رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

وزرای صنعت و اقتصاد در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی چه دستاوردی دارد؟

دوشنبه گذشته، صدمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در ساختمان اتاق ایران تشکیل داد. علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت و فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تاکید می‌کنند که تشکیل این شورا نقش موثری در بهبود محیط کسب و کار و تعامل دولت و بخش خصوصی داشته است.

02 دی 1399
کد خبر : 35967
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

دوشنبه گذشته، صدمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در ساختمان اتاق ایران تشکیل داد. دبیرخانه شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت که از سال 89 در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاسیس شده‌است، با برگزاری صد نشست، نقش موثری در بهبود محیط کسب و کار و از آن مهم‌تر «تعامل دولت و بخش خصوصی» ایفا کرده است. نکته‌ای که فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی و همچنین علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت از آن به عنوان اصلاح‌ ذهنیت‌ها یاد کرده و تاکید می‌کنند مصوبات این شورا و بیان نظرات کارشناسی فعالان بخش خصوصی، نقش موثری در ارتقای نظام اقتصادی ایفا می‌کند.

علیرضا رزم‌حسینی که چندماهی است به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت منصوب شده و از همان ابتدای حضور خود در اتاق ایران، بر اهمیت تعامل دولت و بخش خصوصی تاکید کرده بود، در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران»اظهار کرد: بدون شک شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، یکی از اثرگذارترین شوراهاست که طبق قانون، تصمیم‌های اثرگذاری در گرفته است. با درک همین اهمیت است که چندین وزیر هم در جلسات اتاق ایران و هم جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق‌های بازرگانی استانی شرکت می‌کنند.

وزیر صنعت در همین رابطه با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تهاتر ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان در پی پیشنهاد شورای گفت‌وگو، گفت: خوشبختانه این امر با حمایت رئیس جمهوری اتفاق افتاد و با اجرایی شدن آن در همین دوماهه شاهد افزایش صادرات بودیم.

رزم حسینی با تاکید بر نقشی که این شورای در بهبود محیط کسب‌‍وکار ایفا می‌کند، ابراز امیدواری کرد تا مصوبات این جلسات عملیاتی شود.

شورای گفت‌وگو نشان داد بخش خصوصی و دولتی، دشمن هم نیستند

فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد هم در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» اظهار کرد: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اساسا با این هدف تشکیل شده است، تا بین ارکان نظام و بخش‎خصوصی اعم از اتاق تعاون، اصناف و ایران، رابطه تعاملی شکل‌گیرد تا مشکلات فضای کسب‌‌و کار در این جلسات مطرح و راه‌حل‌ها نیز از دل همین جلسات شکل گیرد. ضمن اینکه برگزاری حضوری این جلسات فرصتی است تا بخش خصوصی و دولتی از تجربیات هم استفاده کنند.

او ادامه داد: خوشبختانه زمانی که آقای طیب‌نیا وزیر اقتصاد بودند جلسات با پیگیری ایشان مداوم برگزار می‌شد و بنده هم تلاش کردم تا با جدیت این جلسات را برگزار کنیم، چراکه معتقدم برگزاری این جلسات فایده‌های بسیاری دارد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: معتقدم اولین نتیجه مثبت حاصل از جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که قابل محاسبه هم نیست، اصلاح ذهنیت‌هاست. چراکه وقتی بخش خصوصی و دولتی کنار هم قرار می‌گیرند در نتیجه کارها و مشکلات یکدیگر قرار می‌گیرند و دیگر طرفی فکر نمیکند که دیگری دشمن آن است.

«اثربخشی در مصوبات و فرآیند تصمیم‌گیری‌ها»، از دیگر مهم‌ترین تاثیرات مثبتی است که به باور فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در پی برگزاری نشست‌های شورای گفت‌وگو حاصل شده است. او در همین زمینه به تصویب تهاتر ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان در پی پیشنهاد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اشاره کرده و تاکید می‌کند نتایج مثبت حاصل از این پیشنهاد در افزایش تجارت کاملا محسوس است.

تحقق اهداف صددرصدی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در گروی چیست؟ وزیر امور اقتصاد و دارایی در این رابطه گفت: از ابتدای سال 98، تعیین کردیم تا دستور جلسه و مفاد آن کاملا مشخص باشد که خوشبختانه این امر محقق شد، اما لازم است که برای تحقق صددرصدی مصوبات شورای گفت‌وگو، نمایندگان سه قوا و همچنین فعالان بخش خصوصی حضور منظم‌تری داشته باشند و مشکلات در چارچوب جلسات پیگیری شود.

در همین رابطه