السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 23 آبان 1403

علی اکبر عبدالملکی در نشست هم‌اندیشی با دبیر سفارت تاجیکستان

برقراری پرواز هفتگی تهران - دوشنبه به توسعه گردشگری کمک می‌کند

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران تأکید کرد افزایش تعداد پروازها میان ایران و تاجیکستان و برقراری پرواز هفتگی میان تهران-دوشنبه از الزامات توسعه گردشگری میان دو کشور است.

17 فروردین 1401
کد خبر : 42067
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون گردشگری بر لزوم برنامه‌ریزی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری، گردشگری سلامت و رویدادهای ورزشی با کشور تاجیکستان تأکید کرد و افزود: لازم است برای افزایش پروازهای میان دو کشور و انجام پرواز هفتگی میان تهران-دوشنبه و همچنین دیگر شهرهای ایران تدابیر لازم اندیشیده شود.

علی اکبر عبدالملکی در نشست هم‌اندیشی و تبادل نظر میان کمیسیون گردشگری اتاق ایران و سفارت جمهوری تاجیکستان، با تأکید بر لزوم مطالعه کارشناسی موانع موجود برای ارتقای گردشگری میان ایران و تاجیکستان بیان کرد: فرصت‌ها و جاذبه‌های توریستی زیادی در هر دو کشور وجود دارد و صرفاً نیاز به شناساندن به شیوه‌ای بهتر و گسترش اطلاعات و همکاری‌ها از مسیرهای جدید است.

عبدالملکی با بیان اینکه برگزاری رویدادهای ورزشی، گردشگری، آموزشی و فرهنگی از برنامه‌های ما با تاجیکستان به‌ویژه در فضای جدید و کاهش محدودیت‌های کرونایی است ادامه داد: در این زمینه کار بر روی موضوع چگونگی جذب توریست‌های گردشگری و سلامت تاجیکستانی در بسیاری از شهرهای ایران از جمله کیش و قشم در دستور کمیسیون گردشگری قرار دارد.

در ادامه این نشست همچنین معروف جان عبدالرحمان‌اف، دبیر اول سفارت جمهوری تاجیکستان در ایران با اشاره به پیشینه روابط حسنه دو کشور و علایق و ارتباطات عمیق دو ملت، بر گسترش تعاملات دو کشور در تمامی حوزه‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری تأکید کرده و گفت: افزایش تعاملات و ارتباطات، توسعه تجارت را نیز به همراه خواهد داشت.

او افزود: در سال 2020 حجم تجارت دو کشور 57 میلیون دلار بود و این رقم در سال 2021 در پی تلاش‌های صورت گرفته به 121 میلیون دلار افزایش یافت. امیدواریم این روند تداوم یافته و به زودی به هدف تعیین شده از سوی رؤسای جمهور دو کشور برای 500 میلیون یورو تجارت دوجانبه دست پیدا کنیم.

عبدالرحمان‌اف با بیان اینکه دو کشور ایران و تاجیکستان، تاکنون در حدود 180 سند همکاری امضا کرده‌اند تأکید کرد: آنچه نیاز است پیگیری جدی‌تر جهت اجرایی سازی برنامه‌ها و پروژه‌ها است.

او افزود: در کشور تاجیکستان زمینه مساعدی برای سرمایه‌گذاری و همکاری شرکت‌های ایرانی در زمینه‌های مختلف از جمله دارویی، گردشگری، مصالح ساختمانی و دیگر صنایع وجود دارد و با توجه به امکانات تاجیکستان برای حمل ریلی و توافقات با کشورهای همسایه زمینه مساعد برای صادرات به کشورهای منطقه نیز فراهم است. از جمله اقدامات و رویدادهای مؤثر برای توسعه همکاری‌ها، برگزاری رویدادهای نمایشگاهی و نشست‌های تجاری دوجانبه است که فعالان اقتصادی با فرصت‌های موجود آشنا شوند.

 عبدالرحمان‌اف تأکید کرد: پیشنهاد می‌کنم، مرکزی تجاری برای معرفی محصولات و خدمات به شکل متقابل میان دو کشور ایجاد شود. همچنین ایجاد شورای مشترک کارآفرینان به شکل دو جانبه با هدایت روسای اتاق‌های بازرگانی دو کشور از دیگر اقداماتی است که می‌تواند تعاملات تجاری را گسترش دهد. کشور تاجیکستان در زمینه‌های مختلف، آماده همکاری با شرکت‌های ایرانی از جمله در بخش گردشگری سلامت است. ما همچنین از توسعه بخش‌های درمان و برخی صنایع توسط نیروهای متخصص ایرانی استقبال می‌کنیم.

در این نشست مهرانی، سرپرست امور بین‌الملل اتاق ایران با اشاره به نزدیکی‌های فرهنگی دو کشور و همچنین ظرفیت‌های فراوان همکاری‌های اقتصادی در بخش‌های کالایی و خدمات از جمله در حوزه گردشگری و فنی مهندسی تأکید کرد: حجم همکاری‌های ایران و تاجیکستان راضی‌کننده نیست. با این حال خوشبختانه در سال گذشته شاهد افزایش حجم تجارت دو کشور بودیم.

او افزود: اتاق ایران برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، افزایش اطلاعات، توسعه ارتباطات و پیگیری موانع و تسهیل تجارت دو کشور را پیگیری خواهد کرد. در این بین برگزاری رویدادهای تجاری هدفمند در زمینه تجاری، گردشگری و سرمایه‌گذاری از اهمیت ویژه برخوردار است.

در این جلسه که با حضور جمعی از اعضای کمیسیون گردشگری اتاق ایران برگزار شد، همچنین بر لزوم شناسایی ظرفیت‌های درمانی ایران با کیفیت بالا و قیمت رقابتی برای صادرات به تاجیکستان، برگزاری اردوهای ورزشی، سرمایه‌گذاری در بخش درمان تاجیکستان، همکاری در بخش آموزش و استانداردسازی، شناساندن رویدادها و آیین‌های دو کشور و برگزاری جلسات تخصصی گردشگری با مشارکت بخش‌های خصوصی دو کشور تأکید شد.

در همین رابطه