رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در جریان برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی کاشان

از هنرمندان صنایع‌دستی در اتاق کاشان تقدیر شد

در آیین گشایش نمایشگاه صنایع‌دستی کاشان از هنرمندان برجسته این حوزه در اتاق کاشان تجلیل و تقدیر شد.

15 اسفند 1400 - 10:48
کد خبر : 41794
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کاشان ضمن ابراز تأسف از وضعیت صنایع‌دستی شهرستان کاشان، گفت: آنچه ما در موزه‌های دنیا به آن افتخار می‌کنیم، همین صنایع‌دستی است که متأسفانه در این زمینه کوتاهی کرده‌ایم، به‌نحوی‌که برخی از آنان از بین رفته و برخی دیگر نیز در شرف فراموشی است.

محمود تولایی در آیین گشایش نمایشگاه صنایع‌دستی کاشان و تجلیل از هنرمندان برجسته این حوزه، افزود: بخشی از هنر ایران در عرصه جهانی، به صنایع‌دستی کاشان تعلق دارد و جلسه امروز به‌پاس نگاه مثبت جوانان این خطه و به‌منظور پاسداشت هنر منطقه کاشان برگزار شده است.

رئیس اتاق کاشان با بیان اینکه باید اتفاقاتی رقم می‌زدیم تا امروز شاهد بازارچه‌های پررونق در زمینه صنایع‌دستی در کاشان بودیم، اظهار کرد: خوشبختانه کارگاه‌های خوبی ایجاد شده است و اگر این افراد را قدر بدانیم، قطعاً وضعیت صنایع‌دستی کاشان بهتر از شرایط کنونی خواهد شد.

وی ضمن اشاره به احداث موزه عاشورا در کاشان و اهدای نمونه ضریح شش‌گوشه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به این موزه گفت: متأسفانه وضعیت صنایع‌دستی کاشان خوب نیست، برای نمونه درحالی‌که بازار مسگرهای کاشان، یک‌پنجم بازار این شهر است، مایه تأسف است که بگوییم فقط یک مسگر در آن فعالیت می‌کند. این صنعت باید احیا شود و مسئولان باید در این زمینه چاره‌اندیشی کنند.

تولایی با بیان اینکه امسال با دو سال گذشته متفاوت است، تصریح کرد: باید زیرساخت‌ها برای پذیرش گردشگران آماده باشد و دولت بنا دارد مردم بعد از دو سال از آغاز بیماری کرونا، تنفسی داشته باشند. وی در ادامه اشاره داشت، باغ فین کاشان همواره در رتبه‌های برتر بازدید گردشگران قرار داشته و در این بازدیدها می‌توان صنایع‌دستی مختلفی عرضه و به فروش رساند.

وی با بیان اینکه باید صنایع‌دستی کاشان بیشتر دیده شود، تأکید کرد: صنایع‌دستی باید برای هنرمند فعال در این رشته صرفه اقتصادی داشته باشد و بر همین اساس لازم است تا مسئولان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

در این مراسم، علیرضا ایزدی معاون میراث فرهنگی استان اصفهان نیز طی سخنانی با بیان اینکه یکی از بزرگ‌ترین داشته‌های ما ایرانیان مفاخر ما هستند، اظهار داشت: ما باید قدر زنده‌های خود را بیشتر از مردگان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه حوزه مسئولیت ما چند حوزه متصل به یکدیگر است، افزود: ما در کشوری با پیشینه ارزشمند تاریخی زندگی می‌کنیم و آنچه برای من ارزشمند است آن است که نقاط مورد توجه ما پرستشگاه‌ها بوده است و هیچ‌گاه در این مرزوبوم بت‌پرستی وجود نداشته است.

مشاور وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه محوطه‌های تاریخی از شواهد صنایع‌دستی آن زمان شناخته می‌شود، ابراز داشت: هنرمندان به‌نوعی خالق هستند و از روح خود به یک شیء می‌دمند و به آن جان تازه می‌بخشند.

وی با بیان اینکه باید بر دستان هنرمندان صنایع‌دستی بوسه زد، گفت: باید در مقابل این هنرمندان قد خم کرد. البته اگر از هنر بهره اقتصادی نیز نبریم، فعالیت‌ها قوام و دوام ندارد؛ هرچند هنرمندان صنایع‌دستی عاشقانی هستند که هنر خود را در طبق اخلاص گذاشته‌اند.

یزدانی با بیان اینکه صنایع‌دستی باید یک پوست‌اندازی جدی کند، تصریح کرد: در حوزه فرش چون نتوانستیم خودمان را با سلیقه بازار یکی کنیم، بازار این کالا را از دست داده‌ایم و فرش‌های بی‌هویت جای فرش اصیل کاشان را گرفته و نگرش درستی به بازار نداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم در بازار فعالیت داشته باشیم نیازمند نگاه‌های جدید هستیم، تأکید کرد: باید ببینیم بازار آینده چه نیازی دارد و نیز ببینیم بازار چه نوع محصولی را نیاز دارد، چراکه شناخت عرضه و تقاضا یک علم است.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان با تأکید بر اینکه باید در زمینه احیای صنایع‌دستی فراموش‌شده یا در معرض فراموشی تمام تلاش خود را به کار بگیریم، افزود: در این زمینه برنامه‌ریزی لازم صورت پذیرفته است.

موضوعات :
در همین رابطه