رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

زنان بازرگان مازندران در دیدار با مشاور وزیر صنعت

نگاه جنسیتی در ارائه خدمات و تسهیلات به زنان بازرگان رفع شود

زنان بازرگان مازندران از نگاه جنسیتی در اقتصاد گلایه دارند و می‌گویند: حتی در پرداخت تسهیلات بانکی نیز شرایط یکسانی برای مردان و زنان دیده نشده است.

25 مهر 1400 - 10:53
کد خبر : 39942
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

به‌منظور بررسی و رفع مشکلات پیش روی بانوان بازرگان و فعال اقتصادی استان مازندران، نشستی با حضور مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در حوزه زنان و خانواده برگزار شد. زنان بازرگان مازندران در این دیدار با اشاره به مشکلات خود در فعالیت‌های اقتصادی، گفتند: بخش مهمی از مسائل ناشی از نگاه جنسیتی به عملکرد آنها است تا جایی که حتی بانک‌ها ضوابط و شرایط یکسانی بین آنها و مردان بازرگان در ارائه تسهیلات قائل نشده‌اند.

در ابتدای این نشست، رئیس اتاق ساری گفت: اتاق بازرگانی مدافع حقوق و مطالبات مردم و بخش خصوصی است و ما نیز به‌عنوان نمایندگان بخش خصوصی منکر مشکلات موجود نیستیم اما برای حل آن باید اتاق در جریان مسائل قرار بگیرد تا بتواند پیگیری کند.

عبداله مهاجر دارابی با بیان اینکه گاهی برای دفاع از حقوق بخش خصوصی، با برخوردهای ناشایست هم مواجه می‌شویم، افزود: به‌عنوان نمونه؛ سال گذشته در موضوع صادرات مرکبات اعلام کردیم که میوه‌ها قبل از 15 مهر وارد بازار نشوند. گرچه بعضی‌ها تخطی کردند و در مقاصد تجاری از طریق قاچاق وارد شدند اما امسال تحت هر شرایطی که بود با نگاه مثبت آمدیم و تلاش کردیم بازار هدف ما تحت‌الشعاع سوداگری افراد بی‌انصاف قرار نگیرد.

وی از فعالان اقتصادی خواست که مشکلات خود را بدون واسطه با اتاق بازرگانی در ارتباط بگذارند و مطمئن باشند که دغدغه‌های آنها پیگیری می‌شود و خود، نیز بر حل مشکلات مصر باشند تا نتیجه مناسب به دست بیاید.

پیشینه فعالیت اقتصادی زنان به پیش از اسلام بازمی‌گردد

مشاور عالی امور بانوان وزیر صنعت، معدن و تجارت، این وزارتخانه را دارای ظرفیت بسیار خوب و فعالیت‌های گسترده عنوان و خاطرنشان کرد: نقش زنان فعال اقتصادی موردتوجه است و سند راهبردی در این زمینه تدوین شده تا مشکلاتی که گریبان گیر این قشر فرهیخته و تلاشگر است، حل شود.

فاطمه سادات حسینی حضور زنان در عرصه کار و کارآفرینی را دارای یک پیشینه تاریخی دانست که پیش از اسلام با فعالیت زنانی چون حضرت خدیجه بانوی بزرگ اسلام آغاز شده است چراکه ایشان خدمات زیادی را برای گسترش اسلام و عمران و آبادانی انجام داده‌اند.

وی سبقه تاریخی کار و کارآفرینی زنان مازندران را نیز بسیار طولانی عنوان و اظهار کرد: زنان این استان همواره در کنار مردان به تلاش پرداختند و در اقتصاد خانواده، شهر و کشور خود نقش‌آفرینی کردند. این نقش در ادوار مختلف در سایر استان‌ها نیز هرکدام به شکلی دیگر بی‌نظیر و بی‌بدیلی بوده است.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان و خانواده با بیان کرد: زنان علاوه بر فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود رسالت بزرگی در خانه به‌عنوان مادر و همسر دارند و هیچ‌وقت از خانواده خود غافل نیستند.

حسینی با اشاره به آمار بالای زنانِ دارای تحصیلات تکمیلی در مازندران آنها را یک فرصت مهم جهت مشارکت در فعالیت‌های مختلف دانست که برای این ظرفیت باید یک سازوکار مناسب بیابیم.

وی با بیان اینکه برخی مسائل عنوان شده توسط زنان بازرگان عضو جلسه مسائلی است که در خود استان قابل حل است، از مسئولان حاضر و فعالان اقتصادی خواست تا پیگیری بیشتری برای رفع مشکلات داشته باشند و فرصت‌ها را مغتنم بشمارند.

نگاه متفاوتی در فعالیت‌های اقتصادی نسبت به زنان وجود دارد

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود قوانین مزاحم، خلأهای قانونی، نگاه متفاوت به زن در صدور مجوزات و اعطای تسهیلات، و سخت‌گیری‌هایی که نباید عرف باشد، از زنان بازرگان مازندران خواست تا سهم مشارکت خود در اقتصاد کشور را بالا ببرند.

