رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران

روغن، ماکارونی و مرغ، رکورددار جهش قیمت در خرداد 1401

گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد روغن جامد با 247 درصد، ماکارونی با 56 درصد و مرغ با 32.5 درصد، رکورددار افزایش قیمت اقلام خوراکی در خردادماه بوده‌اند.

11 تیر 1401 - 14:10
کد خبر : 43050
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مرکز آمار ایران در گزارشی متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب درمناطق شهری کشور در خردادماه را منتشر کرده است. بر مبنای این گزارش در خرداد امسال از 53 خوراکی منتخب در نقاط شهری 37 کالا درصد تغییرات سالانه بالاتری نسبت به نرخ تورم نقطه ای 51.4 درصدی داشته اند.  بر اساس این گزارش قیمت برنج درجه یک ایرانی در خرداد نسبت به ماه قبل 18.8 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 164.2 درصد افزایش داشته است. شیر پاستوریزه نیز نسبت به ماه قبل 49.9 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 93 درصد گرانتر شده است. قیمت ماست پاستوریزه نیز نسبت به اردیبهشت 52.4 درصد و نسبت به ماه  مشابه سال قبل 127.2 درصد افزایش داشته است.

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها، «مرغ ماشینی» با ٣٢.٥ درصد ،«گوشت گاو یا گوساله» با ١٦ درصد و «گوشت گوسفند» با ٧.٤ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.
در گروه نان و غلات، «ماکارونی» با ٥٦.١ درصد ،«شیرینی خشک » با ٢٧.٦ درصد و « رشته آش » با ٢٥.٥ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «روغن نباتی جامد» با ٢٤٧.٢ درصد و «روغن مایع» با ٢٣٣.٨ درصد و «پنیر ایرانی پاستوریزه » با ٥٥.٧ درصد بوده است.

در گروه میوه و خشکبار بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «خربزه» با ٣١.١ درصد،«هلو» با ٢٢.٧ درصد بوده و بیشترین کاهش قیمت نیز مربوط به «هندوانه » با ٢.٤- درصد بوده است.

همچنین در گروه سبزیجات و حبوبات بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هویج فرنگی»  با ٢٨.٥ درصد، «بادمجان» با ١٣.٨ درصد و « سیب زمینی» با ١٣.٥ درصد بوده است.

در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها هم بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «سس مایونز» با ٢٧.٧ درصد و «قند» با ١٨.٩ درصد بوده است.

 

موضوعات :
در همین رابطه