در اولین همایش یک روزه فرصتهای تجارت و سرمایهگذاری در ایران که با حضور «علی اصغر خاجی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین، «سید عبدالوهاب سهل آبادی» رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، «یوان کیو هویی» معاون دبیرکل اتحادیه جاده ابریشم زمینی و دریایی سازمان ملل متحد و نمایندگان نهادها و فعالان اقتصادی ایران و چین گشایش یافت، شرکت کنندگان ضمن بحث و تبادل نظر در خصوص توانمندیهای اقتصادی کشورمان راههای گسترش همکاریها و مناسبات میان دو طرف را بررسی کردند.
سید عبدالوهاب سهل آبادی، رییس اتاق اصفهان، رفع تحریمهای ناعادلانه علیه جمهوری اسلامی ایران را فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران خارجی دانست و از آمادگی کشورمان برای فراهم کردن زیرساختهای لازم و ایجاد فضای مناسب برای تعاملات بینالمللی خبر داد.
رییس اتاق اصفهان با بیان اینکه در طول تحریمها، چین به عنوان یکی از کشورهایی که همواره در تعاملات تجاری با ایران ثابت قدم بود، یادآور شد: تلاش ما بر این است تا بار دیگر ارتباط میان نهادهای صنعتی، اقتصادی و بازرگانی دو کشور را در راستای رشد و توسعه زیرساختهای اقتصادی فراهم سازیم.
سهل آبادی تصریح کرد: به رغم فشارهای ناشی از تحریمهای طولانی مدت علیه ایران اسلامی، ساختارسازیهای صنعتی و علماندوزی در کشور متوقف نشد و کارشناسان و متخصصان ایرانی به پیشرفتهای قابل توجهی به لحاظ کمی و کیفی در عرصه اقتصادی نائل شدهاند.
یوان کیو هویی، معاون دبیرکل برنامه اتحادیه شهرهای جاده ابریشم زمینی و دریایی سازمان ملل متحد نیز در سخنانی برگزاری چنین نشستی را فرصتی مناسب برای طرح دیدگاهها و نظرات نهادهای مختلف اقتصادی دو کشور دانست و تاکید کرد که با بهرهگیری از فرصتها و ظرفیتهای موجود میتوان شاهد گسترش همکاریها در زمینههای مختلف بود.
وی به راهاندازی پنج سازمان وابسته به سازمان ملل متحد در ارتباط با اتحادیه شهرهای جاده ابریشم دریایی و زمینی اشاره کرد و گفت: تقویت همکاریهای اقتصادی و تجاری بین شهرهای موجود در مسیر جاده ابریشم نوین و انجام برنامهریزیهای لازم برای طرحهای اقتصادی از اهداف مهم این نهادها محسوب میشود.
یوان کیو هویی اضافه کرد: ما بر این باوریم که میتوان با بهرهگیری از ظرفیتهای این اتحادیه فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری را برای کشورهای قرار گرفته در مسیر طرح «یک کمربند- یک جاده» فراهم کرد و بار دیگر شاهد رونق اقتصادی در آنها بود.
سید آقا زاده، رایزن بازرگانی ایران در چین هم به نقش چین و افق همکاری دو طرف در آینده با توجه به اجرای برجام اشاره کرد و گفت: مناسبات دو کشور طی سه دهه گذشته همواره در حال گسترش بود، به گونهای که چین هم اکنون شریک اول تجاری ایران بشمار میآید.
او با بیان اینکه ظرفیتهای موجود اقتصادی و سیاسی دو کشور قابل توجه است، یادآور شد که این همکاریها همچنان از قابلیت افزایش برخوردار بوده و شرایط کنونی، فرصتها و زمینههای مناسبی را برای آغاز دور جدید همکاریها برای فعالان اقتصادی دو کشور بوجود آورده است.