نشست هم اندیشی اعضای اتاق قم با هیات رئیسه بنیاد تعاون زندانیان استان در اتاق قم برگزار شد.
ابوالفضل خاکی، رئیس اتاق قم شعار «اشتغال پایدار راهی برای پیشگیری از جرم» را، شعار بخش خصوصی در برنامههای فرهنگی و مبارزه با آسیبهای اجتماعی در اتاق دانست.
خاکی افزود: نگاه جامعه به اشتغال زندانیان باید تغییر کند چراکه نگاه منطقی قطعاً علاوه بر بهبود معاش زندانیان و خانواده آنها، بهبود سلامت اجتماعی را به دنبال خواهد داشت و بخش خصوصی در مباحث برون سپاری کارهای تولیدی در صورتی که کیفیت محصول تضمین شود مشکلی ندارد .
وی با اشاره به بازدید از کارگاه های اشتغالزایی در زندان، گفت: در بازدید از کارگاههای زندان مرکزی قم شاهد بیش از 10 کارگاه بودیم که دارای برق و شرایط مناسبی برای شروع فعالیت بودند.
رئیس اتاق قم اعزام نیروی کار به بیرون از فضای زندان در بخشهای مرتبط با کشاورزی، باغداری و یا واحدهای تولیدی با در نظر گرفتن جوانب امنیت را از دیگر درخواست دست اندارکاران تولید دانست.
در این نشست، انجن خیریه اشتغال زندانیان به پیشنهاد اعضای هیات نمایندگان اتاق قم با هدف کارآفرینی و برون سپاری بعضی از مشاغل خارج از فضای کارخانه به زندانیان جهت تامین معاش این افراد مصوب شد.
حجت الاسلام تهامی، مدیرکل امور زندان های استان قم با اشاره مشکلات خانواده زندانیها در تامین معاش خانواده خود و حتی سطح انتظارات مادی فرد زندانی از خانواده افزود: درحال حاضر یکی از معضلاتی که قطعاً با حضور بخش خصوصی میتواند مرتفع شود اشتغالزایی برای زندانیان است.
مدیرکل امور زندان های استان قم گفت: باید به دنبال راهکاری بود که به صورت مستمر و با کارآموزی به زندانیها آموخت که خود باید صاحب درآمد باشند وحتی به خانوادههایشان در بیرون زندان کمک کنند و مادام منتظر کمکهای مقطعی خیرین نباشند؛ چراکه متاسفانه باتوجه به آمار در سطح کشور، بعد از آزادی از زندان فرد زندانی نیز دوباره به دلیل بیکاری مرتکب جرم شده و شاهد بازگشت دوباره این افراد به زندان هستیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر 10 الی 12 سوله بزرگ برای اشتغال زندانیان در زندان مرکزی قم راه اندازی شده است که شش سوله خالی و آماده برای آغاز کار است.
حجت الاسلام تهامی افزود: هدف ما دریافت کمک مالی نیست و فقط به دنبال کمک فکری و پیشنهادات کارآفرینی بخش خصوصی هستیم.
سانگرد، مدیر نمایندگی بنیاد تعاون امور زندانیان استان قم نیز در این نشست با اشاره به پتاسنیل هایی که در زندان مرکزی استان قم برای اشتغال زندانی ها وجود دارد، اظهار داشت: 17 هزارهکتار فضای اشتغال برای زندانیان فراهم شده وبرای اشتغال 100 تا 800 نفرامکان کار تعریف شده است که در استان های دیگرمشابه آن وجود ندارد .
وی افزود: در حال حاضر زندانی های استان با کمک شهرداری قم در خصوص ساخت مبلمان شهری و صنایع فلزی مشغول فعالیت هستند.
سانگرد تشکیل یک اتاق فکر در خصوص چگونگی کارآفرینی و اشتغالزایی برای زندانیان را از دیگر درخواستهای این بنیاد از اتاق قم برشمرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قم نیز در این نشست با اشاره به میزان سرمایه گذاری برای فعالیت یک نیروی کار گفت: اشتغال هرکارگر نیازمند 85 میلیون تومان سرمایه گذاری است از سوی دیگرچالش های از جمله سود بانکی و یا مالیات بر ارزش افزوده علاوه بر بحث قاچاق کالا افق کار یک واحدی تولیدی را نامعلوم کرده است و با تعطیلی کارخانه ها تضمینی برای کار مداوم یک کارگر نیست .
حسن آقاجانی تصریح کرد: بنابراین حرفه آموزی و آموزش کار یدی بهترین راهکاربرای اشتغال زندانیان است.
تاسیس یک خوابگاه در شهرک صنعتی شکوهیه برای زندانیان جهت اشتغال با درنظرگرفتن تعهدات و امنیت به ویژه زندانیان باز از دیگر پیشنهادات اعضای حاضر در این جلسه بود.
درپایان این نشست مسائل مرتبط با دستمزد زندانیان، تعهدات مرتبط با بیمه و مالیات در به کارگیری زندانیان از جمله مباحثی بود که با حضور اعضای اتاق و نمایندگان بخش دولتی مورد بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است در این نشست اعضای انجمن حمایت از اشتغال زندانیان نیز مشخص شدند.