هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

لایحه بودجه ۱۴۰۱ فردا تقدیم مجلس می‌شود

اولین لایحه بودجه دولت سیزدهم فردا از سوی رئیس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

20 آذر 1400
کد خبر : 40718
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
اولین لایحه بودجه دولت سیزدهم فردا از سوی رئیس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

عکس: میزان

لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ یکشنبه ۲۱ آذر ماه از سوی ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور دولت سیزدهم تقدیم مجلس خواهد شد.

روند بررسی بودجه در مجلس به این گونه است که در گام اول، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوست‌های آن تا مدت ۱۵ روز می‌توانند لایحه را بررسی و پیشنهادات خود را به کمیسیون‌های تخصصی مجلس تقدیم کنند. در گام بعدی کمیسیون‌های تخصصی موظفند حداکثر تا ۱۵ روز گزارش خود را به کمیسیون تلفیق ارائه کنند.

کمیسیون تلفیق بودجه معمولاً متشکل از ۹ نفر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و ۳ نفر از اعضای هر یک از کمیسیون‌های تخصصی دیگر است. این کمیسیون موظف است حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون‌های تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‌های تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. البته کمیسیون تلفیق این اختیار را دارد که با موافقت هیئت رئیسه مجلس، مهلت تقدیم گزارش نهایی خود را تا ۱۵ روز تمدید کند.

سپس کلیات لایحه بودجه در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته و پس از تصویب کلیات، به پیشنهادات مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی می‌شود و سقف آن نیز به تصویب خواهد رسید.

در صورت عدم تصویب کلیات لایحه بودجه، فقط برای یک بار موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود و این کمیسیون حداکثر ظرف ۷۲ ساعت باید گزارش اصلاحی خود را به مجلس ارائه کند.

طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش کمیسیون تلفیق، ابتدا کلیات لایحه بودجه در صحن مجلس مورد بحث قرار می‌گیرد. در جریان بررسی کلیات بودجه، ۵ نفر مخالف و ۵ نفر موافق حداکثر در ۱۵ دقیقه دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند. پس از آن دولت و کمیسیون هرکدام حداکثر ۴۵ دقیقه برای دفاع زمان خواهند داشت و در نهایت درباره کلیات بودجه رأی‌گیری خواهد شد.

نمایندگان مجلس پس از تصویب کلیات لایحه بودجه، بررسی جزئیات لایحه را آغاز می‌کنند که شامل بررسی بخش‌های هزینه‌ای و درآمدی این لایحه خواهد بود.

پس از تصویب جزئیات لایحه بودجه در صحن علنی، این لایحه در صورتی قانونی و لازم‌الاجرا خواهد بود که شورای نگهبان آن را بررسی و تصویب کرده باشد.

موضوعات :
در همین رابطه