رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

علی یگانه فرد در جلسه شورای گفت‌وگوی زنجان

باید از ظرفیت‎های منطقه‌ای و عضویت در شانگهای برای توسعه صادرات بهره برد

رئیس اتاق زنجان با اشاره به همسایگی ایران با 15 کشور و عضویت در سازمان شانگهای تأکید کرد از این ظرفیت‌ها باید برای توسعه صادرات غیرنفتی استفاده کرد.

09 آبان 1400 - 14:14
کد خبر : 40142
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق زنجان گفت: خوشبختانه استان زنجان در پایشی از سال 1397 تا بهار 1400 در بین 5 استان برتر کشور در تسهیل رویه‌ها و محیط کسب‌وکار کشور قرار گرفته که نشان از پایداری و پشتکار مدیریت استان است.

علی یگانه فرد در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان با اشاره به روند عملیاتی کردن نقشه راه تجارت خارجی استان زنجان، تصریح کرد: سیاست‌های دولت سیزدهم در توسعه روابط با ۱۵ کشور همسایه و عضویت در پیمان شانگهای فرصت مناسبی برای تجارت خارجی کشور به وجود آورده که امید است تا با برنامه‌ریزی و اقدامات سهم خوبی از بازار این کشورها داشته باشیم.

یگانه فرد با بیان اینکه میزان صادرات و نیاز کشورهای هدف استان زنجان در نقشه راه تجارت خارجی دیده شده است، افزود: در شش ماهه اول امسال ۱۸۰ میلیون دلار صادرات و ۱۷۶ میلیون دلار واردات به استان انجام شده و کشورهایی که در نقشه راه به‌عنوان هدف صادراتی مشخص شده بودند مورد توجه قرار گرفتند که شامل ارمنستان، پاکستان، روسیه، هند و ... بوده و حجم قابل‌توجهی تجارت با این کشورها انجام شده است.

رئیس اتاق زنجان با بیان اینکه روسیه کالاهایی به ارزش ۱۳ میلیارد دلار وارد می‌کند که در استان زنجان تولید می‌شود، گفت: امید است که با ورود به این بازار، کالاهای بیشتری به این کشور صادر شود. در شش ماهه اول امسال یک میلیون دلار صادرات به روسیه انجام شده که بیشتر آن شمش روی بوده و جای کار بسیاری برای ورود به این بازار وجود دارد.

یگانه فرد با بیان اینکه ترکیه مقصد نخست تجارت با استان زنجان بوده و کشورهای عراق و افغانستان نیز بخش‌های دیگری از صادرات استان زنجان را در بر می‌گیرند، افزود: میزان صادرات استان زنجان به کشور عراق با حفظ رویه فعلی می‌تواند به 40 میلیون دلار رسد.

وی ادامه داد: کشور پاکستان نیز یکی از کشورهایی است که پتانسیل خوبی برای رشد صادرات از مبدأ استان زنجان دارد و می‌تواند به‌عنوان یک ظرفیت خوب صادراتی مورد توجه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود نیز با اشاره به اینکه سهم معادن سنگ‌های تزئینی در استان زنجان 19 درصد بوده و از 75 معدن در حال حاضر 41 معدن در این بخش فعال هستند، خاطرنشان کرد: این صنعت دارای مشکلاتی است که اگر با جدیت به آن نگاه صورت گیرد می‌تواند ظرفیت بسیار مطلوبی برای صادرات داشته باشد.

فتح‌الله حقیقی استاندار زنجان نیز در این جلسه اظهار کرد: وقتی دستگاه‌ها، های‌تک و مدرن نباشد، بازارهای رقابتی از بین می‌رود ولی در چرخه سنگ‌های تزئینی چرخه کامل است و سؤال پیش می‌آید که چرا در چرخه مدرن دستگاه فرسوده وجود دارد و سازمان صمت استان باید در این رابطه گزارشی ارائه کند و جمع‌بندی کلی از همه شرکت‌های دخیل در تولید سنگ‌های تزئینی استان ارائه شود.

وی افزود: بیش از یک سال است که وضعیت صادراتی استان مناسب است و سال گذشته صادرات استان از آنچه پیش‌بینی شده بود ۲۱ درصد افزایش داشت و در پنج ماهه امسال ۱۴۶ درصد تحقق صادرات داریم. ورود موقت در سال گذشته ۴۳ درصد افزایش داشت و این در حالی بود که سه ماه ابتدایی سال مرز ترکیه بسته بود.

این مسئول با بیان اینکه در پنج ماهه امسال ورود موقت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۳ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: گمرک در رابطه با ورود موقت عملکرد مناسبی دارد و جایگاه گمرک در کشور نیز ارتقا یافته است.

استاندار زنجان با اشاره به مشکلات عنوان‌شده توسط فعالان بخش‌ خصوصی، تصریح کرد: معاون عمرانی جلسه‌ای در رابطه با حل مشکل منابع طبیعی با معادن برگزار و مشکلات را پیگیری کند و مانع گون نیز همچنان در حال پیگیری است.

نماینده عالی دولت در استان زنجان در رابطه با پیشنهاد ارائه شده برای استفاده از سنگ‌های تزئینی تولید داخل در استان برای پروژه‌ها، یادآور شد: علاوه‌ بر شهرداران در طرح مسکن ملی در امر پیاده‌روها می‌توان از این سنگ‌ها استفاده کرد و اولویت خرید در شرایط مساوی با تولیدکننده بومی است و این مهم نیز پیگیری شود.

وی با اشاره به منطقه ویژه اقتصادی زنجان، عنوان کرد: زنجیره فولاد، نساجی و سنگ‌های تزئینی در استان زنجان تکمیل شده و استقرار آن در منطقه ویژه در حال پیگیری است و از این ظرفیت برای استان استفاده خواهد شد. از هفته آینده فرآیند اجرایی منطقه ویژه اقتصادی شروع به کار خواهد کرد و اولویت با بخش‌هایی است که چرخه کاملی دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: معادن و پتانسیل‌های استان به‌خوبی تبلیغ نشده و این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین از تشکیل انجمن تخصصی در رابطه با معدن برای احیای آن حمایت می‌شود، زیرا در آینده شاهد فعالیت ۸۰ معدن و پهنه‌های جدید در استان خواهیم بود.

موضوعات :
در همین رابطه