هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در نشست مشترک روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و سوریه تأکید شد

با همکاری دولت سوریه، حضور شرکت‌های ایرانی در بازسازی و نوسازی سوریه پررنگ‌تر شود

شافعی رئیس اتاق ایران با رئیس اتاق بازرگانی سوریه دیدار کرد؛ در این نشست به حل مشکلات حمل و نقل، مسائل بانکی و گمرکی میان دو کشور تاکید شد.

11 آذر 1400
کد خبر : 40613
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با محمد ابوالهدی اللحام، رئیس اتاق بازرگانی سوریه دیدار کرد.

روز دوشنبه سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه هیات تجاری ایران با سرپرستی غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به سوریه سفر کرده است. یکی از برنامه‌های این سفر دیدار رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با رئیس اتاق بازرگانی سوریه بود.

در این دیدار هیات تجاری ایرانی، فعالان بخش خصوصی و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از شرکت‌های سوری حضور داشتند.

غلامحسین شافعی در ابتدای این نشست گفت: اگرچه اراده جدی از سوی دو دولت ایران و سوریه، برای گسترش روابط تجاری وجود دارد، اما رابطه اقتصادی به‌اندازه روابط سیاسی رونق نداشته است. برای همین باید تجار و اقتصاددانان دو کشور این مسئله را عارضه‌یابی کنند و از ظرفیت‌های لازم برای توسعه روابط اقتصادی بهره بگیرند. باید برای کسب نتایج خوب از مذاکرات اتاق‌های بازرگانی دو کشور برنامه‌ریزی کنند.

رئیس اتاق ایران گفت: ظرفیت‌های زیادی برای توسعه همکاری ایران و سوریه وجود دارد؛ مبادله هیات‌های تجاری و برگزاری نمایشگاه تخصصی در چند روز گذشته یکی از این فرصت‌ها است که طرف‌های سوری می‌توانند از محصولات ایران اطلاعات به دست آورند.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: کارگاه‌های تولیدی دو کشور می‌توانند با همدیگر همکاری کنند تا مشکلات پیش‌روی را حل کنند. با توجه به نیاز بازار سوریه، امیدواریم محصولات با کیفیت و قیمت خوب ایرانی در بازار سوریه نمود بیشتری داشته باشد. افتتاح مرکز تجاری ایرانی در سوریه گام مهمی در مسیر همکاری و حضور بخش خصوصی ایران و سوریه است.

شافعی ادامه داد: ایران و سوریه می‌توانند از توان صادراتی همدیگر استفاده کنند؛ در این مسیر باید موانع و مشکلات برطرف شود. یکی از مشکلات موجود در مسیر تجارت، حمل‌ونقل هوایی است که باید موردتوجه دولت‌ها قرار گیرد. حمل‌ونقل زمینی و دریایی، ارتباط بانکی، مبادله اطلاعات تجاری برای معرفی بازارها در زمینه‌های موردنیاز از موانعی است که باید با همکاری دو کشور حل شود.

او تأکید کرد: باید شرکت‌های ایرانی در بخش‌های بازسازی و نوسازی سوریه حضور فعال‌تری داشته باشند؛ دولت سوریه باید زمینه همکاری برای نوسازی صنایع در اختیار شرکت‌های ایرانی قرار دهد.

رئیس اتاق ایران به موضوع سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، افزایش روش‌های ارتباطی و احیای گردشگری مذهبی و سلامت تأکید کرد که اثر مثبت بر عملیات اقتصادی دو کشور دارد. باید پروازهای مستقیم بین شهرهای مختلف ایران و سوریه برقرار شود.

او تصریح کرد: دولت‌ها باید بسترهای لازم را برای فعالیت تجاری بخش خصوصی فراهم کنند. سوریه در تاریخ تجارت منطقه مزیت بالایی دارد و نقطه اتصال بین افریقا و آسیا است و باید از این قدمت تاریخی و ظرفیت آن بهره گرفت.

شافعی ادامه داد: باید بانک‌های مرکزی ایران و سوریه مذاکرات در مسیر همکاری با پول ملی دو کشور را شروع کنند. همچنین دو کشور می‌توانند در چارچوب تهاتر باهم همکاری کنند.

همچنین او درخواست کرد: شعبه بانک ایرانی در دمشق برای کمک به فعالان اقتصادی تاسیس شود. باید تسهیلاتی در اختیار بخش خصوصی دو کشور قرار گیرد که بتوانند رابط اقتصادی خود را استحکام بخشند. در این نشست به استفاده از استاندارد مشترک برای صادرات کالاها تأکید شد. دولت سوریه ضمانت‌نامه بانکی برای اجرای پروژه‌ها در اختیار شرکت‌های ایرانی که در این مدت در سوریه آسیب‌دیده‌اند، قرار دهد.

به‌گفته شافعی کمیته‌ای با همکاری اتاق‌های دو کشور ایجاد شود تا موضوع موافقت‌نامه تجارت آزاد، تجارت ترجیحی، پرواز مستقیم، تهاتر، حمل‌ونقل و استفاده از ظرفیت صادراتی دو کشور را بررسی کند.

در ادامه این نشست کیوان کاشفی تأکید کرد: سابقه تعداد گردشگران مذهبی دو کشور به 3 میلیون نفر در سال می‌رسید که الآن به دلایلی به پایین‌ترین حد رسیده است؛ دو کشور باید سعی کند بسترهای جذب گردشگری مذهبی و سلامت را فراهم کنند. باید مشکلات گمرکی حل شود. از طرفی فعالان اقتصادی نیازمند تسهیلات و نگاه ویژه دولت‌ها هستند. باید با حمایت دولت‌ها رابطه تجاری دو کشور رونق گیرد.

در همین رابطه