رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

چالش تامین نهاده‌های دامی همچنان ادامه دارد

قائم مقام نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه کُندی در حمل‌ونقل مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان صنعت دام و طیور ایجاد کرده است، از مسئولان خواست برای این مشکل راهکار موثری بیندیشند.

12 اسفند 1399 - 08:11
کد خبر : 37239
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سال 99 برای صنعت دام و طیور کشور همراه با چالش‌های بسیاری بود؛ عدم تامین و تخصیص به موقع ارز برای ترخیص انواع نهاده‌های دامی، نواقص و مشکلات موجود در سامانه بازارگاه، شیوع کرونا و چالش‌های جهانی ناشی از آن، فشارهای تحریمی و صدور بخش‌نامه‌های متعدد داخلی در این حوزه همگی دست به دست هم دادند تا سالی پر از چالش را برای این صنعت خلق کنند.

حال که به روزهای پایانی سال نزدیک می‌‎شویم، قائم مقام نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور به افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و کندی آن اشاره می‌کند و خواستار رسیدگی مسئولان و حل این مسئله است.

موسی رهنمایی، قائم مقام نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور به خبرگزاری مهر از دغدغه  دامداران و مرغداران برای تأمین نهاده مورد نیاز در ایام نوروز می‌گوید و معتقد است در این دوران حمل و نقل و ترددها دچار اختلالاتی می‌شود و این مسائل اثرات منفی در روند توزیع نهاده‌ها خواهد داشت.

بر اساس اظهارات او در حوزه علوفه خشبی (یونجه و ذرت سیلویی) میزان تولید داخل و ذخیره‌سازی انجام شده به نسبت مطلوب است؛ اما مشکلات مربوط به تأمین نهاده‌های وارداتی و افزایش هزینه‌های حمل و نقل روی علوفه‌های خشبی نیز تأثیر داشته و قیمت آنها را افزایش داده است؛ به عنوان مثال کاه که حدود ۱۸ ماه قبل کیلویی ۵۰۰ تومان عرضه می‌شد هم اکنون به کیلویی حدود ۲,۵۰۰ تومان رسیده است.

رهنمایی با بیان اینکه دام و طیور سرمایه‌هایی هستند که اگر از دست بروند، به راحتی جبران نمی‌شوند، گفت: متأسفانه شاهد سوءمدیریت های جدی در حوزه توزیع نهاده‌های دامی هستیم، ارز رفته و نهاده وارد کشور شده اما ۴۰ روز زمان می‌برد تا به دست تولیدکننده برسد؛ دولتمردان باید بررسی کنند که دلیل این تأخیر در حمل نهاده‌ها چیست و با خاطیان برخورد جدی کنند.

او در بخش دیگری از سخنان خود درباره تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات نهاده‌های دامی، گفت: اگر دولت بتواند این مسئله را طوری مدیریت کند که یارانه مذکور وارد سفره مردم شود، ادامه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده‌های دامی و برخی دیگر از کالاهای اساسی اقدام مثبتی است اما اگر همچنان بخواهیم شاهد انحرافات و فساد در این حوزه باشیم، بهتر است که چاره دیگری اندیشیده شود.

رهنمایی تاکید کرد: متأسفانه طی حدود ۱۰ ماه گذشته بخش زیادی از نهاده‌های وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد بازار سیاه شده و تولیدکنندگان مجبور به خرید با قیمت‌های گزاف شده اند.

در همین رابطه