رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

17 نکته از سخنان وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی

مبارزه با مافیا در تمام زیرمجموعه‌های وزارتخانه را آغاز خواهم کرد

حجت‌الله عبدالملکی می‌گوید: ریشه‌کن کردن فساد و سالم‌سازی سرمایه مدیریتی مجموعه‌های وزارتخانه گام‌های اصلی او در صورت کسب رای اعتماد خواهد بود.

01 شهریور 1400 - 15:22
کد خبر : 39257
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

حجت‌الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز برای دفاع از برنامه‌های خود در صحن مجلس حاضر شده و پشت تریبون قرار گرفت.

در ادامه 17 نکته از سخنان او درباره سیاست‌ها و برنامه‌هایش برای این وزارتخانه را می‌خوانید: 

1. حوزه‌های اشتغال، روابط کار و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای یکی از مهم‌ترین محورهای کاری وزارت کار است. یکی از دو مشکل رفاهی کشور بحث بیکاری و تورم است و نمایندگان دائماً دغدغه بیکاری جوانان و تحصیل‌کردگان را در حوزه انتخابیه خود دارند. اگرچه تولید و اشتغال در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، ساخت‌وساز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، بهداشت و درمان، آموزش شکل می‌گیرد اما ما در دبیرخانه این وزارتخانه یعنی دبیرخانه ستاد اشتغال بحث تحقق برنامه اشتغال کشور را با فرماندهی رئیس‌جمهور پیگیری خواهیم کرد.

2. بعد از انقلاب اسلامی اقدامات بسیاری در حوزه اشتغال انجام‌شده اما آیا اطلاعات درباره وضعیت بیکاری و اشتغال مردم در اختیار داریم؟ آیا با توجه به هر کد ملی می‌توان به نوع اشتغال، بیکاری و ... شخص پی برد. متأسفانه این اطلاعات را در اختیار نداریم و براین اساس نمی‌توانیم به‌صورت درست و اصولی برنامه‌ریزی کنیم.

3. یکی از مسائلی که نمایندگان به آن تأکید داشتند این است که چرا در سرمایه‌گذاری‌های هلدینگ‌های تابعه وزارت تعاون عدالت سرزمینی رعایت نمی‌شود. این مسئله دغدغه من نیز است و باید هلدینگ‌های وزارتخانه در حوزه‌های مختلف با رعایت آمایش سرزمینی، سرمایه‌گذاری انجام دهند.

4. سرمایه‌گذاری‌ها باید دارای 3 ویژگی سودآوری، پیشرفت اقتصادی منطقه و ارتقاء زنجیره‌های ارزش شغلی منطقه را به دنبال داشته باشد. این برنامه در حوزه سرمایه‌گذاری‌ها دنبال خواهد شد.

5. حذف ضوابط زائد و تسهیل فرآیندهای اداری تأمین اجتماعی یکی دیگر از محورهای برنامه من است. این مسئله یکی دیگر از موانع توسعه بیمه‌های اجتماعی به شمار می‌آید که در این زمینه سردرگمی و اتلاف وقت بسیاری برای کارفرمایان، کارگران و بیمه‌شدگان ایجاد می‌کند. سه‌جانبه‌گرایی در حوزه کار باید رعایت شود به‌طوری‌که کارفرمایان، کارگران و دولت باید حقوقی عادلانه داشته باشند، این مناسبات باید با هماهنگی مجلس شورای اسلامی تعدیل شود.

6. برخلاف تصور خیلی از افراد بخش مشاغل خانگی سهم بالایی دارد و بین 10 تا 11 درصد سهم دارد درحالی‌که در کشورمان این رقم معادل 3.5 درصد است در شرایطی که فرصت‌های زیادی در این حوزه وجود دارد. الگوی مشخصی در این رابطه وجود دارد که به‌جای کار در منزل از الگوی کار از منزل استفاده می‌شود، این طرح به‌صورت پایلوت با مشارکت 50 هزار نفر اجرا شد و موفقیت‌هایی به دست آمد.

7. قانون جامعی با عنوان قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی وجود دارد که سال 96 به تصویب رسید ولی اجرایی نشد؛ علاوه بر اینکه این طرح را اجرایی خواهیم کرد حلقه‌های مفقوده در این حوزه را نیز دنبال خواهیم کرد که با مشاوره‌های شغلی، مزیت سنجی شغلی در مناطق مختلف و ارزیابی و مدیریت بازار تکمیل می‌شود. برای اینکه این مهم محقق شود بیش از نیمی از واحدهای آموزش فنی و حرفه‌ای را ارتقاء خواهیم داد تا کل زنجیره نام‌برده در همین مراکز صورت گیرد.

