هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

غلامحسین شافعی در مراسم رونمایی از سامانه صدور هوشمند کارت بازرگانی

هوشمندسازی صدور کارت بازرگانی به حذف فساد و کاهش هزینه اقتصاد کمک می‌کند

غلامحسین شافعی می‌گوید: هوشمندسازی صدور کارت بازرگانی به فروریختن بخشی از دیوار فساد کمک می‌کند و سیستمی شدن این فرآیند بسیاری از هزینه‌های اقتصادی را کاهش می‌دهد.

06 دی 1400
کد خبر : 40945
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

ظهر امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس اتاق ایران و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سامانه صدور هوشمند کارت بازرگانی رونمایی شد. با راه‌اندازی این سامانه فرآیند صدور کارت بازرگانی هوشمندسازی و نقش عامل انسانی در صدور آن حذف خواهد شد؛ به گونه‌ای که 25 استعلام مختلف از دستگاه‌های اجرایی برای صدور کارت بازرگانی به صورت سیستمی و در کمتر از یک ساعت انجام خواهد شد.

هوشمندسازی صدور کارت بازرگانی یکی از درگاه‌های قاچاق را مسدود می‌کند

در ابتدای این مراسم علی مویدی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه هوشمندسازی صدور کارت بازرگانی یکی از گلوگاه‌های فساد را مسدود خواهد کرد گفت: فساد معلول بی‌انضباطی‌ها، عدم هوشمند سازی و دخالت افراد در فرآیندهای صدور کارت بازرگانی است. همچنین کارت بازرگانی موقت بستری برای ورود کالای قاچاق به کشور شده بود. اما با هوشمند سازی صدور کارت بازرگانی، ورود کالای قاچاق به کشور کم می‌شود.

او ادامه داد: درگاه‌های ورود قاچاق را شناسایی کرده‌ایم و این درگاه‌ها یکی پس از دیگری در حال مسدود شدن هستند. هوشمند سازی موجب افزایش آرامش بازار و تجارت و بهبود امنیت تجاری کشور می‌شود. از وزیر صنعت درخواست می‌کنم سامانه جامع تجارت تا پایان سال تکمیل شود.

حذف هر امضایی به منزله فروریختن بخشی از دیوار فساد است

در ادامه این نشست غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران با بیان اینکه هوشمندسازی صدور کارت بازرگانی دو اثر قابل توجه در اقتصاد کشور خواهد داشت ادامه داد: اولین اثر آن این است که حذف هر مجوز و امضایی به منزله فروریختن بخشی از دیوار فساد است. دومین اثر آن هم این است که سیستمی شدن این فرآیند بسیاری از هزینه‌های اقتصادی را کاهش می‌دهد. زمانی برای گرفتن یک استعلام، فرد مجبور بود از دورترین نقاط ایران به تهران بیاید و بعد از چند سفر درون‌شهری در نهایت جواب استعلام را بگیرد. اما حالا با چند کلیک همه چیز انجام می‌شود.

شافعی افزود: هوشمندسازی به لحاظ اقتصادی در کل کشور اثرگذار است. از سوی دیگر می‌تواند فضای کسب‌وکار کشور را که به شدت نامناسب شده، بهبود بخشد و رتبه ما را در دنیا ارتقا دهد.

او تأکید کرد: متأسفانه ما هنوز در حوزه هوشمندسازی، تجارت الکترونیک و سایر مؤلفه‌هایی که به این حوزه مربوط می‌شود، از دنیا عقب هستیم.

شافعی گفت: معمولاً در ابتدای هر تغییری، افراد مقاومت می‌کنند و بعد از اینکه تغییرات اعمال شد شروع به خودزنی می‌کنند. قطعاً در برابر این هوشمندسازی ها شاهد مقاومت‌های زیادی خواهیم بود اما نباید به آن‌ها اعتنایی شود.

صدور و تمدید کارت بازرگانی منوط به پرداخت مالیات است

در پایان این نشست سیدرضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با بیان اینکه حاکمیت باید ۴ اقدام شامل اولویت‌گذاری، تنظیم‌گری، تسهیل‌گری و نظارت را انجام دهد، گفت: اگر سامانه جامع تجارت که دستگاه‌های متعددی درگیر آن هستند به طور کامل راه‌اندازی شود، روش حکمرانی ما تغییر می‌کند. اسفند ماه خبر تکمیل سامانه را می‌دهیم.

او با بیان اینکه پیش از این در شهرهای کم بضاعت به نام افراد مختلف همچون کودکان کارت بازرگانی صادر شده و فساد صورت می‌گرفت، افزود: هدف ما این است که ضوابطی قرار دهیم تا اگر فردی مالیات پرداخت نکرده و یا شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی را ندارد نتواند این کارت را دریافت کند. همچنین تلاش می‌کنیم با این هوشمندسازی فرآیند صدور کارت برای افراد دارای صلاحیت تسهیل شود. مثلاً در فرایند جدید صدور کارت بازرگانی ۲۵ استعلام از ۲۰ دستگاه در کمتر از یک ساعت اخذ خواهد شد.

فاطمی‌امین ادامه داد: با هوشمندسازی صدور کارت بازرگانی فرآیند نظارت به شدت قوت خواهد گرفت و راه‌های فساد بسته خواهد شد. این فرآیند، موجب حذف رانت و امضای طلایی می‌شود. تلاش ما این است که به سمت اقتصاد سالم حرکت کنیم.

او تأکید کرد: صدور و تمدید کارت بازرگانی منوط به پرداخت مالیات است و کسی نمی‌تواند به شکل صوری اقداماتی برای دریافت آن انجام دهد. دیگر یک کودک ۱۰ ساله نمی‌تواند صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری انجام دهد زیرا با هوشمندسازی، امضای طلایی از فرآیند صدور کارت بازرگانی حذف شد.

فاطمی‌امین در بخش دیگری از سخنانش گفت: وضعیت صادرات مناسب است و امسال از مرز ۴۰ میلیارد دلار عبور کردیم. تلاش ما حذف موانع است که در این مدت برخی از موانع نیز حل‌وفصل شد.

وزیر صنعت تأکید کرد: وظیفه ما این است که تلاش کنیم تا آنجایی که ممکن است قیدوبندها رو برداریم؛ ظرفیت‌های زیادی پیش‌روی ماست و اگر بتوانیم با سرعت بیشتری کارها را جلو ببریم و فضای کسب‌وکار را تسهیل کنیم و تولید را حمایت کنیم قطعاً مشکلات تنظیم بازار، بازار ارز و … حل خواهد شد.

در همین رابطه