چین که بزرگترین واردکننده کالاهای کشاورزی در جهان است، خریدش را در دو ماه نخست سال ۲۰۲۱ افزایش داد تا کمبود داخلی برخی از مواد غذایی را جبران کرده و قیمتها را کنترل کند.
آمار گمرکی چین نشان داد این کشور حدود پنج میلیون تن ذرت در ژانویه و فوریه وارد کرد که بیش از پنج برابر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت و شامل واردات ماهانه کمسابقه سه میلیون تن ذرت در ژانویه بود.
چین خرید ذرت و سویا از بازارهای خارجی را به میزان بیسابقهای افزایش داده تا خوراک دام خوک که در حال بهبود از اپیدمی تب خوکی آفریقایی است را تأمین کند. این کشور به دلیل عدم وجود زمینهای زراعی حاصلخیز و افزایش تقاضا از سوی جمعیت مرفهتر، با کمبود کالاهای کشاورزی روبرو شده و در تلاش برای افزایش بازدهی تولید و کاهش اتلاف است.
چین که بزرگترین اقتصاد آسیایی است، اوایل امسال در مدت یک هفته، حدود شش میلیون تن ذرت آمریکایی را خریداری کرد و هفته گذشته هم خرید ۲.۴ میلیون تن دیگر را اعلام کرد. وزارت کشاورزی آمریکا پیشبینی میکند واردات غذایی چین برای تأمین خوراک دام این کشور در سال بازاریابی جاری بیش از سه برابر افزایش پیدا کرده و به ۲۴ میلیون تن بالغ شود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، قابلتوجهترین واردات محصولات کشاورزی به چین در دو ماهه سال ۲۰۲۱ بهاینترتیب است:
واردات گندم به چین بیش از سه برابر افزایش یافته و به ۲.۵ میلیون تن رسید که شامل ۱.۵ میلیون تن در ژانویه بود که بالاترین واردات ماهانه در ۲۰ سال گذشته به شمار میرود.
واردات گوشت گاو ۳۴ درصد رشد کرد و به ۴۰۰ هزار تن رسید که شامل واردات ماهانه کمسابقه ۲۴۰ هزار تن در ژانویه بود.
واردات گوشت خوک با ۲۶ درصد رشد در دو ماه نخست سال میلادی جاری، به ۷۰۰ هزار تن رسید.
واردات سورگوم بیش از چهار برابر افزایش یافته و به ۱.۴ میلیون تن رسید و مجموع واردات ژانویه ۶۹۰ هزار تن بود که بیشترین واردات صورت گرفته در یک ماه از سال ۲۰۱۷ تاکنون بود.
واردات شکر در دو ماه نخست سال میلادی جاری بیش از سه برابر رشد کرد و به حدود یکمیلیون تن رسید.
با بهبود فعالیت صنعت نساجی چین، واردات پنبه در ژانویه ۴۰۰ هزار تن بود که بالاترین واردات ماهانه از سال ۲۰۱۳ به اینطرف بود.