رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

کیوان کاشفی در دیدار با سرکنسول عراق در کرمانشاه

عراق به ظرفیت‌های ترانزیت کالا از ایران به سوریه توجه کند

رئیس اتاق کرمانشاه در دیدار با سرکنسول عراق در این استان، خواستار توجه بیشتر عراق به مزیت‌های ترانزیتی و درآمدزایی از این محل شد؛ به‌خصوص که با پیوستن عراق به کنوانسیون تیر امکان استفاده از این مزیت‌ها فراهم است.

21 بهمن 1400 - 10:32
کد خبر : 41557
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به تعاملات خوب و سازنده‌ای که همواره میان فعالان اقتصادی و سرکنسول‌های عراق در ایران وجود داشته، بر لزوم استفاده از ظرفیت کنسولگری برای افزایش مناسبات تجاری تأکید کرد.

کیوان کاشفی در دیدار با سرکنسول عراق در کرمانشاه، با بیان اینکه کرمانشاه پتانسیل‌های فراوانی برای توسعه تجارت دارد، افزود: بیشترین میزان صادرات ایران به عراق از طریق کرمانشاه صورت می‌گیرد.

رئیس اتاق کرمانشاه از جایگاه چهارم این استان در صادرات کل کشور هم یاد کرد و ادامه داد: سه استانی که صادرات بیشتری نسبت به کرمانشاه داشتند بندری و متصل به دریا بودند و از بین استان‌های غیربندری کرمانشاه بیشترین سهم را دارد.

کاشفی معتقد است: بخشی از جایگاه کنونی و خوب کرمانشاه در زمینه صادرات ناشی از موقعیت ژئوپلیتیک استان و هم‌مرزی هم‌زمان با هر دو بخش اقلیم و دولت مرکزی عراق است که این ویژگی را هیچ استان دیگری در کشور ندارد.

وی تأکید کرد: از سوی دیگر اتاق کرمانشاه دارای قدمت نزدیک به یک قرن است و تجار کرمانشاه از تجار قدیمی محسوب می‌شوند.

به گفته رئیس اتاق کرمانشاه، تعدد مرزها و وجود پنج مرز رسمی در استان نیز عامل دیگری برای رونق تجارت است.

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه از استراتژی سه، چهار سال اخیر مبنی بر تعامل با بخش مرکزی و جنوبی عراق یاد کرد و گفت: از همین رو دو مرز خسروی و سومار برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به نظر می‌رسد در آینده تمرکز صادراتی از این مرزها بیشتر خواهد شد.

کاشفی عنوان کرد: در زمینه تبادل هیات‌های تجاری با بخش مرکزی و جنوبی عراق هم برنامه‌های متعددی داریم که رایزنی برای پذیرش هیات‌هایی از موصل، بغداد و کرکوک از مهم‌ترین آن‌ها است.

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه به بیان چند خواسته از سرکنسول عراق پرداخت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تسهیل در صدور ویزا برای تجار و فعالان اقتصادی بود که این روند برای کسانی که شناسنامه‌دار و دارای کارت بازرگانی هستند به‌آسانی صورت بگیرد.

وی همچنین از طرف عراقی درخواست کرد: مشکلاتی که در زمینه‌های مختلف ساعت کاری، بستن مرزها و ... در مرزهای مهمی مانند سومار و خسروی بین مسئولین اجرایی طرف عراق و ایران وجود دارد مدنظر قرار گیرد و یادآور شد: تقاضا داریم کنسولگری محوری برای رفع این مشکلات و به نتیجه رسیدن دو طرف باشد.

کاشفی با تأکید بر لزوم تسریع صادرات از دو مرز سومار و خسروی، گفت: هیچ‌کدام از مرزهای ما با عراق به‌اندازه این دو مرز مزیت‌دار نیست.

وی سپس به معضل تخلیه و بارگیری در مرز سومار اشاره کرد که اخیراً جدی‌تر شده و طرف عراقی تأکید دارد تمام تخلیه و بارگیری باید در سمت عراق صورت بگیرد و عنوان کرد: اگرچه ما عقیده داریم تخلیه و بارگیری باید حذف شود و ماشین‌ها بتوانند بین دو کشور تردد کنند اما باید تا آن زمان مشکلات موجود حل شود.

موضوع دیگری که رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه به آن اشاره کرد لزوم استفاده از ظرفیت عراق برای مسیر عبور کالا از ایران به سوریه بود که می‌تواند از این مسیر ظرف دو روز صورت بگیرد و تأکید کرد: با توجه به پیوستن عراق به کنوانسیون تیر امکان استفاده از این ظرفیت وجود دارد؛ اما متأسفانه کشور عراق چندان به مزیت ترانزیت و درآمدزایی قابل‌توجهی که این بخش می‌تواند داشته باشد آگاه نیست.

وی افزود: اکنون این روند از طریق اقلیم تا سوریه و به‌صورت قاچاق صورت می‌گیرد که هم به ضرر تاجر ایرانی و دولت عراق است و هم کالا با قیمت بیشتری به سوریه می‌رسد.

کاشفی همچنین از تعدد مرزها بین ایران و عراق هم یاد کرد که به بیش از ۱۰ مرز می‌رسد و گفت: کشورهای دیگر هم‌مرز با عراق مانند ترکیه این تعدد مرزها را ندارند.

کاشفی از تعدد هم به‌عنوان مزیت و هم نقطه‌ضعف یاد کرد و افزود: از جهت تعدد مسیرهای ارتباطی بین دو کشور مزیت داریم اما تعدد مرزها باعث می‌شود به زیرساخت‌ها آن‌طور که باید رسیدگی نشود.

در ادامه این نشست سرکنسول عراق در کرمانشاه نیز با تأکید بر لزوم گسترش مناسبات بین دو طرف، گفت: آنچه تجار کرمانشاه نیاز داشته باشند و در توان باشد انجام خواهیم داد.

جعفر ستار الخزاعلی، به مشکل صدور ویزا اشاره کرد و افزود: در شرایط کنونی بیماری کرونا کار را دشوار کرده و مانع دیگری نداریم.

 الخزاعلی افزود: البته اگر فردی توسط اتاق بازرگانی و یا وزارت امور خارجه معرفی شود مشکلی برای صدور ویزا نخواهد داشت.

سرکنسول عراق به موضوع برقراری ترانزیت از عراق تا سوریه هم اشاره کرد و افزود: این مهم اگر از سطوح کلان مانند وزارت کشور عراق پیگیری شود بهتر نتیجه خواهد داد.

وی معتقد است: در زمینه سایر مشکلات از جمله تخلیه و بارگیری، مشکلات مرزها و ... نیز باید از ظرفیت وزارت کشور استفاده کرد.

سرکنسول عراق از معضل تعدد مرزها و وجود مرزهای غیررسمی هم یاد کرد که باید با همراهی اقلیم، دولت مرکزی و ایران حل شود.

در ادامه سایر اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمانشاه و نمایندگان مرز سومار نیز به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند و در پایان تندیس یادبود اتاق کرمانشاه از سوی رئیس اتاق کرمانشاه به سرکنسول عراق اهدا شد.

در همین رابطه