رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق بیرجند در دیدار با دبیرکل شورای عالی بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور

بخش خصوصی ظرفیت لازم برای اشتغالزایی جوانان را دارد

رئیس اتاق بیرجند در جلسه هیات نمایندگان این اتاق با دبیرکل شورای عالی بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور، ظرفیت‌های بخش خصوصی برای حل مشکل اشتغال جوانان را راهگشا دانست.

13 خرداد 1400 - 12:57
کد خبر : 38373
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند گفت: اگر با رفع موانع تولید، بهبود نظام بانکی و اصلاح قانون مالیات توسط مسئولان برطرف شود، بخش خصوصی ظرفیت لازم برای اشتغالزایی جوانان خراسان جنوبی را دارد.

محسن احتشام در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بیرحند با دبیرکل شورای عالی بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور و مسئول بسیج اتاق ایران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، گفت: اساسی ترین مسئله کنونی کشور انتخابات است و تمام فعالان اقتصادی فعال تر از همیشه در کنار دیگر اقشار مردم شرکت خواهند کرد.

به گفته او از جمله مهمترین توقعات بخش خصوصی از دولت را می توان افزایش توان رشدزایی اقتصاد کشور به صورت پایدار و فراگیر، استفاده از تجربیات کشورهای توسعه یافته اقتصادی، رقیب نداشتن بخش خصوصی با دولت و رفع دیدگاه جایگزینی بخش غیر دولتی با بخش خصوصی دانست.

تبدیل دیدگاه رنج آفرین به گنج آفرین

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به رشد صفر درصدی اقتصاد کشور در ده سال گذشته گفت: برخی از نخبگان اقتصادی در نگاه خوش بینانه این رشد را بین 1.7 و 2.2 دهم می دانند.

احتشام ادامه داد: این رشد اقتصادی با این منابع عظیم ایران تناسب ندارد و باید به دنبال مطالبه گری برای شناسایی و رفع مشکلات بود تا دیدگاه رنج آفرین را به گنج آفرین تبدیل کرد.

او بیان کرد: کارهایی که ریاست جمهوری و دولت جدید با توجه به پژوهش های مرکز پژوهش اتاق ایران باید انجام دهند، شامل افزایش توان رشدزایی به صورت پایدار، بازگشت اعتماد به جامعه و سرمایه ها، ایجاد دیپلماسی درست برای ایجاد بازار، تقسیم کار درست بین بخش خصوصی، دولتی و غیردولتی و تقسیم کار بین این بخش ها است.

انگیزه بکارید، اشتغال درو کنید

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه توقعات خراسان جنوبی مضاعف از توقعات بخش خصوصی کل کشور است، گفت: خراسان جنوبی جزو استان های محروم است و نباید همه استان ها را با یک برنامه واحد سنجید.

احتشام تصریح کرد: شرایط فعالیت در شهرک های صنعتی استان های محروم مانند خراسان جنوبی تفاوت های بسیاری با استان های برخوردار دارد.

او درخواست کرد: از این پس در برنامه ریزی ها برای استان های محروم نسخه واحد متفاوتی نسبت به شرایط آنها داده شود و یک نسخه واحد کشوری برای تمام استان ها وجود نداشته باشد.

احتشام اضافه کرد: اکنون اگر آقای رئیسی پرچم حمایت از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی و تحول گرایی را در دست گرفته است و این کار عملیاتی شود، بخش خصوصی نیز از ایشان حمایت خواهد کرد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند تأکید کرد: اکنون باید صنعت مهر ایجاد شود تا با حمایت از فعالان اقتصادی از مردم نیز حمایت شود.

گام رفع مشکلات از درون استانی شروع شود

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم در این جلسه حلقه مفقوده تصمیم گیری ها را آمار دانست و گفت: باید در تصمیم گیری ها آمار مدنظر قرار گیرد.

