رئیس اتاق اردبیل در سفر خود به تاجیکستان در دیدار با اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی این کشور در شهر دوشنبه، در مورد راهکارهای توسعه همکاری دوجانبه گفتوگو کرد.
حسین پیرموذن در این دیدار ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفتر تجاری و نمایشگاه دائمی محصولات تولید استان اردبیل در کشور تاجیکستان، پیشنهاد تبادل هیاتهای تجاری بین دو کشور، تبادل و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری مشترک، امضای تفاهمنامههای همکاری و برگزاری همایش و جلسات B2B را پیشنهاد داد.
پیرموذن افزود: با توجه به رایزنیهای اقتصادی اخیر مقامات دو کشور چشمانداز روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان بسیار رضایتبخش بوده و توسعه همهجانبه روابط مورد انتظار است.
در ادامه این جلسه رئیس اتاق اردبیل با رئیس کمیته جذب سرمایهگذاری خارجی جمهوری تاجیکستان نیز در دوشنبه دیدار و گفتوگو کرد.
پیرموذن همچنین از واحدهای فعال و نیمه فعال دوشنبه بازدید میدانی به عمل آورد. در این بازدید فرصتها و قوانین سرمایهگذاری تاجیکستان تشریح شد.
رئیس اتاق اردبیل در بخشی از سفر خود به تاجیکستان، با شرف شیرعلیزاده، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان نیز دیدار و گفتوگو کرد.
پیرموذن در این جلسه گفت: با توجه به رویکرد جدید دو دولت و تأکید بر توسعه همهجانبه روابط اقتصادی، تجاری و گردشگری، استفاده از ظرفیتهای هردو طرف مورد انتظار بخش خصوصی است.
او افزود: تسهیل صدور ویزا برای بازرگانان و سرمایهگذاران، الزام صدور ضمانتنامههای دولتی از مهمترین دغدغههای فعالان بخش خصوصی است. فعالان اقتصادی برای سرمایهگذاری در زمینههای فنی مهندسی، صنایع تبدیلی، بهرهبرداری از منابع کانی آمادگی لازم را دارند.
پیرموذن در ادامه جلسه عنوان کرد: واگذاری محلی بهعنوان نمایشگاه دائمی محصولات تولیدی استان در دوشنبه میتواند زمینه تعامل هرچه بیشتر بازرگانان دو طرف را فراهم سازد که معاون وزیر امور خارجه از این موضوع استقبال کرده و مقرر شد دستورات لازم را در این زمینه صادر کند.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در این دیدار گفت: فعالان اقتصادی ایران از قوانین و فضای مساعد و تسهیلات جدید دولت تاجیکستان برای سرمایهگذاران خارجی استفاده کنند.
شیرعلیزاده در ادامه این جلسه از ایرانیان برای سرمایهگذاری بیشتر در این کشور و علاقهمندی برای توسعه مناسبات اقتصادی مطرح کرد که از اهم موضوعات این دیدار بود.
او ضمن تأکید بر توسعه ترانزیت کالا از طریق ایران، استفاده تاجیکستان از بندرعباس و بندر چابهار را برای این کشور حیاتی و استراتژیک خواند.
معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان همچنین گفت: امکان برقراری پروازهای هوایی مرتب وجود دارد که این مهم با پیگیریهای لازم بهزودی عملیاتی خواهد شد.