قیمت بینالمللی گندم برای چهارمین ماه متوالی افزایش یافت؛ در ماه می، (اردیبهشتماه) این افزایش قیمت حدود ۵.۶ درصد بود. این افزایش قیمت نسبت به ارزش گندم در سال گذشته، حدود ۵۶.۲ درصد بوده است.
سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرده که شاخص قیمت مواد غذایی جهان در ماه می برای دومین ماه متوالی کاهشیافته، اما قیمت گندم و گوشت ماکیان در این ماه همچنان بالاتر رفته است.
شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه می (اردیبهشت) به ۱۵۷.۴ واحد رسید که این رقم نسبت به ماه آوریل (فروردین) ۰.۶ واحد کاهشیافته است. شاخص قیمت مواد غذایی در ماه آوریل هم ۰.۸ واحد کاهشیافته بود. کاهش شاخص قیمت مواد غذایی طی دو ماه متوالی امیدها به فروکش کردن تب رشد قیمت مواد غذایی در جهان را افزایش داده است.
درعینحال قیمت مواد غذایی جهان در ماه می امسال همچنان ۲۲.۸ درصد بالاتر از قیمت این مواد در مدت مشابه سال قبل است.
براساس این گزارش شاخص قیمت غلات فائو در می ۲۰۲۲ نسبت به ماه قبل ۲.۲ درصد افزایش داشته است. قیمت گندم در این ماه نسبت به ماه آوریل ۵.۶ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶.۲ درصد افزایش داشته است. رکورد ثبتشده برای قیمت جهانی گندم مربوط به مارس ۲۰۰۸ است که قیمتهای کنونی تنها ۱۱ درصد کمتر از این رکورد است.
قیمت جهانی برنج نیز در ماه می امسال رشد داشته اما قیمت سایر غلات ۲.۱ درصد افت داشته است. قیمت ذرت نیز به دلیل بهبود برداشت در آمریکا و افزایش عرضه در آرژانتین کاهشی بوده است.
شاخص قیمت سبزیجات نیز در ماه می ۲۰۲۲ نسبت به ماه قبل از آن افت ۳.۵ درصدی داشته است. قیمت روغنهای پالم، سویا، آفتابگردان و سویا در این ماه کاهش داشته است. کاهش محدودیتهای صادراتی کشورهای بزرگ تولیدکننده عامل این افت قیمت بوده است.
شاخص قیمت لبنیات نیز در ماه میلادی گذشته ۳.۵ درصد کاهشیافته است. قیمت شیر خشک کاهش زیادی داشته است. قیمت کره نیز به دلیل کاهش تقاضا و رشد عرضه با کاهش مواجه شده است.
قیمت جهانی شکر در ماه می امسال با کاهش ۱.۱ درصدی نسبت به ماه قبل مواجه شده است. برداشت خوب در هند، کاهش ارزش پول ملی برزیل و کاهش قیمت اتانول ازجمله دلایل افت قیمت شکر در این ماه بوده است.
اما شاخص قیمت گوشت در ماه می با رشد ۰.۶ درصدی نسبت به ماه قبل از آن مواجه شده است. بهویژه قیمت گوشت ماکیان در این ماه افزایش داشته است که مختل شدن زنجیرههای عرضه، شیوع آنفلوانزا در برخی کشورها و افزایش تقاضا در اروپا و خاورمیانه علت این افزایش اعلامشده است.