رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

معاونت امور بین‌الملل اتاق ایران منتشر کرد

نگاهی به طرح جامع صادرات اتریش

معاونت امور بین‌الملل اتاق ایران با انتشار گزارشی به بررسی طرح جامع حمایت از صادرات کشور اتریش پرداخته است. این گزارش، توسط بخش اقتصادی سفارت ایران در وین تهیه شده است.

19 دی 1399 - 10:58
کد خبر : 36308
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

صادرات کالا و خدمات قلب تپنده اقتصاد اتریش است و بسیاری از مولفه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی وابسته به صادرات است. اتریش در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی از نظر میزان صادرات نسبت به جمعیت در جایگاه ششم قرار دارد و تداوم و تقویت این جایگاه، نیازمند پشتیبانی همه‌جانبه ارکان کشور برای توازن و ثبات در اقتصاد کشور است.

بر اساس آمار وزارت امور اقتصادی و دیجیتال‌سازی اتریش، از سال ۲۰۰۳ تاکنون بالغ ‌بر ۳۴۹۰۰ شرکت اتریشی توانسته‌اند با بهره‌گیری از خدمات برنامه Go International بازارهای جدیدی را برای محصولات خود بیابند.

گزارش موسسه پژوهش‌های اقتصادی اتریش در این خصوص نشان می‌دهد که هر یک ‌میلیون یورو سرمایه‌گذاری در Go International تاکنون ۵۵ میلیون یورو برگشت سرمایه از طریق صادرات داشته است.

Go International مواردی از‌جمله فراهم آوردن امکان صادرات برای شرکت‌های کوچک و متوسط اتریش، دسترسی به بازارهای جدید و معرفی بیشتر محصولات ساخت اتریش در سطح جهانی، توسعه صادرات خدمات، محصولات و دانش اتریشی، افزایش تعداد دفاتر تجاری و نمایندگی‌های شرکت‌های اتریشی در سراسر جهان و به‌روز‌رسانی زیرساخت‌های کهنه صادرات در اتریش است.

در کنار کمک‌های فنی وآموزشی، مساله دیگری که بسیاری از شرکت‌ها در قدم نخست به آن نیازمند هستند، وام‌های بانکی یا کمک‌هزینه‌های آغاز فعالیت اقتصادی است. در این خصوص برنامه Go International شرکت‌های علاقه‌مند به حضور در عرصه صادرات را با کمک‌های مالی اعم از وام‌های بانکی با بهره کم یا تخصیص دیگر اعتبارات مساعدت می‌کند.

در حال حاضر این طرح بودجه‌ای بالغ‌بر ۲۶ میلیون یورو را تا پایان مارس ۲۰۲۱ برای توسعه صادرات در حوزه‌های دیجیتال‌سازی، نوآوری و فناوری و انرژی‌های تجدید پذیر اختصاص داده است و دور جدید آن از آوریل ۲۰۲۱ آغاز خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود باوجود بحران کرونا، بودجه دوره بعدی تا ۴۰ میلیون یورو باشد.

در سال ۲۰۱۹ از طریق کمک‌های مالی این طرح، ۳۲۵۰ شرکت اتریشی جدید توانسته‌اند در حوزه صادرات فعال گردند. این طرح سهم بسزایی در تولید و همچنین افزایش حجم محصولات صادراتی اتریش داشته است.

بخش تجارت خارجی اتاق فدرال اقتصادی اتریش موسوم به Außenwirschaft Austria که در کشورهای دیگر با نام Advantage Austria شناخته می‌شود، بخش مهمی از اجرای برنامه‌های Go international را به عهده دارد. این بخش، مسئولیت اصلی حمایت از ترویج محصولات اتریشی در سایر کشورها و همچنین به‌روزرسانی زیرساخت‌های موردنیاز تجارت خارجی و صادرات را بر عهده دارد و در حال حاضر در بیش از ۱۰۰ کشور دفتر نمایندگی دارند.

در همین رابطه