سفیر ایران در لیسبون پرتغال با معاون امور بینالملل اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست ضمن تشریح حوزههایی که برای همکاری مشترک بین دو کشور مناسب هستند، استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران و کارآفرینان ایرانی مقیم پرتغال مورد تاکید قرار گرفت.
در این نشست مرتضی دامن پاک جامی، سفیر ایران در لیسبون با بیان این مطلب که پرتغال در تولید برخی اقلام دارویی، چوب، چوب پنبه، کاغذ، قطعات خودرو، برخی تجهیزات پزشکی، تجهیزات آتشنشانی، مواد آرایشی و بهداشتی در دنیا شناخته شده است، تصریح کرد: تعدادی از شرکتهای ایرانی در حوزه دارو شرکتهای مشترکی با طرفهای پرتغالی تاسیس کردند و از طرفی شاهد هماهنگی برای همکاریهایی بین پارکهای فناوری دو کشور هستیم و قرار است در این راستا به زودی مقامات پرتغالی از پارک فناوری پردیس بازدید کنند.
او به رویداد فناوری Web Summit که هر ساله در زمینه فناوریهای روز دنیا و با حضور شرکتهای بینالمللی برگزار میشود، اشاره و تصریح کرد: اتاق ایران میتواند سال آینده برای حضور شرکتهایی که در حوزه تکنولوژی فعال هستند در این رویداد برنامهریزی کند.
سفیر ایران در لیسبون به اقداماتی در راستای همکاریهای مشترک با شرکتهای پرتغالی در بخش برندسازی در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و در عین حال از امکان صادرات فلزات پایه، آبزیان، شیشه، سنگ ساختمانی و محصولات پتروشیمی به پرتغال سخن گفت.
بر اساس اظهارات دامن پاک جامی طی هماهنگی با اتاق بندرعباس مقدمات صادرات میگو به پرتغال فراهم شده و با توجه به تقاضای موجود در پرتغال امکان همکاری با این کشور در حوزه شیشه صنعتی و سنگ ساختمانی باکیفیت وجود دارد.
او با بیان این مطلب که جمعیت جدیدی متشکل از سرمایهگذاران ایرانی در منطقه Aveiro پرتغال شکل گرفته است که اغلب کارآفرینان و صاحبان صنایع ایرانی هستند، از آمادگی این کشور برای صادرات دام سنگین و سبک به ایران خبر داد.
در ادامه محمدرضا کرباسی، معاون بینالملل اتاق ایران از آمادگی داریم اتاق ایران برای امضای موافقتنامه تشکیل اتاق مشترک با همتای پرتغالی خبر داد و گفت: اغلب شرکتهای پرتغالی شرکتهای کوچک و متوسط هستند و می2توانند از طریق همکاریهای سه جانبه، به ورود ایران به بازار آفریقا کمک کنند.
او پیشنهاد داد: امکان همکاریهای مشترک با تعریف پروژههای همکاری در کشورهای ثالث (کشورهای همسایه و آسیای میانه به عنوان حوزه نفوذ ایران و کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین به عنوان حوزه نفوذ پرتغال) قابل بررسی است.
به اعتقاد کرباسی مرکز حلال اتاق ایران میتواند برای فراهم شدن بستر واردات دام از این کشور کمک کند.
او ضمن اظهار امیدواری برای تصویب موافقتنامه بهداشت دام و دامپزشکی میان دو کشور و استفاده از ظرفیت پرتغال برای گسترش روابط در بخش کشاورزی به آمادگی اتاق ایران برای اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری بین دو کشور اشاره و تصریح کرد: بعد از وبیناری که در سال گذشته با اتاق پورتو داشتیم، هماهنگیهای لازم را با اتاقهای استانی انجام دادیم تا ابتدا اتاق اصفهان به عنوان اتاق معین و سپس دیگر اتاقهای استانی از جمله اتاق یزد و اتاق بندرعباس به صورت جداگانه وبینارهایی با طرفهای پرتغالی برگزار کنند.
معاون امور بینالملل اتاق ایران همچنین تسریع در روند امضای موافقتنامههای پایه با پرتغال برای ایجاد بستر لازم و توسعه همکاریهای مشترک را خواستار شد.