رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نشست شورای گفت‌وگوی استان خوزستان مطرح شد

قانون جدید چک برای فعالان بخش خصوصی تسهیل شود

فعالان اقتصادی در نشست شورای گفت‌وگوی استان خوزستان با اشاره به موانعی که قانون جدید چک برای رونق کسب‌وکارها ایجاد کرده، خواستار تسهیل آن شدند.

29 مهر 1400 - 17:29
کد خبر : 40027
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه اجرای قانون جدید چک نبایدباعث مانع برای رونق کسب و کارها و فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی باشد گفت: در این زمینه پیشنهادات کاربردی از سوی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی ارائه شد تا رویه اجرای اینقانون تسیهل و مورد بازنگری قرار گیرد.

صادق خلیلیان در شصت و پنجمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان اظهار کرد: چک در معاملات بازار، نقش تاثیرگذار و روان کننده‌ای دارد و از همین رو بایدتوجه داشت که قوانین و ضوابط اجرایی قانون جدید (چک) رونق اقتصادی و فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی را تحت تاثیراتمنفی قرار ندهد.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های کارشناسی این دبیرخانه شورایگفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع بررسی پیامدهای اجرایقانون جدید صدور چک افزود: بعد از آسیب شناسی برخی ایراداتمربوط به رویه‌های جاری چک در استان، پیشنهاداتی در صحن شورا به‌تصویب رسید تا در نشست‌های بعدی شورای ملی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی طرح گردد.

استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه یکی از دغدغه‌های صاحبان کسب و کارها، صدور محدود برگه‌های دست چک بود گفت: با هماهنگی و مذاکراتی که صورت گرفت، بانک مرکزی امکان صدور دسته چک‌های200 برگی را فراهم کرده است.

وی افزود: یکی از مهمترین رویه‌های ایجاد شده در اجرای اینقانون، ثبت چک‌های صادره در سامانه صیاد است که روند تایید چک‌ها در بستر اینترنت برای دریافت کنندگان آنها (دریافت کنندگان چک) محدودیت هایی را ایجاد کرده بود.

نماینده عالی دولت در استان خاطرنشان‌کرد: درجریان پیگیری‌های بخش خصوصی، بانک مرکزی در حال تهیه بستری برای تایید چک‌هایصادره ویژه دریافت کنندگان چک از طریق دستگاه‌های عابربانک و همچنین سامانه‌های پیامک کوتاه است.

خلیلیان با تاکید بر اینکه احراز هویت دریافت کننندگان چک مطابق با شرایط کاری صاحبان کسب و کارها نیز یکی از دغدغه‌های بخش خصوصی محسوب می‌شود ادامه‌داد: در این رابطه نیز بانک مرکزی راهکارهایی را تهیه و اجرا خواهد کرد.

استاندار خوزستان در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکهمصوبات شورای گفت‌وگو برابر با قوانین باید در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد گفت: موضوع مجاز تلقی کردن تاخیر در اجرای پروژه‌های عمرانی در دوران کرونا، برای فعالان بخش خصوصیاز اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که باید اجرایی شدن آن از وحدت رویه‌ای مشخص و هماهنگ برخوردار باشد.

وی تصریح‌کرد: به‌منظور جلوگیری از تفسیرهای سلیقه‌ای کارفرما (دستگاه های اجرایی) سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان در خصوص مجاز شدن تاخیرات پروژه‌های عمرانی گزارشی کارشناسیتهیه و ارائه کند.

خلیلیان با بیان اینکه دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان اعتقاد دارد که به واسطه اعمال محدودیت‌ها و دورکاری کارکنان دستگاه های اجرایی، برخی از پیمانکاران به‌ناچار امکان انجام تعهدات خود را از دست داده‌اند گفت: در این رابطه سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، برای اجرایی شدن این مصوبه شورای گفت‌وگو، طی هفته آینده با برگزاری نشست های کارشناسی، در خصوص ایجاد وحدت رویه در مجاز تلقی کردن تاخیر در اجرای پروژه های عمرانی، تعیین تکلیف کند.

