رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

پرهام رضایی در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان البرز

صادرات اسیر تصمیمات خلق‌الساعه و غیر کارشناسی است

رئیس اتاق کرج می‌گوید: برخی بخشنامه‌های بانک مرکزی سد راه صادرکنندگان شده و همچنان صادرات اسیر تصمیمات خلق‌الساعه و غیر کارشناسی است.

24 آذر 1400
کد خبر : 40800
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرج با گلایه از صدور بخش‌نامه‌های متعدد خلق‌الساعه دولتی علیه صادرکنندگان گفت: صادرات اسیر تصمیمات خلق‌الساعه و غیر کارشناسی است.

پرهام رضایی در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان البرز، اظهار کرد: رویکرد و نگاه ویژه استاندار البرز نسبت به مسائل بخش خصوصی و توسعه صادرات استان موجب دلگرمی فعالان این عرصه است، چراکه این استان ظرفیت‌های ویژه صادراتی دارد و استفاده از این پتانسیل‌ها به حمایت و پشتیبانی مسئولان استانی نیاز دارد.

وی افزود: رسالت مهم اتاق بهبود فضای کسب‌وکار بر اساس سیاست‌گذاری قوانین و مقررات ملی، ارزیابی و نظارت، ارائه آموزش‌ها و خدمات لازم به اعضاء، توسعه تجارت بین‌المللی و تسهیل مراودات خارجی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج بیان کرد: حضور در جلسات دولتی اعم از نشست‌های مرتبط به اقتصاد، تولید، صنعت و کشاورزی به نمایندگی از بخش خصوصی، حمایت از سرمایه‌گذاری‌ها در پروژه‌های داخلی کشور و کمک به پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی از دیگر رسالت‌های اتاق بازرگانی است، لیست برنامه‌های اتاق کرج در سال 1400 نیز در روزهای نخست سال جاری طی جلسه هیات نمایندگان ارائه و به تصویب رسید.

رضایی با اشاره به اهمیت مباحث مهمی ازجمله میزبانی هیات‌های تجاری خارجی و کار در حوزه روابط بین‌الملل به‌منظور توسعه صادرات استان گفت: در اتاق کرج در کنار این مباحث برگزاری کمیسیون‌ها و تشکل‌های تخصصی نیز به‌طور پیوسته انجام شده است.

وی در تشریح دیگر اقدامات مهم اتاق کرج بیان کرد: تعداد کارت‌های بازرگانی و عضویت صادره و تمدیدی اتاق از 259 مورد در 8 ماهه نخست سال 99 به 565 مورد در مدت مشابه سال جاری رسیده است، اما هنوز 750 کارت بازرگانی زیرمجموعه اتاق تهران بوده و به البرز انتقال داده نشده است.

رضایی بیان کرد: در بازه‌های زمانی مذکور آمار گواهی مبدأ صادره در اتاق کرج از 286 به 317 مورد افزایش یافته است، در حال حاضر نیز بالغ‌بر 1470 نفر در اتاق کرج دارای کارت عضویت هستند.

وی با درخواست از استاندار البرز خواستار پیگیری‌های بیشتر در زمینه انتقال کارت‌های بازرگانی خارج از استان به اتاق کرج شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج عنوان کرد: تعداد مصوبات شورای گفت‌وگو در 8 ماهه ابتدایی امسال به 32 مورد رسیده است، این آمار در مدت مشابه سال گذشته 28 مورد بوده است.

رضایی بیان کرد: در تمامی جلسات با مسئولان کشوری تأکید فعالان بخش خصوصی بر این است که دولت به ما حمایت و اعتماد بیشتری داشته باشد و سهم بخش خصوصی در امورات کشوی از 20 درصد کنونی بیشتر شود.

وی در ادامه با گلایه از صدور متعدد بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه دولتی که چالش‌های زیادی را برای فعالان بخش خصوصی ایجاد کرده است، گفت: این بخشنامه‌ها میلیاردها تومان به واحدهای تولیدی و صنعتی در البرز و دیگر نقاط کشور آسیب‌زده و این خسارت‌ها نیز جبران نشده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج با بیان اینکه در حوزه توسعه صادرات نیاز به برگزاری میزگردهای تخصصی است، افزود: در مجموعه اتاق کرج طی 8 ماهه نخست سال جاری در بحث ارتباطات بین‌الملل، برگزاری نشست‌های B2B با فعالان اقتصادی استونی و ازمیر ترکیه، دیدار با فعالان اقتصادی کنیا، امضای تفاهم‌نامه با اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئد، ملاقات با سفیر بنگلادش و میزبانی از هیات‌های عراقی و سوری را داشته‌ایم.

وی با اشاره به تشکیل انجمن صادرکنندگان البرز بیان کرد: این انجمن با هدف بحث‌های تخصصی پیرامون مسائل حوزه صادرات استان ایجاد شده است.

رضایی بیان کرد: استان البرز دارای ظرفیت‌های بلای صادراتی برای تعامل با کشورهای همسایه ازجمله افغانستان، سوریه و عراق است و باوجود چنین شرایطی یکی از تولیدکنندگان البرزی که جزو واحدهای نمونه صادراتی استان است به دلیل صادرات به سوریه هنوز حدود 6 میلیون دلار پول بلوکه شده در آنجا دارد، وقتی بانک مرکزی در این مورد همکاری لازم را با صادرکنندگان نداشته باشد چطور می‌توانیم انتظار داشته باشیم که رشد دو تا 3 برابری صادرات کشور در چند سال آینده محقق شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرج تصریح کرد: بانک مرکزی در حال حاضر بر روی بازگشت ارز صادراتی متمرکز شده است، درحالی‌که با توجه به وجود تحریم‌ها باید از بروز مواردی مانند پول‌شویی در کشور جلوگیری کند.

وی با اشاره به موانعی که برای تولیدکنندگان در زمینه تهاتر صادرات در برابر واردات وجود دارد، افزود: معاملات ما در بحث صادرات با تجار و بازرگانان کشورهای همسایه ازجمله سوریه و عراق برحسب ریالی است، اما تولیدکنندگان ایرانی بعد از انجام این معاملات با تجار مربوطه از سوی بانک مرکزی بدهکار دلاری محسوب می‌شوند، این مسائل باید از سوی بانک مرکزی حل شود.

موضوعات :
در همین رابطه