هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 4 آذر 1403

مجتبی جلالوندی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

رفع چالش‌های پیش روی بخش کشاورزی، راهکارهای اساسی می‌طلبد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق اراک می‌گوید: به دنبال کرونا، خشک‌سالی نیز دامن‌گیر فعالیت‌های بخش کشاورزی شده و خطر بزرگی این بخش را تهدید می‌کند که مقابله با آن تمهیدات ویژه می‌طلبد.

22 اردیبهشت 1400
کد خبر : 38044
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به اینکه کشاورزان هنوز از اثرات منفی کرونا نجات پیدا نکرده‌اند که خشک‌سالی نیز گریبان گیر آن‌ها شده است، گفت: متأسفانه بخش کشاورزی روزهای خوبی را سپری نمی‌کند و مشکلات متعددی برای فعالان این بخش به وجود آمده است.

مجتبی جلالوندی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران افزود: اولین آسیبی که شیوع ویروس کووید ۱۹ به بخش کشاورزی وارد کرد، قطع صادرات محصولات آن به کشورهای دیگر بود؛ درحالی‌که این بخش در بازار مصرف داخل نیز وضع بهتری ندارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق اراک ادامه داد: مصرف‌کنندگان عمده محصولات کشاورزی همچون سیب‌زمینی، ذرت، سبزی‌ها مختلف، پنیر پیتزا، قارچ و... رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و نظایر آن بودند که در دوره کرونا با تعطیلی مواجه شدند و سفارش مواد غذایی آنها به حداقل رسیده است، خانوارها نیز در لیست مشتریان و خریداران جزء به شمار می‌روند.

جلالوندی با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید محصولات کشاورزی با هزینه بالا صورت می‌گیرد و عواید چشمگیری نیز از آن حاصل نمی‌شود، گفت: فعالان این بخش مهم اقتصادی هنوز از آسیب‌های کرونا فارغ نشده‌اند که کاهش قابل‌توجه بارندگی و خشک‌سالی امسال نیز به دغدغه جدید آنها تبدیل شده و دورنمای فعالیت آنها را با مسائلی مواجه کرده است.

به گفته او، به نظر می‌رسد خسارات ناشی از خشک‌سالی به‌مراتب وخیم‌تر از کرونا باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق اراک در بخش دیگری با اشاره به اینکه قیمت تضمینی خرید گندم در وضعیت نابسامان کنونی، بسیار ناچیز است، گفت: در شرایطی که گندم از قیمت حداقل 8 تا 9 هزار تومان به کشور وارد می‌شود، دولت اقدام به خرید گندم تولید داخل به بهای نامتعارف پنج هزار تومان از کشاورز می‌کند که اگر برای این معضل چاره‌اندیشی نشود، کشاورز دچار بی‌انگیزگی شده و کشاورزی به‌شدت تضعیف خواهد شد.

جلالوندی با تأکید بر اینکه رفع چالش‌های پیش روی بخش کشاورزی، راهکارهای اساسی می‌طلبد، تصریح کرد: استمهال وام‌های بانکی پرداخت شده به کشاورزان از ضروریاتی است که حمایت همه‌جانبه تصمیم گیران دولتی را نیاز دارد. درواقع سیاست‌گذاران سطوح بالای کشوری و دولت باید با یک نگاه حمایتی در اتخاذ تصمیمات و به‌کارگیری تدابیر ویژه، در رفع نگرانی‌های کشاورزان بکوشند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه تابستان فصل کار و فعالیت کشاورزان است و به دلیل کم‌آبی حتماً، قطعی برق را هم در این فصل خواهیم داشت، باید شرایطی پیش‌بینی شود که کمترین قطعی برق برای بخش کشاورزی لحاظ شود.

او افزود: با توجه به اهمیت این موضوع به‌منظور جلب همکاری هرچه بیشتر دستگاه‌های متولی، در نظر داریم به‌زودی در کمیسیون کشاورزی اتاق اراک، جلسه‌ای با مدیران آب و برق ترتیب دهیم تا کشاورزان برای تأمین برق و آب موردنیاز خود آسوده‌خاطر باشند.

در همین رابطه