علیرضا خامه زر عنوان کرد: تولید کننده و صادرکننده در داخل کشور حمایتی نمی شود و در خارج از کشور نیز تنها است و باید برای رفع مشکلات از نظرات بخش خصوصی و فعالان اقتصادی استفاده شود.

اصلاح قانون کار مورد توجه قرار گیرد

رئیس اتاق اصناف استان خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر مشکلات تولید رفع شود، مشکلات توزیع نیز برطرف می شود، گفت: مشکل کنونی این است که تصمیات برای اصناف بدون حضور آنها گرفته می شود و هیچ گونه حمایتی هم نمی شوند. رضا علیزاده بیان کرد: برای تولید و اشتغال می توان اصلاح قانون کار را در دستور کار قرار داد چرا که مشکلات بیشماری را ایجاد کرده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم عنوان کرد: باید برنامه ریزی درستی برای تولید و صادرات ایجاد شود که در راستای رفع مشکلات باشد. نهتانی تصریح کرد: اکنون اگر مصوبه، بخش نامه و دستورالعملی به ضرر تولیدکننده و صادرکننده باشد به سرعت اجرایی می شود ولی اگر به نفع این بخش باشد حدود یک سال اجرایی شدن آن به طول می انجامد.

پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده

مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در کشور کار جمعی خیلی سخت است، گفت: در استان و مجموعه اتاق کارها به صورت جمعی و واحد، اجرایی می شود.

عبدالرضا حیدری با اشاره به عملکردهای این سازمان عنوان کرد: اکنون در حال رایزینی برای پرداخت تسهیلات از سمت بنیاد مستضعفان به اصناف هستیم که قول هایی داده شده است.

او اضافه کرد: همچنین بنیاد تعاون بسیج نیز وام های قرض الحسنه ای برای کسب و کارهای خسارت دیده از کرونا در نظر گرفته است.

همدلی، همگرایی و همراهی هدف تشکیل بسیج تجار

دبیرکل شورای عالی بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور نیز با اشاره به تدوین برنامه 5 ساله و درخواست نظر فعالان اقتصادی و اتاق های بازرگانی، عنوان کرد: نکته مهمی که فراموش شده این است که باید موضوع مجازات ترک فعل را درخواست کنید تا دیگر اگر بخش نامه ای آمد و اجرایی نشد از این مجازات استفاده شود.

اسلامی هدف از تشکیل بسیج تجار را همدلی، همگرایی و همراهی دانست و افزود: با توجه به این موارد مشکلات رصد و در حد توان برای رفع آنها تلاش می شود. دبیرکل شورای عالی بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور با تأکید بر اینکه حق گرفتنی است نه دادنی، عنوان کرد: به دنبال این هستیم به یک قدرتی برسیم که دیگر بخش خصوصی و فعالان اقتصادی با خواهش و درخواست به دنبال رفع مشکلات خود نباشند بلکه با قدرت تمام رفع این مشکلات را مطالبه کنند.

به گفتۀ وی در زمان کرونا هم بسیج تجار اشتغال زایی داشته است و 18 میلیون ماسک تولید و حتی صادر کرده و باعث اشتغال زایی 20 هزار نفر شده است.

نقش جهادی فعالان اقتصادی در تمام عرصه های انقلاب

درویش مسئول بسیج اتاق ایران هم در این نشست اعلام کرد: باید در انتخابات ریاست جمهوری فردی انتخاب شود که برای پیشرفت اقتصاد ایران به دنبال رویکرد دیپلماسی با دشمنان نباشد و به توان داخل و حمایت از سرمایه گذاران متکی باشد.

گفتنی است در پایان این نشست از زحمات عبدالرضا حیدری، مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان استان، همچنین واحدآموزش، مسئول دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند، تقدیر و تشکر شد.

 همچنین در این جلسه سیدمحمدرضا علیزاده به سمت مسئول دفتر بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند و عبدالرضا حیدری به سمت دبیر دفتر شورای بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند به مدت یکسال منصوب شدند.

موضوعات :
در همین رابطه