تومان در حال خریداری است، افزود: واسطه‌هایی هستند که محصول را در داخل باغ خریداری می‌کنند، این نوع فروش باید مدیریت شود تا واسطه‌ها خواسته یا ناخواسته به صادرات و برند مرکبات مازندران خسارت نزنند.

بارنامه پرتقال پیش از 15 آبان صادر نشود

عضو هیأت رئیسه اتاق ساری با اشاره به برداشت و صادرات زودهنگام نارنگی، با طرح این سؤال که اکنون نارنگی چینی 150 روبل فروخته می‌شود، چرا نارنگی مازندران باید 60 تا 70 روبل به فروش برسد، افزود: ما وقتی می‌توانیم نارنگی را 50 هزار تومان بفروشیم چرا با ارائه محصول در زمان نامناسب، 20 هزار تومان بفروشیم؟

علی تقی پور بیان کرد: سبززدایی مرکبات در صورتی پذیرفته است که قند آن به حدنصاب برسد و درباره رنگ آوری نیز تأکید داریم که نباید صورت بگیرد.

او پیشنهاد داد: به شرکت‌های حمل‌ونقل اعلام شود که بارنامه پرتقال صادر نکنند، بازدید میدانی از میادین و گمرکات جهت مدیریت بازار مرکبات صورت بگیرد.

حسینقلی قوانلو، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز با زمان پیشنهادی اتاق مازندران برای برداشت و صادرات مرکبات موافقت کرد و تحقق اهداف صادراتی را منوط به همکاری مشترک زنجیره تولید و عرضه دانست.

همکاری بانک صادرات در بهبود فضای کسب‌وکار

بند دوم جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ساری به گزارش مدیر شعب بانک صادرات استان درباره طرح‌های تسهیلاتی طراوت، طراوت 2 و 3، تبسم و صبا سپهر اختصاص داشت.

وحید نصیری به مزایا و اهداف طرح‌ها، و گروه‌هایی که می‌توانند در این طرح‌های اعتباری قرار بگیرند اشاره و بیان کرد: بانک صادرات در طرح‌های توسعه‌ای و کمک به تولید و صادرات، حتی در بحث برنج نیز ورود پیدا کرده و فعالان این بخش می‌توانند از خدمات ویژه برای تولید، خرید تجهیزات، تسهیلات و صادرات برنج استفاده کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و رئیس اتاق بازرگانی ساری از مدیر شعب بانک صادرات استان که در پی مدیریت خوب ایشان، با تأمین منابع مالی مورد نیاز به بهبود فضای کسب‌وکار در مازندران کمک شده است، قدردانی و اظهار کرد: این نوع اقدامات به سایر بانک‌ها تسری یابد و در شورای هماهنگی بانک‌های استان مطرح شود.

حسن خیریانپور با بیان اینکه از ظرفیت بانک‌ها در جهت بهبود فضای کسب‌وکار، و تولید باید استفاده کنیم، افزود: عمده تسهیلات باید به سمت بخش‌های تولیدی سوق پیدا کند، به‌طور ویژه نیز طرح‌های خوب بانک صادرات اطلاع‌رسانی شود.

رئیس اتاق ساری از اینکه بانک صادرات در کنار تولید قرار گرفت و برای حل مشکلات آن راهکار داده است قدردانی و حق‌شناسی کرد.

در این جلسه بر اساس دو بند ارائه شده، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران با پیشنهاد‌های اتاق درباره آغاز زمان برداشت مرکبات امسال از 15 آبان‌ماه و صادرات از آذرماه، همچنین بهره‌گیری از ظرفیت طرح‌های توسعه‌ای، حمایتی و پشتیبانی بانک صادرات جهت همکاری و یا حل مشکلات واحدهای تولیدی، تجار، و سرمایه‌گذاران بخش‌های مختلف کسب‌وکار، موافقت کرد.

موضوعات :
در همین رابطه