بر اساس این گزارش، مجاز شدن و موجه تعبیر شدن تأخیرهایایحاد شده در اجرا، تأثیر بسزایی در اتمام بخش زیادی از پروژه‌هایاستان دارد که در غیر این صورت احتمال فسخ پیمان‌ها بر اساس ماده ۴۶ و یا خاتمه بر اساس ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان به وجود خواهد آمد؛ لذا اعمال این شرایط در خصوص پروژه‌های دچار تأخیر،در آینده بار مالی زیادی را به دستگاه‌های اجرایی استان وارد خواهد کرد و بخش خصوصی را دچار مشکلات بیشتری خواهد کرد.

بهبود اجرای قانون جدید چک نیازمند تکمیل زیرساخت های الکترونیکی بانک ها است

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با تاکید بر اینکه اجرای قانون جدید چک فاقد زیرساخت های کافی است گفت: تکمیل زیرساخت های الکترونیکی بانک ها و طراحی سامانه ای واحد در ثبت چک های صادره به بهبود اجرای این قانون منجر می شود.

شهلا عموری با اشاره به اهمیت اجرای دولت الکترونیک در کشور اظهارداشت: تحقق این چشم انداز، در حوزه بانکی و فعالیت های اقتصادی، مستلزم وجود برخورداری بانک ها از زیرساخت های لازم است.

وی با اشاره به اینکه از فروردین ماه امسال بانک ها نسبت به ارائه چک صیادی به دارندگان حساب های جاری اقدام کرده اند گفت: یکی از مهمترین الزامات انجام معاملات به وسیله چک های صیادی، ثبت الکترونیکی اطلاعات چک در سامانه های بانکی تحت عنوان سامانه صیاد است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز ادامه داد: به واسطه اجرایی شدن قانون جدید چک در کشور، اصناف دچار بیشترین چالش در این رابطه شده اند.

وی با بیان اینکه روزانه حجم قابل توجهی از چک های صیادی در کسب و کارهای خرد بخصوص توزیع کنندگان عمده مواد غذایی در حال صدور است گفت: پاس شدن این چک ها نیازمند ثبت آنها در سامانه های بانکی است که برخورداری از تلفن های هوشمند و اینترنت لازمه این امر (ثبت و تایید چک در سامانه) محسوب می شود.

عموری مدم وحدت رویه در نحوه انجام فرآیند ثبت صدور، انتقال و دریافت چک برای اشخاص حقوقی توسط بانک ها را به عنوان یکی از اصلی ترین ایرادات و مشکلات مطرح شده از سوی فعالان بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: بر اساس رویه های موجود، نحوه انجام فرآیند ثبت صدور، دریافت و انتقال چک در سامانه صیاد که از سوی بانک ها برای اشخاص حقوقی درنظر گرفته شده است، یکسان نیست.

به گفته وی همچنین سهولت انجام این فرآیند (ثبت صدور، دریافت و انتقال چک) ویژه کاربران، پیش بینی نشده است.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان از جمله نمونه های آماده نبودن زیرساخت های بانکی برای اجرای قانون جدید چک را عدم پذیرش چک های بنفش (صیادی) از سوی اداره کل امور مالیاتی خوزستان دانست و گفت: فعالان اقتصادی در راستای انجام تعهدات دولتی مانند پرداخت مالیات بصورت اقساط باید در وجه این اداره کل، چک های متعددی صادر کنند.

عموری یادآورشد: امور مالیاتی، به دلیل برخوردار نبودن از زیرساخت ها و دستورالعمل های اجرایی به منظور انجام عملیات بانکی در قبال چک های جدید، از فعالان اقتصادی فقط چک های قدیمی را دریافت می کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز خاطرنشان کرد: علاوه بر این، در راستای تسهیل اجرای قانون جدید چک، شبکه بانکی با محوریت بانک مرکزی باید به ارائه آموزش های کاربردی ویژه جامعه هدف این قانون با جدیت بیشتری اقدام کند.

موضوعات :
در همین رابطه