هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 5 آذر 1403

کیوان کاشفی در نشست شورای گفت‌وگوی کرمانشاه

تأخیر در حذف ارز ترجیحی فقط دامنه خسارت‌ها را گسترده‌تر کرد

رئیس اتاق کرمانشاه، حذف ارز ترجیحی را اقدامی آینده‌نگرانه و ناگزیر از سوی دولت عنوان کرد که برای جلوگیری از خسارت بیشتر باید اجرا می‌شد؛ اما در کنار آن باید تمهیداتی هم برای حمایت از دهک‌های پایین جامعه اندیشیده شود.

24 اردیبهشت 1401
کد خبر : 42422
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به حذف تدریجی ارز ترجیحی که از سوی دولت آغاز شده، گفت: این اقدام بسیار شجاعانه و آینده‌نگرانه بود و بسیاری از کارشناسان سال‌ها بر لزوم اجرای آن تأکید داشتند.

کیوان کاشفی در جلسه هفتاد و هفتم شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه با بیان اینکه هرچقدر حذف ارز ترجیحی دیرتر انجام شود دامنه خسارات آن نیز برای مردم گسترده‌تر خواهد بود، اظهار کرد: مهم‌ترین نکته برای اجرای موفق این طرح همراهی مردم و توجیه کردن آنها در زمینه ضرورت حذف ارز ترجیحی است.

رئیس اتاق کرمانشاه با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین ملزومات اجرای موفق حذف ارز ترجیحی، حمایت از دهک‌های آسیب‌پذیر است، گفت: دولت برای این زمینه برنامه‌هایی دارد و مبالغی را نیز به‌حساب مردم واریز کرده؛ اما حمایت‌ها باید مستمر شود تا مردم بتوانند قدرت خرید خود را حفظ کنند.

کاشفی همچنین بر لزوم تشدید نظارت بر بازار در شرایط کنونی تأکید کرد و افزود: نباید اجازه دهیم در این شرایط با سوءاستفاده عده‌ای خاص هزینه بیشتری به مردم تحمیل شود.

وی معتقد است، تشدید نظارت‌ها حداقل باید طی سه تا پنج ماه آینده تداوم یابد تا زمانی که قیمت‌ها در بازار و سبد خانواده تثبیت شود.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران همچنین خواستار توجیه مردم درباره مزایای این طرح شده تا همراهی بیشتری داشته باشند و عنوان کرد: باید برای مردم روشن کنیم که اختصاص ارز ترجیحی نه به سود مردم بود و نه دولت و تنها عده‌ای از آن سودهای کلان می‌بردند.

کاشفی با بیان اینکه لازم است مردم بدانند هدف از حذف ارز ترجیحی توزیع عادلانه یارانه‌ها است، تأکید کرد: اگر چند ماه صبر کنیم اجرای این طرح در بلندمدت می‌تواند در پایین آوردن تورم مؤثر باشد.

وی از حمایت بخش خصوصی از این طرح هم یاد کرد و افزود: بخش خصوصی برای اجرای این طرح در کنار دولت خواهد بود و هر کمکی که نیاز باشد انجام خواهیم داد.

 تحقق صادرات ۳ میلیارد دلاری کرمانشاه با استقلال گمرک سومار و شیخ صله

موضوع دیگری که کاشفی در نشست شورای گفت‌وگوی استان کرمانشاه به آن اشاره کرد، وضعیت تجارت خارجی استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ بود که پس از استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان و آذربایجان غربی در جایگاه پنجم کشور قرار گرفتیم و این افتخاری برای استان و ماحصل تلاش تجار و تولیدکنندگان و همراهی مسئولین کرمانشاه است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری صادرات ۴۵ میلیارد دلاری کشور در سال گذشته که درنهایت ۱۰۷ درصد تحقق داشت، گفت: برای استان کرمانشاه نیز هدف‌گذاری دو میلیارد و ۸۳۸ میلیون دلاری داشتیم که با ثبت رقم دو میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلاری تحقق ۱۰۲ درصدی را شاهد بودیم.

کاشفی یکی از نکات قابل‌توجه تجارت خارجی استان در سال گذشته را رشد قابل‌توجه ترانزیت مبدأ و مقصد اعلام کرد که به ارقام ۶۱۸ میلیون دلار و ۵۶۳ میلیون دلار رسیده که بیانگر قابلیت‌های ترانزیتی استان است.

رئیس اتاق کرمانشاه از رشد قابل‌توجه صادرات از سه مرز سومار، خسروی و شیخ صله هم یاد کرد و افزود: اگر گمرک دو مرز سومار و شیخ صله مستقل شود امسال به رقم صادرات سه میلیارد دلاری در استان خواهیم رسید.

وی از اهمیت حوزه صادرات و تجارت استان هم یاد کرد و خواستار برگزاری جلسه شورای گفت‌وگوی ویژه برای این حوزه با تجار و صادرکنندگان استان شد.

کاشفی در ادامه اشاره‌ای هم به اهمیت برقراری مجدد کارگروه تعیین ماهیت مشتقات نفتی داشت و عنوان کرد: با توجه به تعدد واحدهای تولیدی و صادراتی حوزه نفت و پتروشیمی استان وجود این کارگروه در استان بسیار ضروری است.

به عقیده وی، اگر این کارگروه در استان فعال نباشد، بررسی آزمایش‌ها در استان اصفهان بسیار زمان‌بر خواهد بود؛ درحالی‌که با فعال شدن کارگروه تعیین ماهیت مشتقات نفتی در کرمانشاه می‌تواند مرکزی برای ارائه خدمات به استان‌های غرب کشور باشد.

وی همچنین به موضوع افزایش تعرفه جرائم تخلفات ساختمانی هم اشاره کرد که در جلسات قبل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بارها درباره آن صحبت و جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد اما تاکنون تغییری در تعرفه‌ها رخ نداده است.

کاشفی معتقد است: اگرچه افزایش تعرفه‌ها در کوتاه‌مدت منجر به افزایش درآمد شهرداری می‌شود اما درنهایت رونق حوزه ساخت‌وساز و صدور پروانه‌های ساختمانی را تخت تأثیر قرار خواهد داد.

در همین رابطه