یک کارشناس امور اقتصادی با بیان اینکه متنوعسازی ارزی باید صورت گیرد، گفت: متاسفانه هرزمان شاهد افزایش قیمت نفت میشویم، این مسئله را فراموش میکنیم و هرگاه نفت به مشکل میخورد به این موضوع میرسیم.
ابراهیم جمیلی،عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره اثر دلار بر اقتصاد ایران و جلوگیری از آسیبهای نوسانات آن برنرخها گفت: برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از نوسانات دلار باید آرامش حاکم باشد. به این معنا که هیجانات و شوکهای بیخودی به بازار وارد نشود و چنانچه این اتفاق هم روی داد، بلافاصله مورد کنترل قرار گیرد. مسئله بعدی هم این است که کالاهای وارداتی براساس نیاز کشور مجوز ورود دریافت کند و فعالان در این حوزه به واردات کالاهای اساسی تشویق شوند.
وی در ادامه اضافه کرد: اولویتبندی برای کالاهای وارداتی جهت دستیابی به این مهم باید مورد توجه قرارگیرد. به طور نمونه میتوان به گوشی تلفن همراه اشاره کرد. با توجه به اینکه اولویت گوشی تلفن همراه در رده دو یا سه قرار دارد، این سوال پیش میآید که نیاز ما به نهادههای دامی بیشتر است یا گوشی تلفن همراه؟ نیاز به مواد اولیه کارخانجات بیشتر است یا کالاهای لوکسی که ۴۰۰ کانتینر آن آمده بود و برگشت خورد؟
او در این خصوص یادآور شد: شفافیت بحث بعدی دراین زمینه است. قدیم امضاهای طلایی را شاهد بودیم، اکنون تیکهای طلایی را مشاهده میکنیم که باید اقدام به حذف آن در دستور کار قرار گیرد، زیرا نتیجه چنین رفتارهای نایاب شدن هرروزه یکی از مواد غذایی در کشور است. مردم باید بتوانند از چگونگی قوانینی که در کشور اعمال میشود، آگاهی یابند، راه آن هم استفاده از سامانههای هوشمند است.
جمیلی در ادامه تاکید کرد: هراندازه بتوانیم آرامش را به جامعه تزریق کنیم و به افزایش تولید یاری رسانیم، موفقتر خواهیم بود. قطعا کاهش نرخ ارز فقط با تولید میسر است که این تولید به دنبال خود توقف افزایش قیمت ارز و کاهشی شدنش را به دنبال خواهد داشت.
وی درباره موضوع متنوع سازی سبد ارزی کشور اظهار داشت: تنوع سازی ارزی حتما باید صورت گیرد. متاسفانه هر زمان شاهد افزایش فروش قیمت نفت میشویم این مسئله را به فراموشی میسپاریم و هرگاه نفت به مشکل برمیخورد به این موضوع میرسیم که باید سبد ارزی را متنوعسازی کنیم. این کار حتما باید انجام شود، قابل اجرا هم است و چنانچه در این کار موفق شویم، از تاثیر دلار کاسته خواهیم شد.