مهمترین رویدادهای اتاق ایران در هفته‌ اول دی‌ماه

حسین پیرموذن در وبینار فرصت‌های تجاری ایران و جمهوری آذربایجان

دولت صدای بخش خصوصی را بشنود

حسین پیرموذن، رئیس اتاق اردبیل در وبینار فرصت‌ها و ظرفیت‌های تجاری ایران و جمهوری آذربایجان، ضمن اشاره به فرصتی که برای بخش خصوصی ایران در بازسازی منطقه قره باغ، بر لزوم مطرح شدن دسدگاه‌های بخش خصوصی در مکاتبه با دولت و شنیده شدن صدای بخش خصوصی تاکید کرد.

19 بهمن 1399 - 12:11
کد خبر : 36884
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان در وبینار فرصت‌ها و ظرفیت‌های تجاری دو کشور، گفت: لازم است که دولت صدای بخش خصوصی را بشنود، باید با دولت بر سر دیدگاه‌های دولت درمورد بخش خصوصی مکاتبه کنیم.

حسین پیرموذن افزود: در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور ایران و آذربایجان فرصتی برای اظهار نظر بخش خصوصی وجود نداشت، این یعنی دولت‌ها هنور درگیر مباحث سیاسی خود هستند و به بخش خصوصی توجه ندارند.

او تاکید کرد: در جنگ قره باغ، حدود ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک ما با آذربایجان آزاد شد، گزارشی که شاهین مصطفی‌اف داد گفت که این بخش به ویرانه‌ای تبدیل شده، و خودشان هم گفتند که از ظرفیت فنی مهندسی ایران استفاده خواهیم کرد، بنابراین ما نباید این فرصت را از دست بدهیم.

رئیس اتاق اردبیل خاطرنشان کرد: در این خصوص ما اطلاعیه‌ای برای شرکت‌هایی که می‌توانند در زمینه بازسازی منطقه قره‌باغ آذربایجان مشارکت کنند صادر کردیم، شرکت‌های عمرانی درخواستشان را به صورت مکتوب تسلیم کردند و این درخواست‌ها توسط اتاق مشترک ایران و آذربایجان در اختیار کمیته ویژه بازسازی منطقه قره باغ در نهاد ریاست جمهوری قرار گرفت.

پیرموذن یادآور شد: ستاد بازسازی منطقه قره باغ آذربایجان زیر نظر ریاست جمهوری آنجا تشکیل شده و نسبت به روابط سیاسی این کشور با کشورهای دیگر سهم کشورهای مختلف را مشخص می‌کنند، شهر هوشمند را با ژاپن به توافق رسیده‌اند و فرودگاه و نفت را با کشورهای اروپایی، اما با کشورهایی مثل ایران هیچ تفاهم نهایی هنوز شکل نگرفته است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان گفت: هدف ما در خصوص مشارکت در بازسازی منطقه قره باغ یک هدف ملی است، به عنوان اتاق مشترک ایران و آذربایجان امور را پیگیری می‌کنیم اما از ظرفیت همه کشور برای صادرات خدمات فنی مهندسی به کشور آذربایجان استفاده خواهیم کرد‌.

او افزود: مباحثی که اتاق مشترک ایران و آذربایجان اکنون پیگیری می‌کند بحث مشکلات بانکی، بحث ضمانتنامه بانکی، مشکل حمل و نقل، حمل یکسره بار، ایجاد دفتر جدید اتاق مشترک در آذربایجان و مشکل ویزای تجار است.

رئیس اتاق اردبیل تاکید کرد: مشکل ویزای تجار به نظرم بحث سیاسی کاری است، تجار ترکیه‌ای الان در باکو رفت و آمد دارند اما تجار ما این توانایی را ندارند و ویزا به راحتی صادر نمی‌شود، این مشکل فکر کنم سیاسی است و مسئولین سیاسی دو کشور باید در این زمینه بهتر عمل کنند.

پیرموذن همچنین درمورد تلاش اتاق مشترک برای باز نگه داشتن مرز بین دو کشور در دوران کرونا، گفت: در دوران کرونا تنها گمرکی که تماما باز بود و هیچ ساعتی تجارت قطع نشد گمرک ایران آذربایجان بود، ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ به من اطلاع دادند که گمرک آذربایجان هم بخاطر کرونا بسته خواهد شد، سریعا و در یک روز مجوزی از ستاد کرونای ایران و آذربایجان گرفتیم که تجارت کالا و خدمات بین دو کشور ادامه داشته باشد.

او هچنین اشاره کرد: حدود هفت سال پیش که مذاکرات بین دو کشور ایران و آذربایجان به سرپرستی دکتر واعظی در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی شکل گرفت، مشکلات ما در بحث‌های مختلف تجارت با آذربایجان زیاد بود، تشکر می‌کنم از آقای واعظی و آقای جهانگیرزاده سفیر سابق کشورمان در آذربایجان و جناب بنیاد حسین اف سفیر محترم کشور آذربایجان که در آن روزهای سخت به صورت فشرده مذاکرات خوبی انجام دادند و براساس همان ما تقریبا امروزه مشکل گمرکی با کشور آذربایجان نداریم.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان افزود: شبانه روزی کردن گمرک ایران و آذربایجان که در مذاکرات چند سال قبل اتفاق افتاد تراز تجاری ما را افزایش داد، همچنین راه آهن آستارا آستارا، پل آستارا، مجوز بارانداز بیله سوار و چندین توافق خوب دیگر در مذاکرات این چند ساله به دست آمده است که انتظار می‌رود با تلاش‌های سفیر تلاشگرمان در آذربایجان، جناب موسوی، این تفاهمات خوب ادامه داشته باشد.

موضوعات :
در همین رابطه