رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار کرد: بدون شک اگر نظرات و پیشنهادهای بخش خصوصی مبنای تصمیمگیریها قرار بگیرد مطمئناً تحولآفرین خواهد بود و نقش خود را در توسعه بیشتر ایفا خواهد داد.
محسن احتشام در بیست و ششمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی، تصریح کرد: در اولین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری از اقدام بسیار ارزشمند استاندار در ایجاد ستاد توسعه خاوران قدردانی میکنیم چون همین ستاد بخشی از شورا محسوب میشود.
احتشام یادآور شد: سال گذشته چهار نشست شورا حول محورهای حمایت از صنایع آسیبدیده از کرونا، مالیات، امور بانکی، تأمین اجتماعی، مشکلات فعالان اقتصادی حوزه صنعت ساختمان و مشکلات فعالان اقتصادی حوزه معادن برگزار شد.
او با اشاره به برگزاری 10 جلسه کارشناسی در استان گفت: ماحصل این جلسات 20 مصوبه استانی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بود که 90 درصد این مصوبات اجرا شده و پنج درصد در حال پیگیری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود: مصوبه مربوط به شرکت هپکو در حال پیگیری است و مقرر شد بعد از احصای نیاز استان در خصوص ماشینآلات معدنی، با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تیمی از استان برای مذاکره با شرکت هپکو اعزام و در آن جلسه بر اساس نیاز استان روش همکاری و یا استقرار شرکت هپکو مشخص شود.
او ادامه داد: بر این اساس درصورتیکه نیاز استان در حدی باشد که استقرار شرکت مذکور در استان توجیهپذیر باشد، زمینه استقرار فراهم خواهد شد و درنهایت بر اساس جمعبندیهای انجام شده تفاهمنامهای تنظیم و سپس برای محل استقرار شرکت در منطقه ویژه اقتصادی و یا خارج از آن تصمیمگیری خواهد شد.
رئیس اتاق بیرجند گفت: فعالان اقتصادی بخش خصوصی در انتخابات پیشرو احساس مسئولیت دارند و بهعنوان وظیفه مهم ملی، مذهبی و اجتماعی خود مشارکت فعال خواهیم داشت.
احتشام افزود: مقام معظم رهبری فرمودند اساسیترین مسئله امروز کشور انتخابات ریاست جمهوری 28 خردادماه است لذا فعالان اقتصادی استان امسال در کنار اقشار مختلف و مردم فعالتر از گذشته مشارکت داشته و با انتخاب اصلح با هم آینده بهتری رقم خواهد زد.
او تصریح کرد: توقعات و انتظارات فعالان بخش خصوصی از دولت آینده توسط مرکز پژوهشهای اتاق آماده شده است.
یکی از دستورالعملهای این نشست طرح مشکلات واحدهای تولیدی صنفی استان در خصوص تعرفه شرکتهای خدمات رسان و ارائه راهکار بهمنظور تعیین تعرفههای برق، آب و گاز واحدهای مذکور بر اساس تعرفه تولیدی بود که رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی در این خصوص گفت: برخی واحدهای تولیدی استان اعم از تراشکاران، قنادان، واحدهای تولیدی شیرینی و بستنی و سایر در خصوص تعرفهها با مشکل مواجه شدهاند.
رضا علیزاده بیرجند افزود: در بحث تعرفه برق واحدهای تولیدی استان، به دلیل تفاوت زیاد تجاری و صنعتی، یکسانسازی همه واحدهای صنفی برای استفاده از تعرفه برق تولیدی بایستی در اولویت قرار بگیرد.
او خواستار مصوبهای برای ارائه مشاوره به افراد جدید برای ایجاد واحدهای تولیدی صنفی شد و افزود: این مشاوره میتواند از ضرر و زیانهای بسیار و اتلاف سرمایهها به افراد بیتجربه جلوگیری کند.
حمید ملانوری، استاندار خراسان جنوبی در این نشست افزود: برگزاری جلساتی مانند شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی از اهمیت زیادی برخوردار است به این دلیل که هم در سیاستهای کلی، برنامهها و قوانین بالادستی و هم در مفاد سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر توجه به اقتصاد و معیشت و از طرفی بهطور ویژه به بخش خصوصی تأکید شده است.
او با بیان اینکه باید اقتصاد را به شکلی مردمی اداره کرد گفت: کسی که در صحنه تولید، خدمات و بخشهای مختلف کار میکند، بهخوبی میداند چه رویهای مشکلات اقتصاد و معیشت مردم را رفع کند و تولید را رونق دهد.
استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: طبیعی است نظرات بخش خصوصی میتواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد لذا شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به دلیل اینکه با همکاری دو بخش دولتی و خصوصی مسائل مختلف مطرح، پیگیری و رفع میشود، دارای ارزش است.
او خواستار برگزاری مستمر و ماهانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استان شد و گفت: ستاد توسعه خاوران نیز در استان تشکیل شد تا از نظرات بخش خصوصی بهرهمند شویم و به جهت اهمیت جایگاه این شورا و صاحبنظر بودن اعضای آن، نمایندگانی از شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در ستاد توسعه خاوران نیز عضویت دارند.
ملانوری با اشاره به دستورالعملهای این نشست اظهار داشت: یکی از موضوعات مطروحه، طرح مشکلات فعالان اقتصادی حوزه اصناف در خصوص مشکلات ناشی از حذف بند «ل» ماده ۳۰ قانون نظام صنفی کشور است.
او گفت: برای این موضوع در سطح ملی باید پیگیری جدی صورت گیرد چراکه وضعیت هر استان و منطقه متفاوت است و باید بر همان اساس تصمیمگیری شود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی بیان کرد: برای رفع مشکلاتی که گریبان گیر واحدهای تولیدی و اصناف میشود، بهتر است در قالب یک اقدام محلی گروه کارشناسی، مشورتی و صاحب نفوذ در استان تشکیل شود.
او افزود: با ایجاد این گروه متقاضیان ایجاد واحدهای تولیدی قبل از آغاز به کار و صرف هزینههای سنگین، با راهنمایی و مشاوره وارد میدان میشوند لذا از این طریق شاهد اتلاف سرمایه، بدهکاری بانکی یا مشکلات دیگر نخواهیم بود.
ملانوری گفت: این گروه میتواند بخشی از مشکلات را حل کند و از این طریق به سمت اقناعسازی مردم خواهیم رفت.
او افزود: در بیش از ۱۵ ماه گذشته واحدهای تولیدی و صنفی، کشاورزی و خدماتی به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار خسارتهای زیادی شدند که بابت همراهی با ستاد کرونا باید از فعالان این بخشها قدردانی کرد.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: سعی میکنیم بخشی از خسارتهای وارده را جبران کنیم اما این ضرر و زیانها در قالب تسهیلات یا کمکهای ما پوشش داده نمیشود و امید است با برچیده شدن این ویروس واحدهای تولیدی مجدد فعال شوند.
تصویب تقویم برگزاری جلسات ماهانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی از دیگر دستورات بود که مقرر شد به دلیل اهمیت این نشست و جایگاه بخش خصوصی ازاینپس بهصورت ماهانه و با حضور نمایندگان مجلس در محل اتاق بیرجند برگزار شود.