حسینی با تأیید مشکلات عرفی و فرهنگی که زنان فعال اقتصادی با آن مواجه هستند، گفت: شرایط، ضوابط و نوع برخورد مدیران دستگاه‌ها و بانک‌ها با مردان، در برخورد با ارباب‌رجوع زن وجود ندارد زیرا آنها به‌ویژه بانک‌ها نگران تسویه‌حساب‌های مالی خود هستند درحالی‌که زنان ما نشان دادند می‌توانند به‌خوبی در حوزه تجارت فعالیت داشته باشند.

وی از زنان بازرگان خواست که از ادامه راه مأیوس نشوند، از تمامی ظرفیت‌ها مانند کلینیک مشاوره اقتصادی در وزارت صمت استفاده کنند و با مسائل روز و چگونگی رفع مشکلات و موانع و ایجاد فرصت‌های جدید در حوزه تجارت و بازرگانی آشنا شوند.

وی تأکید کرد که زنان کشور در حوزه تجارت گرچه با مسائل فرهنگی و اجتماعی ناشی از نگاه جامعه برخوردارند و این نگاه باید تغییر کند؛ دقت، جسارت و تلاش و پیگیری زنان موفق در عرصه‌های مختلف اقتصادی را قابل‌ستایش دانست.

فهم درستی نسبت به مسئولیت‌های زنان وجود ندارد

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری مازندران نیز با اشاره به مسائل و مشکلات زنان بازرگان بیان کرد: رسیدگی به مشکلات در سطوح مختلف متفاوت است؛ رفع مشکلات در لایه‌های پایین و شهرستانی و در ادارات رنگ و روی سلیقه‌ای به خود می‌گیرد و مسئله "جنسیت" خود را نشان می‌دهد اما در سطح کشور و در استان نگاه یکسانی به رفع مشکلات مردان و زنان فعال اقتصادی و سایر حوزه‌ها داریم.

سمیه قاسمی طوسی با بیان اینکه گویا فهم درستی نسبت به مطالبات و مسئولیت‌های حوزه زنان وجود ندارد، از مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست تا با اشراف کاملی که نسبت به حوزه زنان و مسائل و مشکلات آنها دارند، برای رفع نگاه جنسیتی و زدودن غبار تفاوت بین زنان و مردان کارآفرین در سطوح مختلف پیگیری جدی انجام بدهند.

زمینه بروز توانمندی‌های زنان بازرگان موردتوجه باشد

وی ارائه بسته تسهیلاتی به زنان فعال در حوزه‌های مختلف اقتصادی را در ایجاد زمینه رغبت برای کار و تلاش و مشارکت اقتصادی بیشتر مؤثر دانست و گفت: برای زنانی که فعالیت اقتصادی خرد دارند نیز بسته‌های تسهیلاتی خاصی در نظر گرفته شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران با اشاره به خواهرخواندگی مازندران با چند شهر دنیا، خروجی این ظرفیت بزرگ و مهم را برپایی نمایشگاه‌های مختلف عنوان کرد که باید زمینه ظهور و بروز توانمندی‌های زنان بازرگان در آن دیده شود.

قاسمی طوسی، کشورهای حوزه cis را نیز یک فرصت بزرگ تجاری دانست که با توجه به قرابت خاصی که بین آنها و جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، می‌توانیم با تکیه‌بر اشتراکات موجود، تبادلات خوبی داشته باشیم.

وی در پایان با اشاره به نگاه دولت جدید در بخش دیپلماسی اقتصادی و فساد ستیزی و گشایش در حوزه‌های کسب‌وکار، از مسئولان حوزه اقتصاد کشور خواست تا با به‌کارگیری تمامی ظرفیت‌ها اعم از نمایندگان مجلس و وزرای مختلف، به نقش‌آفرینی زنان بازرگان در مشارکت اقتصادی و ارزآوری برای کشور بیش‌ازپیش توجه کنند.

زنان باید نرخ مشارکت خود در حوزه‌های مختلف را افزایش دهند

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز در سخنانی با تأیید مشکلات موجود، از نگاهی دیگر به نقش زن در اقتصاد کشور پرداخت و گفت: موانع موجود شاید تا 50 درصد فرهنگ حاکم بر کشور است که باید اصلاح شود چون در قانون و دین تفاوتی بین زن و مرد و فعالیت‌های و مشارکت‌های حوزه‌های مختلف دیده نشده است.

حسینقلی قوانلو با بیان اینکه نیمی دیگر از مشکلات به عملکرد زنان بازمی‌گردد، تصریح کرد: بیش از 23 میلیون شاغل در کشور داریم که از این تعداد 3 میلیون و 600 هزار نفر زن هستند. نرخ مشارکت زنان نیز 16 تا 17 درصد است و نباید این‌گونه باشد.

وی ادامه داد: نرخ مشارکت زنان در اشتغال باید به میزان نرم جهانی یعنی 50 درصد برسد و آن‌وقت است که دولت برنامه‌های بهتری را در حوزه زنان خواهد داشت و به‌مرورزمان آن نگاه جنسیتی که در عرف به زنان وجود دارد و مشکلات فرهنگی که بر سر راه فعالیت زنان بازرگان هست، رفع می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه باید به‌جایی برسیم که از چهار عضو خانواده سه نفر شاغل باشند، خطاب به زنان بازرگان گفت: فرهنگ‌سازی در این زمینه را با جدیت دنبال کنید و نقش خود در مشارکت اقتصادی و .... را افزایش دهید.

موضوعات :
در همین رابطه