8. شفاف‌سازی دخل‌وخرج‌های تأمین اجتماعی یکی از مسائلی است که به‌صورت جدی دنبال خواهد شد و من به‌صورت دوره‌ای تمامی دخل‌وخرج‌ها در این حوزه را در اختیار نمایندگان قرار خواهم داد.

9. حرکت به سمت بیمه اجتماعی و بازنشستگی از دیگر برنامه‌های من است. مسئله ایجاد عدالت در خدمات درمانی به‌ویژه در مناطقی که واحد درمانی وجود ندارد، دنبال خواهد شد به‌صورت که اگر در برخی مناطق مراکز درمانی وجود ندارد، خدمات درمانی در آن مناطق ارائه شود.

10. الکترونیکی کردن خدمات تأمین اجتماعی و تهیه بانک جامع رفاه ایرانیان از موضوعات موردتوجه من است. خوشبختانه با تصویب 89 هزار میلیارد تومان اعتبار برای بازپس‌دهی بخشی از مطالبات سازمان تأمین اجتماعی در بودجه 1400 این شرایط بهتر از قبل فراهم‌شده است.

11. یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی تقویت تعاونی‌ها بوده و مهم‌ترین اقدام در مردمی سازی اقتصاد، توسعه بخش تعاون است. اجرای سند توسعه تعاون بسیار مهم و کلیدی است. در سال 92 این سند تصویب شد ولی به‌درستی اجرا نشد. درست است که این سند دارای ایراداتی بوده اما اجرای آن کمک قابل‌توجهی به حوزه تعاون خواهد کرد.

12. 120 هزار نفر در بخش غیردولتی فعال هستند. 6.5 میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند که از این میزان 450 هزار نفر زنان سرپرست خانوار و 27 هزار نفر کودک بی‌سرپرست و بد سرپرست هستند که نیاز به رسیدگی دارند و این در برنامه‌های ما قرار دارد.

13. حقوق معلولان را به جدیت پیگیری می‌کنیم و سهم 3 درصدی معلولان از استخدام را به آن‌ها می‌دهیم، همچنین خدمات ویژه‌ای برای خانواده‌های دارای بیش از دو نفر معلول خواهیم داشت و ازآنجایی‌که صدها هزار زن بی‌سرپرست یا بد سرپرست در صف تحت پوشش قرار گرفتن هستند، اقدامی خواهیم کرد که هیچ‌کس در نوبت باقی نماند.

14. بخش بزرگی از اقتصاد کشور در این وزارتخانه است و سازمان تأمین اجتماعی 178 شرکت بزرگ و صندوق بازنشستگی کشوری 50 شرکت بزرگ دارد که دولت نیز به آن‌ها بدهکار است.

15. شرکت‌داری دولتی، عدم شفافیت دارایی‌ها و فعالیت‌ها، همچنین مدیریت سیاسی و غیراقتصادی و فسادآلود و انتصابات رانتی و حقوق نجومی باعث شده این وزارتخانه به حیاط‌خلوت برخی جریان‌های خاص تبدیل شود که فساد زدایی را اولین گام خود قرار می‌دهیم. سالم‌سازی سرمایه مدیریتی و انسانی از مجموعه‌های وزارتخانه به‌عنوان گام دوم مدنظر است. حفظ مدیران سالم و کارآمد، شناسایی مدیران نامربوط، مفسد و رانتی جهت برکناری و جایگزینی مدیران انقلابی، جوان، باتجربه و کارآمد در دستور کار ما خواهد بود.

16. تا کی بنشینیم و بگوییم مافیا جایی را گرفته است؟ برخی در این زمینه جوسازی و دروغ‌پراکنی می‌کنند که باید بگویم بنده پای مسئله ریشه‌کن کردن فساد از مجموعه‌های این سیستم می‌ایستم و پشتیبانی رئیس‌جمهور را نیز دارم و ان‌شاءالله پشتیبانی مجلس انقلابی فساد ستیز را هم می‌گیرم. بر اساس اصل شایسته گزینی، اگر مدیری که انتخاب کردیم ناکارآمد شده و یا مرتکب فساد شود وی را برکنار می‌کنیم چراکه این مجموعه برای من نبوده و متعلق به بیت‌المال است.

17. پاسخگویی را تکلیف شرعی خود می‌دانم و تعهداتی را در این راستا در نظر گرفته‌ام که بر این اساس متعهد می‌شوم قوانین مصوب را اجرا کرده و از نمایندگان و تنظیم لوایح نظر مشورتی بگیرم، همچنین از مدیران بومی استفاده حداکثری کرده و مدیر پروازی نخواهم داشت ضمن اینکه پیگیر تمام تعهدات مسئولان قبلی در این وزارتخانه خواهم بود.

موضوعات :
در همین رابطه